merel schreef:Chili con carne; toch krijg ik deze zonder zakjes niet echt lekker. Smaak blijft wat vlak.
Dit is een recept van Janny van der Heijden:
2 rode pepers
2 tenen knoflook
1 grote ui
olijfolie
600 gram rundergehakt
0,5 theelepel komijn (djinten), gemalen (potje)
0,5 theelepel korianderzaad (ketoembar), gemalen (potje)
2 blikken tomatenblokjes op sap
1 kaneelstokje
1 blik kidneybonen (400 gram)
1 blik zwarte bonen (ca. 400 gram)
verse koriander (alleen als je t lekker vindt)
eventueel geraspte belegen Goudse kaas
Eerst maak je de pepers, knoflook en ui schoon en hak je het fijn. In een grote pan olijfolie bak je de uisnippers zachtjes voor 3-4 minuten, dan knoflook en peper en na een halve minuut het gehakt. Bak terwijl je telkens omschept. Bestrooi het mengesel met gemalen komijn en korianderzaad. Giet de blokjes tomaat met sap en het kaneelstokje in de pan. Laat dit ongeveer 20-25 minuten pruttelen en doe dan de (afgespoelde) bonen in de pan. Laat het warm worden en bestrooi met verse koriander en geraspte kaas. Eet smakelijk!
Daar kun je eventueel mee variëren door alleen bruine bonen te gebruiken.