Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Heb net de eerste spruitjes van dit seizoen weer schoongemaakt

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Nee joh, nu al? Effies wachten tot de vorst eroverheen gegaan is.Orchidee schreef:Heb net de eerste spruitjes van dit seizoen weer schoongemaakt![]()
In een boodschappenpakket zat ooit een pakje braadstomen. (Hawai) Ik zag dat de uiterste houdbaarheidsdatum bijna verstreken is, dus dat maar eens doen. Met een pannetje pandanrijst erbij.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
scholfilet met basilicumsaus en wortelpappardelle.
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
De wortelwattes??Zita schreef:scholfilet met basilicumsaus en wortelpappardelle.
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Kip tandoori. Uit een pakkie
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Zoiets https://www.dirk.nl/recepten/wortelpapp ... ensaus.htmJolandaOudshoorn schreef:De wortelwattes??Zita schreef:scholfilet met basilicumsaus en wortelpappardelle.
De wortels na het schillen van de wortels gewoon blijven doorschillen tot er geen wortel (en geen vingertoppen) meer is. Ik weet niet precies wat de meerwaarde is boven gewone wortels, maar 't staat wel leuk op je bord.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Een geïmproviseerde ovenschotel, die er ovenheerlijk uit zag 
Een soort van donderdagse ovenschotel.
Recept: kijk in de koelkast/ vriezer/ voorraadkast wat je hebt, kiep eea bij elkaar, tomaat en kaas er overheen, en je schuift het een half uur de oven in
Een soort van donderdagse ovenschotel.
Recept: kijk in de koelkast/ vriezer/ voorraadkast wat je hebt, kiep eea bij elkaar, tomaat en kaas er overheen, en je schuift het een half uur de oven in
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
gekookte andijvie
aardappelen
draadjesvlees
yoghurt toe
ben om twaalf uur met het vlees begonnen, heb het een tijdje uitgezet en om half vijf weer aan, het was echt heeeeerlijk
aardappelen
draadjesvlees
yoghurt toe
ben om twaalf uur met het vlees begonnen, heb het een tijdje uitgezet en om half vijf weer aan, het was echt heeeeerlijk
Laatst gewijzigd door samanthi op 09 okt 2015, 20:05, 1 keer totaal gewijzigd.
O HEERE, wat is de mens, dat Gij hem kent? Het kind des mensen, dat Gij het acht?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Vlees uitzitten, hoe doe je dat precies??samanthi schreef:gekookte andijvie
aardappelen
draadjesvlees
yoghurt toe
ben om twaalf uur met het vlees begonnen, heb het een tijdje uitgezeten en om half vijf weer aan, het was echt heeeeerlijk
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
In de gevangenis.Mister schreef:Vlees uitzitten, hoe doe je dat precies??samanthi schreef:gekookte andijvie
aardappelen
draadjesvlees
yoghurt toe
ben om twaalf uur met het vlees begonnen, heb het een tijdje uitgezeten en om half vijf weer aan, het was echt heeeeerlijk
ps ik heb het veranderd
O HEERE, wat is de mens, dat Gij hem kent? Het kind des mensen, dat Gij het acht?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Chili con carne; toch krijg ik deze zonder zakjes niet echt lekker. Smaak blijft wat vlak.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik snap het nóg niet. Hoe zet je vlees uit?samanthi schreef:In de gevangenis.Mister schreef:Vlees uitzitten, hoe doe je dat precies??samanthi schreef:gekookte andijvie
aardappelen
draadjesvlees
yoghurt toe
ben om twaalf uur met het vlees begonnen, heb het een tijdje uitgezeten en om half vijf weer aan, het was echt heeeeerlijk![]()
ps ik heb het veranderd
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gewoon vlamberen en dan uitblazenrefo schreef:Ik snap het nóg niet. Hoe zet je vlees uit?samanthi schreef:In de gevangenis.Mister schreef:Vlees uitzitten, hoe doe je dat precies??samanthi schreef:gekookte andijvie
aardappelen
draadjesvlees
yoghurt toe
ben om twaalf uur met het vlees begonnen, heb het een tijdje uitgezeten en om half vijf weer aan, het was echt heeeeerlijk![]()
ps ik heb het veranderd
O HEERE, wat is de mens, dat Gij hem kent? Het kind des mensen, dat Gij het acht?
Re: RE: Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik gebruik chilipoeder en meestal een halve fles chilisaus. Scherpe of milde naargelang de mee-eters.merel schreef:Chili con carne; toch krijg ik deze zonder zakjes niet echt lekker. Smaak blijft wat vlak.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dit is een recept van Janny van der Heijden:merel schreef:Chili con carne; toch krijg ik deze zonder zakjes niet echt lekker. Smaak blijft wat vlak.
2 rode pepers
2 tenen knoflook
1 grote ui
olijfolie
600 gram rundergehakt
0,5 theelepel komijn (djinten), gemalen (potje)
0,5 theelepel korianderzaad (ketoembar), gemalen (potje)
2 blikken tomatenblokjes op sap
1 kaneelstokje
1 blik kidneybonen (400 gram)
1 blik zwarte bonen (ca. 400 gram)
verse koriander (alleen als je t lekker vindt)
eventueel geraspte belegen Goudse kaas
Eerst maak je de pepers, knoflook en ui schoon en hak je het fijn. In een grote pan olijfolie bak je de uisnippers zachtjes voor 3-4 minuten, dan knoflook en peper en na een halve minuut het gehakt. Bak terwijl je telkens omschept. Bestrooi het mengesel met gemalen komijn en korianderzaad. Giet de blokjes tomaat met sap en het kaneelstokje in de pan. Laat dit ongeveer 20-25 minuten pruttelen en doe dan de (afgespoelde) bonen in de pan. Laat het warm worden en bestrooi met verse koriander en geraspte kaas. Eet smakelijk!
Daar kun je eventueel mee variëren door alleen bruine bonen te gebruiken.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon