Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Dipper
Verbannen
Berichten: 190
Lid geworden op: 10 nov 2014, 20:57
Locatie: Dordrecht

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Dipper »

Kaasfondue
Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10655
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Orchidee »

Friet :langue
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Ik heb zo'n papyrus-zakje van Maggi geprobeerd.
Maar het blijft bij één keer, op aanraden van het gezin. :huhu
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5843
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Dodo »

Mara schreef:Ik heb zo'n papyrus-zakje van Maggi geprobeerd.
Maar het blijft bij één keer, op aanraden van het gezin. :huhu
De reclame was prachtig :?
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Dodo schreef:
Mara schreef:Ik heb zo'n papyrus-zakje van Maggi geprobeerd.
Maar het blijft bij één keer, op aanraden van het gezin. :huhu
De reclame was prachtig :?
De belofte is dat het sappige malse kipfilet zou zijn, maar het is toch droog.
Ook moet je gokken hoe lang het nu precies moet bakken.
Ze geven op: tweemaal 8 - 10 minuten, maar het ligt aan de dikte van de filet en kip moet natuurlijk door en door gaar zijn.
Voor 4 filets heb je een hele grote koekenpan nodig (30cm doorsnee) anders passen ze er niet in, je moet ze nl plat slaan als je het
papiertje erom heen hebt, daardoor nemen ze meer oppervlakte in beslag.
Ook de smaak valt tegen, het korstje is wel lekker, maar binnenin smaakt het gewoon flauw.

Ik denk dat dit maar kort in de winkels zal liggen. :huhu
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10655
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Orchidee »

Ik denk dat "kip-braadstomen" beter is?
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Orchidee schreef:Ik denk dat "kip-braadstomen" beter is?
Ik vind kipfilet een lastig stukje vlees, het is al snel te droog.
Ik heb het braadstomen wel eens geprobeerd, met zalm en creme fraiche en dat was heel lekker. :super
Maar niet met kipfilet.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10655
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Orchidee »

Je zou eens "dijfilet" kunnen proberen, is wel meer werk om schoon te maken maar het vlees zelf is heerlijk! :langue
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Orchidee schreef:Je zou eens "dijfilet" kunnen proberen, is wel meer werk om schoon te maken maar het vlees zelf is heerlijk! :langue
Het lekkerst vinden wij een hele kip, eerst rondom aanbraden en dan in de oven. :super
Goed gekruid en een citroentje in haar buikje.
Geeft ook heerlijke jus dan.
Echt een zondagse maaltijd.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 10981
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Zita »

Orchidee schreef:Je zou eens "dijfilet" kunnen proberen, is wel meer werk om schoon te maken maar het vlees zelf is heerlijk! :langue
Ik heb zo'n enorme hekel aan vlees dat je nog moet uitbenen als het al op je bord ligt.
Vanavond eet ik vegetarische lasagne, denk ik. Ik heb geen puf om de vriezer in te duiken op zoek naar gehakt.
Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10655
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Orchidee »

Nee, je moet het voordat je het bereid schoonmaken, (vind ik)
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Maar botten en graten geven wel de smaak, net als de vetrandjes.
Dus ik verwijder dit pas na het bereiden.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10655
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Orchidee »

Iemand nog een lekker "vernieuwend" nasi en/of bamirecept?
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Dipper
Verbannen
Berichten: 190
Lid geworden op: 10 nov 2014, 20:57
Locatie: Dordrecht

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Dipper »

Maak dan eens nasi lemak op z'n Maleis, kan ik zeker aanbevelen. Heb me ooit ongeveer hierop gericht: http://allrecipes.com/recipe/malaysian-nasi-lemak/
Plaats reactie