Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Friet 

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb zo'n papyrus-zakje van Maggi geprobeerd.
Maar het blijft bij één keer, op aanraden van het gezin.
Maar het blijft bij één keer, op aanraden van het gezin.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
- Dodo
- Berichten: 5843
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
De reclame was prachtigMara schreef:Ik heb zo'n papyrus-zakje van Maggi geprobeerd.
Maar het blijft bij één keer, op aanraden van het gezin.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
De belofte is dat het sappige malse kipfilet zou zijn, maar het is toch droog.Dodo schreef:De reclame was prachtigMara schreef:Ik heb zo'n papyrus-zakje van Maggi geprobeerd.
Maar het blijft bij één keer, op aanraden van het gezin.
Ook moet je gokken hoe lang het nu precies moet bakken.
Ze geven op: tweemaal 8 - 10 minuten, maar het ligt aan de dikte van de filet en kip moet natuurlijk door en door gaar zijn.
Voor 4 filets heb je een hele grote koekenpan nodig (30cm doorsnee) anders passen ze er niet in, je moet ze nl plat slaan als je het
papiertje erom heen hebt, daardoor nemen ze meer oppervlakte in beslag.
Ook de smaak valt tegen, het korstje is wel lekker, maar binnenin smaakt het gewoon flauw.
Ik denk dat dit maar kort in de winkels zal liggen.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik denk dat "kip-braadstomen" beter is?
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik vind kipfilet een lastig stukje vlees, het is al snel te droog.Orchidee schreef:Ik denk dat "kip-braadstomen" beter is?
Ik heb het braadstomen wel eens geprobeerd, met zalm en creme fraiche en dat was heel lekker.

Maar niet met kipfilet.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Je zou eens "dijfilet" kunnen proberen, is wel meer werk om schoon te maken maar het vlees zelf is heerlijk! 

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Het lekkerst vinden wij een hele kip, eerst rondom aanbraden en dan in de oven.Orchidee schreef:Je zou eens "dijfilet" kunnen proberen, is wel meer werk om schoon te maken maar het vlees zelf is heerlijk!

Goed gekruid en een citroentje in haar buikje.
Geeft ook heerlijke jus dan.
Echt een zondagse maaltijd.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb zo'n enorme hekel aan vlees dat je nog moet uitbenen als het al op je bord ligt.Orchidee schreef:Je zou eens "dijfilet" kunnen proberen, is wel meer werk om schoon te maken maar het vlees zelf is heerlijk!
Vanavond eet ik vegetarische lasagne, denk ik. Ik heb geen puf om de vriezer in te duiken op zoek naar gehakt.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Nee, je moet het voordat je het bereid schoonmaken, (vind ik)
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Maar botten en graten geven wel de smaak, net als de vetrandjes.
Dus ik verwijder dit pas na het bereiden.
Dus ik verwijder dit pas na het bereiden.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Iemand nog een lekker "vernieuwend" nasi en/of bamirecept?
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Maak dan eens nasi lemak op z'n Maleis, kan ik zeker aanbevelen. Heb me ooit ongeveer hierop gericht: http://allrecipes.com/recipe/malaysian-nasi-lemak/