Een teken van hoop in Qatar

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Johannes XXIII
Berichten: 36
Lid geworden op: 04 jan 2008, 18:43

Een teken van hoop in Qatar

Bericht door Johannes XXIII »

Uit Trouw :


Fel debat ontbrand over bouw kerk in Qatar

De bouw van een rooms-katholieke kerk in de kleine oliestaat Qatar heeft een felle discussie losgemaakt. Kardinaal Ivan Dias, hoofd van de Vaticaanse congregatie voor de evangelisatie van de volkeren, wijdt de Mariakerk op 15 maart, een week voor Pasen, in.

Critici noemen het ontwerp ’weerzinwekkend’. Anderen wijzen er juist op dat de islam het recht van andere godsdiensten garandeert om plaatsen van samenkomst te bouwen.

„Het kruis moet zich niet verheffen in de lucht van Qatar en er moeten ook geen klokken luiden in Doha”, schreef columnist Lahdan bin Isaa al-Muhanadi in het dagblad Al-Arab. Doha is de hoofdstad van Qatar.

Abdul Hamid al-Ansari, voormalig decaan van de opleiding islamitisch recht aan de universiteit van Qatar, heeft juist in verscheidene kranten de bouw van de nieuwe kerk verwelkomd.

De heersende familie en de meeste inheemse inwoners van Qatar hangen het wahabisme aan, een zeer strikte vorm van de islam.

Als de Mariakerk opengaat, is Saoedi-Arabië nog het enige Arabische land waar het christenen verboden is een kerk te bouwen.

De pastoor van de nieuwe kerk, de Filippijn Tomasito Veneracion, zegt dat de kerk alleen een plaats van gebed zal zijn. Buiten het gebouw zal geen kruis worden opgehangen en het gebouw dient ook niet als platform om de inwoners van Qatar tot het christendom te bekeren.

Qatar heeft 900.000 inwoners, van wie er 200.000 in de oliestaat zijn geboren.

===========

Los van het feit dat het hier om een RK-kerk gaat, is het een teken van hoop dat het tóch mogelijk bleek om een kerk te bouwen in een streng-islamitisch land!
"Hoeveel mensen er hier werken in het Vaticaan? Minstens de helft hoop ik" Paus Johannes XXIII
Rens
Berichten: 9673
Lid geworden op: 24 mar 2007, 21:22

Bericht door Rens »

tja.............er staan hier in nederland méér moskeeën dan er in het hele islamitische oosten aan christelijke kerken staan :? ..............
Moderatorbericht:
Rens is overleden op 27 april 2010
http://www.refoforum.nl/forum/viewtopic ... 0&start=60
Plaats reactie