SE Fireworks

Plaats reactie
Adje

SE Fireworks

Bericht door Adje »

Volgens de rechter dragen de twee ex-directeurengeen schuld voor de dood van 22 mensen. Wat is jullie mening?
Gebruikersavatar
refo
Berichten: 23926
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:45

Bericht door refo »

Zullen we het maar aan de rechter overlaten? Er lopen in Nederland al genoeg eigen rechtertjes rond. Daar moeten wij ons niet bijvoegen.

:!:#
Adje

Bericht door Adje »

Er werd naar een mening gevraagd, refo! Je moet de zaken niet willen overdrijven. In jouw opinie mag je je ook niet meer uitlaten over allerlei theologische onderwerpen?? Er lopen toch genoeg theologen rond....

Opbouwende kritiek is goed, maar onzin uitslaan gebeurt al genoeg.

[Veranderd op 3/4/02 door Adje]
Jelle

Bericht door Jelle »

Als deze mensen gestraft moeten worden dan moet men ook de burgemeester met zijn ambtenaren straffen, Zij zijn het die de grote fout begaan hebben om alles te laten lopen. Door hen had de boel al lang gesloten moeten worden omdat er op alle mogelijke manieren gesjoemeld is met vergunningen.
Dus ook de gemeente zelf heeft hier een grote schuld.
Gebruikersavatar
Herman
Moderator
Berichten: 12218
Lid geworden op: 29 dec 2001, 12:21
Locatie: Geldermalsen

Bericht door Herman »

Ik ben wel geen rechter, maar ---

Ik denkt dat zowel de overheid als de directeuren schuldig staan. Die SE Firedirecteuren omdat ze de voorschriften overtraden waardoor het mogelijk werd dat laten we zeggen 11 van de 22 slachtoffers vielen. De overheid omdat ze een te laks controlebeleid en een idioot ruimtelijke ordening beleid hadden, wat resteert in de schuld van de ander 11 slachtoffers. Beide genoeg voor fikse strafmaatregelen, en wel heel fikse ook!
Billy
Berichten: 1740
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:49
Locatie: NL

Bericht door Billy »

Het grote probleem in deze zaak is dat de wetgeving (nog) niet van die aard is dat de gemeente vervolgd kan worden.
( hoogstens indivudiele ambtenaren)


Wat mij betreft mag er snel een wetgeving komen dat de rijksoverheid gewoon straffen en sancties op kan leggen aan lagere overheden als gemeenten, provincies en waterschappen.

Dit is in deze ( maar ook in tal van andere zaken!!) een ernstig tekort in de nederlandse wetgeving
"Indien het hier in 't Vaderland zoo gelegen is, dat men de waarheid niet mag spreken, zoo ist er ellendig gesteld. Nochtans zal ik die spreken, zoo lang als mijn oogen open staan."

Michiel Adriaanszoon de Ruyter
Gebruikersavatar
tukkertje
Berichten: 3358
Lid geworden op: 07 mar 2002, 19:26
Locatie: Rijssen
Contacteer:

Bericht door tukkertje »

Er is daar veel onder de dekmantel gebleven. Er zijn vieze spelletjes gespeeld om bepaalde mensen uit de wind te houden. :mad::mad::mad:
Barryvrouw
Berichten: 1276
Lid geworden op: 10 mar 2004, 11:54

Bericht door Barryvrouw »

Onderzoek Enschede verzwegen
van onze verslaggever
2005-01-15

AMSTERDAM - De integriteit van het politieonderzoek naar de vuurwerkramp is opnieuw in opspraak gebracht. Rechercheurs van de politie Twente hebben verzwegen dat zij eind 2000 in het geheim onderzoek deden naar André de Vries.



'De V.' gold toen officieel nog als getuige van de vuurwerkramp, maar werd door de rechercheurs reeds als verdachte beschouwd. Deze rechercheurs hebben mogelijk meineed gepleegd. Dat blijkt uit een intern politierapport dat gisteravond via 'Netwerk' naar buiten is gekomen.

Het rapport staat haaks op de uitkomsten van een onderzoek door de rijksrecherche. Kamerleden vragen zich nu af of minister Donner (justitie) de Tweede Kamer wel juist en volledig heeft ge-ïnformeerd. De fracties van PvdA en GroenLinks willen dat Donner het interne rapport en dat van de rijksrecherche openbaar maakt.

De rijksrecherche pleitte de rechercheurs van het zogeheten Tolteam en het openbaar ministerie vrij van het misleiden van de rechterlijke macht. Het onderzoek werd ingesteld naar aanleiding van de aanhoudende bewering van twee 'dissidente' rechercheurs van het Tolteam, dat collega's en leden van het OM met bewijs hebben gerommeld om De Vries veroordeeld te krijgen wegens brandstichting bij SE Fireworks. Hij werd door de rechtbank Almelo veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf, maar in hoger beroep vrijgesproken.

Het Bureau interne zaken (BIZ) van de politie Gelderland-midden deed vóór de rijksrecherche onderzoek naar de beschuldigingen van de twee dissidenten. De interne onderzoekers ontdekten dat binnen het Tolteam vanaf half oktober 2000 drie rechercheurs uitvoerig onderzoek naar De Vries deden, zonder medeweten van hun collega's of de rechter-commissaris. Mogelijk zijn ook telefoongesprekken van De Vries opgenomen voordat hij verdacht werd van de brandstichting.

De sportbroek die De Vries op de dag van de vuurwerkramp droeg, is vanwege dezelfde verdenking onderzocht, terwijl het officieel om een andere brandstichting ging. De BIZ-onderzoekers sluiten ook niet uit dat het Tolteam al in 2000 wist dat een ander dan De Vries op 13 mei vanuit het rampgebied had gebeld met een mobiele telefoon van De Vries. De gegevens van het geheime onderzoek werden in een journaal vastgelegd. Dat journaal bleef ook na de aanhouding van De Vries buiten het officiële journaal van het Tolteam.
Met je gedachten ergens anders, ben je altijd overal.
Gebruikersavatar
tukkertje
Berichten: 3358
Lid geworden op: 07 mar 2002, 19:26
Locatie: Rijssen
Contacteer:

Bericht door tukkertje »

Wordt binnenkort vervolgd. Let maar op.
@ndré

Bericht door @ndré »

Het aantal 22 doden is niet relevant, in de zin van het hadden er ook 2000 kunnen zijn.
Dus ik denk straffen op overtreding van regels.
Plaats reactie