Ik ga het vanavond eens proberen. Ik vind er alleen erg weinig groente in zitten voor acht mensen, dus daar ga ik iets aan doen. En voor die cheddar ga ik ook iets anders zoeken, cheddar is best duur en heeft weinig smaak (maar het smelt goed).MarthaMartha schreef:Het was heerlijk! Niks aan veranderen mara!helma schreef:Geen idee; zo heb ik het recept gekregen. De pan was leeg op 1 schaaltje na (dat gaat m&m nu proeven). Iedereen was erg enthousiast. Het is echt erg lekker. Als bijgerecht aten we spekpannenkoeken.Mara schreef:Dit is echt zo'n recept waarvan ik in eerste instantie denk, nou, nee, toch nog een keer lees, in gedachten de smaken combineer en dan voorzichtig enthousiast word.
Al zou ik zelf de gehakt niet rul bakken, maar in balletjes draaien denk ik.
Maar waarom die kippenbouillon en geen vleesbouillon Helma?
(Het ziet er alleen niet uit)
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
- Dodo
- Berichten: 5843
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik vind cheddarkaas niet zo duur hoor:
http://www.ah.nl/producten/product/wi18 ... plakken-35
http://www.ah.nl/producten/product/wi23 ... ar-plakjes
http://www.ah.nl/producten/kaas/smeltkaas
http://www.ah.nl/producten/product/wi18 ... plakken-35
http://www.ah.nl/producten/product/wi23 ... ar-plakjes
http://www.ah.nl/producten/kaas/smeltkaas
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
- Dodo
- Berichten: 5843
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Smeltkaas met cheddar is iets anders dan cheddar!Orchidee schreef:Ik vind cheddarkaas niet zo duur hoor:
http://www.ah.nl/producten/product/wi18 ... plakken-35
http://www.ah.nl/producten/product/wi23 ... ar-plakjes
http://www.ah.nl/producten/kaas/smeltkaas
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Sorry! 

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Deze cheddarkaas heb ik ooit voor het eerst tijdens een vakantie in Duitsland ontdekt.Orchidee schreef:Ik vind cheddarkaas niet zo duur hoor:
http://www.ah.nl/producten/product/wi18 ... plakken-35
http://www.ah.nl/producten/product/wi23 ... ar-plakjes
http://www.ah.nl/producten/kaas/smeltkaas
Verrassend lekker vond ik!
En o ja, nog bedank voor de reclame voor AH

© -DIA- 33.630 || ©Dianthus »since 03.10.2008«
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Oh ik bedoelde ook gewoon de AH basic plakjes cheddar (die heb ik tenminste gebruikt)Dodo schreef:Smeltkaas met cheddar is iets anders dan cheddar!Orchidee schreef:Ik vind cheddarkaas niet zo duur hoor:
http://www.ah.nl/producten/product/wi18 ... plakken-35
http://www.ah.nl/producten/product/wi23 ... ar-plakjes
http://www.ah.nl/producten/kaas/smeltkaas

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Zou het echt veel uitmaken in het grote geheel?helma schreef:Oh ik bedoelde ook gewoon de AH basic plakjes cheddar (die heb ik tenminste gebruikt)Dodo schreef:Smeltkaas met cheddar is iets anders dan cheddar!Orchidee schreef:Ik vind cheddarkaas niet zo duur hoor:
http://www.ah.nl/producten/product/wi18 ... plakken-35
http://www.ah.nl/producten/product/wi23 ... ar-plakjes
http://www.ah.nl/producten/kaas/smeltkaas
Ik twijfel toch aan dat rul gebakken gehakt, dat lijkt mij niet lekker in soep.MarthaMartha schreef:Het was heerlijk! Niks aan veranderen mara!
(Het ziet er alleen niet uit)
En als het er niet uit ziet.

Na 2 uur kijk je of de rode kool gaar is. uit: kokendeomaOrchidee schreef:Stond dat echt zo in de kookboeken?
Op een site waar de spruitjes gepromoot worden, lees ik dat ze vroeger urenlang moesten koken, wat de spruiten extra bitter maakte en zwaar op de maag kwamen te liggen.
En in boeren gebieden werd de hooikist veel gebruikt, dus dachten de stadsers zeker dat ze diezelfde tijden aan moesten houden.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
In champignonnesoep doe ik ook altijd het gehakt rul gebakken.
Heb je er tenminste geen last van dat ze elkaars gehaktballetjes tellen
(of is dat alleen bij grote gezinnen een euvel...)
En ach...hoe het eruit ziet...het is ook omdat je het nooit eerder gezien hebt.
het is een beetje geel door de kaas.
Heb je er tenminste geen last van dat ze elkaars gehaktballetjes tellen

(of is dat alleen bij grote gezinnen een euvel...)
En ach...hoe het eruit ziet...het is ook omdat je het nooit eerder gezien hebt.
het is een beetje geel door de kaas.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
O ging het om de kleur, ik dacht om de gehele substantie als zodanig.helma schreef:In champignonnesoep doe ik ook altijd het gehakt rul gebakken.
Heb je er tenminste geen last van dat ze elkaars gehaktballetjes tellen![]()
(of is dat alleen bij grote gezinnen een euvel...)
En ach...hoe het eruit ziet...het is ook omdat je het nooit eerder gezien hebt.
het is een beetje geel door de kaas.

En gehaktballetjes tellen werd hier wel gedaan en dan als laatste opgegeten.

Gebruikte ik vroeger 400 gram gehakt, tegenwoordig heb ik voor zo'n zelfde hoeveelheid nog maar 200 gram.
Ik doe ook niet in elke soep gehaktballetjes (meer).
Ik wissel het wel eens af met sliertjes kipfilet (broodbeleg) blokjes ham (broccolisoep) of uitgebakken blokjes spek (peulvruchten).
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
- Dodo
- Berichten: 5843
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wij hebben lekker gegeten vanavond! Het was een raar soepje, maar het smaakte goed. Ik heb er wel extra groente ingedaan, en in plaats van cheddar een stuk belegen kaas. En een schaal tomaten ernaast.Dodo schreef:
Ik ga het vanavond eens proberen. Ik vind er alleen erg weinig groente in zitten voor acht mensen, dus daar ga ik iets aan doen. En voor die cheddar ga ik ook iets anders zoeken, cheddar is best duur en heeft weinig smaak (maar het smelt goed).
En iedereen was tevreden (maar ik ga het niet nog eens maken, uiteindelijk is het groentesoep met kaas).
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Net als uit eten maar dan thuis:

Kip parmigiana.
Erbij: aardappelpuree en little gem sla.
Verkrijgbaar bij de keurslager.

Kip parmigiana.

Erbij: aardappelpuree en little gem sla.
Verkrijgbaar bij de keurslager.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
patat, sla en kippenpoten 

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik wil morgen Paccheri (volgens mij ook cannelloni genoemd) maken.
Ik heb al een recept voor een saus om de pijpjes mee te vullen, maar moet je die pijpjes nu eerst voorkoken of niet?
Ik heb een paar recepten bekeken, de één zegt niet voorkoken en de ander 4 minuten, maar dan wordt het toch lastiger om ze te vullen?
Ik heb al een recept voor een saus om de pijpjes mee te vullen, maar moet je die pijpjes nu eerst voorkoken of niet?
Ik heb een paar recepten bekeken, de één zegt niet voorkoken en de ander 4 minuten, maar dan wordt het toch lastiger om ze te vullen?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
tizza, aldus onze zoon. 

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gaan al die recepten uit van gedroogde pasta? Verse pasta zou ik niet voorkoken, gedroogde pasta wel.Mara schreef:Ik wil morgen Paccheri (volgens mij ook cannelloni genoemd) maken.
Ik heb al een recept voor een saus om de pijpjes mee te vullen, maar moet je die pijpjes nu eerst voorkoken of niet?
Ik heb een paar recepten bekeken, de één zegt niet voorkoken en de ander 4 minuten, maar dan wordt het toch lastiger om ze te vullen?