Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5843
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Dodo »

MarthaMartha schreef:
helma schreef:
Mara schreef:Dit is echt zo'n recept waarvan ik in eerste instantie denk, nou, nee, toch nog een keer lees, in gedachten de smaken combineer en dan voorzichtig enthousiast word.
Al zou ik zelf de gehakt niet rul bakken, maar in balletjes draaien denk ik.
Maar waarom die kippenbouillon en geen vleesbouillon Helma?
Geen idee; zo heb ik het recept gekregen. De pan was leeg op 1 schaaltje na (dat gaat m&m nu proeven). Iedereen was erg enthousiast. Het is echt erg lekker. Als bijgerecht aten we spekpannenkoeken.
Het was heerlijk! Niks aan veranderen mara!
(Het ziet er alleen niet uit)
Ik ga het vanavond eens proberen. Ik vind er alleen erg weinig groente in zitten voor acht mensen, dus daar ga ik iets aan doen. En voor die cheddar ga ik ook iets anders zoeken, cheddar is best duur en heeft weinig smaak (maar het smelt goed).
Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10655
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Orchidee »

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5843
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Dodo »

Smeltkaas met cheddar is iets anders dan cheddar!
Gebruikersavatar
Orchidee
Berichten: 10655
Lid geworden op: 30 dec 2009, 15:06
Locatie: Naast de buren

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Orchidee »

Sorry! :blush
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
-DIA-
Berichten: 33935
Lid geworden op: 03 okt 2008, 00:10

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door -DIA- »

Deze cheddarkaas heb ik ooit voor het eerst tijdens een vakantie in Duitsland ontdekt.
Verrassend lekker vond ik!
En o ja, nog bedank voor de reclame voor AH ;)
© -DIA- 33.630 || ©Dianthus »since 03.10.2008«
Gebruikersavatar
helma
Berichten: 19451
Lid geworden op: 11 sep 2006, 10:36
Locatie: Veenendaal

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door helma »

Dodo schreef:
Smeltkaas met cheddar is iets anders dan cheddar!
Oh ik bedoelde ook gewoon de AH basic plakjes cheddar (die heb ik tenminste gebruikt) :huhu
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

helma schreef:
Dodo schreef:
Smeltkaas met cheddar is iets anders dan cheddar!
Oh ik bedoelde ook gewoon de AH basic plakjes cheddar (die heb ik tenminste gebruikt) :huhu
Zou het echt veel uitmaken in het grote geheel?
MarthaMartha schreef:Het was heerlijk! Niks aan veranderen mara!
(Het ziet er alleen niet uit)
Ik twijfel toch aan dat rul gebakken gehakt, dat lijkt mij niet lekker in soep.
En als het er niet uit ziet. ;( Je ogen doen toch ook mee?
Orchidee schreef:Stond dat echt zo in de kookboeken?
Na 2 uur kijk je of de rode kool gaar is. uit: kokendeoma
Op een site waar de spruitjes gepromoot worden, lees ik dat ze vroeger urenlang moesten koken, wat de spruiten extra bitter maakte en zwaar op de maag kwamen te liggen.
En in boeren gebieden werd de hooikist veel gebruikt, dus dachten de stadsers zeker dat ze diezelfde tijden aan moesten houden. ;)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
helma
Berichten: 19451
Lid geworden op: 11 sep 2006, 10:36
Locatie: Veenendaal

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door helma »

In champignonnesoep doe ik ook altijd het gehakt rul gebakken.
Heb je er tenminste geen last van dat ze elkaars gehaktballetjes tellen :huhu
(of is dat alleen bij grote gezinnen een euvel...)

En ach...hoe het eruit ziet...het is ook omdat je het nooit eerder gezien hebt.
het is een beetje geel door de kaas.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

helma schreef:In champignonnesoep doe ik ook altijd het gehakt rul gebakken.
Heb je er tenminste geen last van dat ze elkaars gehaktballetjes tellen :huhu
(of is dat alleen bij grote gezinnen een euvel...)

En ach...hoe het eruit ziet...het is ook omdat je het nooit eerder gezien hebt.
het is een beetje geel door de kaas.
O ging het om de kleur, ik dacht om de gehele substantie als zodanig. :haha
En gehaktballetjes tellen werd hier wel gedaan en dan als laatste opgegeten. ;)
Gebruikte ik vroeger 400 gram gehakt, tegenwoordig heb ik voor zo'n zelfde hoeveelheid nog maar 200 gram.
Ik doe ook niet in elke soep gehaktballetjes (meer).
Ik wissel het wel eens af met sliertjes kipfilet (broodbeleg) blokjes ham (broccolisoep) of uitgebakken blokjes spek (peulvruchten).
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5843
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Dodo »

Dodo schreef:
Ik ga het vanavond eens proberen. Ik vind er alleen erg weinig groente in zitten voor acht mensen, dus daar ga ik iets aan doen. En voor die cheddar ga ik ook iets anders zoeken, cheddar is best duur en heeft weinig smaak (maar het smelt goed).
Wij hebben lekker gegeten vanavond! Het was een raar soepje, maar het smaakte goed. Ik heb er wel extra groente ingedaan, en in plaats van cheddar een stuk belegen kaas. En een schaal tomaten ernaast.
En iedereen was tevreden (maar ik ga het niet nog eens maken, uiteindelijk is het groentesoep met kaas).
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Net als uit eten maar dan thuis:
Afbeelding

Kip parmigiana. :slurp
Erbij: aardappelpuree en little gem sla.
Verkrijgbaar bij de keurslager.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
helma
Berichten: 19451
Lid geworden op: 11 sep 2006, 10:36
Locatie: Veenendaal

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door helma »

patat, sla en kippenpoten :slurp
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Ik wil morgen Paccheri (volgens mij ook cannelloni genoemd) maken.
Ik heb al een recept voor een saus om de pijpjes mee te vullen, maar moet je die pijpjes nu eerst voorkoken of niet?
Ik heb een paar recepten bekeken, de één zegt niet voorkoken en de ander 4 minuten, maar dan wordt het toch lastiger om ze te vullen?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Lassie »

tizza, aldus onze zoon. :love
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 10977
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Zita »

Mara schreef:Ik wil morgen Paccheri (volgens mij ook cannelloni genoemd) maken.
Ik heb al een recept voor een saus om de pijpjes mee te vullen, maar moet je die pijpjes nu eerst voorkoken of niet?
Ik heb een paar recepten bekeken, de één zegt niet voorkoken en de ander 4 minuten, maar dan wordt het toch lastiger om ze te vullen?
Gaan al die recepten uit van gedroogde pasta? Verse pasta zou ik niet voorkoken, gedroogde pasta wel.
Plaats reactie