ONTHULLEND NIEUWS!!!!!!

Plaats reactie
Billy
Berichten: 1740
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:49
Locatie: NL

ONTHULLEND NIEUWS!!!!!!

Bericht door Billy »

Rijk / Crimineel?


Stelling:

Een eerlijke zakenman kan er met zijn gezin goed van leven maar: WORDT NOOIT STINKEND RIJK

TER ILLUSTRATIE:

Q500: Bajesboefjes

Redactie Quote, 11-11-2002
Zijn vermogende Nederlanders crimineler dan hun modale landgenoten?

In de lijst van dit jaar zitten minimaal veertien heren die in contact zijn gekomen met justitie, moesten brommen of veroordeeld zijn tot een celstraf. Dat is 2,8 procent van het totaal. Daarbij tellen we de familie Van der Valk (nr.43), van wie zowat ieder familiehoofd een aantal dagen veterloos door het leven ging, voor een. De bevolkingsteller staat op dit moment op 16 miljoen inwoners. Laten we eerdergenoemd percentage van 2,8 procent daarop los, dan zouden 448 duizend mensen wel eens hebben vastgezeten en/of zijn veroordeeld. Het CBS heeft geen gegevens over het aantal Nederlanders dat een cel van de binnenkant heeft gezien, maar afgaande op de (ontoereikende) celcapaciteit van 12,5 duizend mogen we gerust concluderen dat de steekproef onder de rijken zeer ongunstig voor hen uitvalt. Quote zet de rijken met veroordelingen en/of celdagen even voor u op een rijtje.

Willem Endstra (nr.36). Zat in 1992 enkele dagen in voorarrest in verband met een grootscheeps onderzoek naar de handel in xtc. Hij werd niet veroordeeld.

Familie Van der Valk (43). Vijftien leden van de Toekan-clan werden begin 1994 in opdracht van de Fiod in hun kraag gegrepen. De zaak werd geschikt. Nico van der Valk zat vorig jaar drie weken op verdenking van moord op zijn vrouw Corrie in verzekerde bewaring. Hij bleek onschuldig.

Bin Yang (47). Chinees met een Nederlands paspoort werd 3 oktober door dertig Chinese politiemannen in zijn themapark Holland Village ingerekend op verdenking van belastingontduiking.

Cor van Zadelhoff (87). Een poging om de fiscus te slim af te zijn kostte Cor van Zadelhoff in 1990 één nacht brommen. Hij telde een half miljoen euro neer om zich van verdere vervolging te vrijwaren.

Gerard Cok (96). Recidivist. Werd in 1980 als directeur van Slavenburg's Bank in Sluis verdacht van frauduleuze handelingen. In 1986 was het weer raak toen de Fiod een inval deed bij de Zeeuwse seksshops van Cok en zijn zakenpartner 'Dikke' Charles Geerts.

Adri Strating (136). Bracht eind 1997 52 dagen in een cel door, als een van de hoofdverdachten van een beursfraudeschandaal. Hij werd verdacht van witwassen, misbruik van voorkennis, belastingfraude en deelname aan een criminele organisatie. Justitie kon alleen de laatste twee verdenkingen staande houden.

Lou Bartels (180) Voormalig schatbewaarder van Ajax. Belandde met Arie van Eyden en Ton Harmsen in de petoet vanwege de zwartgeldaffaire van Ajax begin jaren tachtig.

Robert de Jong (192). Is de enige persoon op de Quote 500-rijkenlijst die op dit moment zijn dagen in gevangenschap doorbrengt. Veroordeeld tot 4,5 jaar brommen wegens belastingontduiking, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie.
Robert de Jong in hoger beroep


Nico Worp (220). Werd op 18 november 1947 door het Bijzonder Gerechtshof in Den Haag veroordeeld tot twee jaar en vier maanden gevangenisstraf wegens een oorlogsvergrijp: 'de vijand hulp verlenen, meermalen gepleegd'.

Eddy Swaab (351). De enige hoofdverdachte in de Clickfonds-affaire die het presteerde uit handen van Justitie te blijven door naar zijn tweede vaderland Zwitserland te vluchten. Eind juni werd Swaab door de Amsterdamse rechtbank bij verstek veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden en een boete van 225 duizend euro.

Arie van Os (380). Achtenvijftig uur werd de voormalige Ajax-penningmeester eind mei 2001 vastgezet en ondervraagd over vermeende malversaties rond de transfers van Shota Arveladze en Michael Laudrup.

Wim Zegwaard (419). De vuilverwerker werd in juni 1993 tot één jaar cel veroordeeld in de geruchtmakende Alphense gifdumpzaak. Eind 1997 kwam hij vrij.

Berry van den Brink (472) Mocht op 2 december 1997 enkele dagen op kosten van de staat doorbrengen toen hij als partner van effectenkantoor Gestion, dat hij met hoofdverdachte in het beursfraudeschandaal Adri Strating oprichtte, werd gearresteerd.

Ron Brandsteder (484). De quizmaster werd vorig jaar in de eerste dagen van de herfst thuis in de boeien geslagen, omdat hij na een aanrijding met een vuilniswagen naar huis was gereden. Werd veroordeeld tot een taakstraf van veertig uur voor doorrijden na een aanrijding en verzet tegen aanhouding.
"Indien het hier in 't Vaderland zoo gelegen is, dat men de waarheid niet mag spreken, zoo ist er ellendig gesteld. Nochtans zal ik die spreken, zoo lang als mijn oogen open staan."

Michiel Adriaanszoon de Ruyter
WSO
Berichten: 607
Lid geworden op: 11 jun 2002, 16:02

Bericht door WSO »

Een statisticus veegt met deze conclusie de vloer aan. ALs je 12500 cellen hebt kunnen gemakkelijk 448000 mensen 'wel eens' in de nor hebben gezeten.

PS. bedoel je misschien ONTHUTSEND nieuws?
limosa

Bericht door limosa »

Dat er in Q500 een aantal rijkaards zit die een scheve schaats gereden hebben (of dat nog steeds doen) wil natuurlijk niet zeggen dat al die anderen ook niet te vertrouwen zijn.

Je conclusie Een eerlijke zakenman kan er met zijn gezin goed van leven maar: wordt nooit stinkend rijk is ten onrechte generaliserend.

limosa
Madtice
Berichten: 1070
Lid geworden op: 06 sep 2002, 10:24

Bericht door Madtice »

Ik ben het met limosa eens. Het wordt tijd dat iedereen stop met generaliseren ;) :) :,
Plaats reactie