Is er niemand die dat lust? Dat verwondert me zeer. Je zou het ook gewoon kunnen bakken en naderhand het eraf kunnen halen. Het lekkerst is natuurlijk om het gewoon op te eten.Orchidee schreef:Ik heb na lange tijd weer eens kippenpoten gekocht om te braden.
Hele poten dus, geen drumsticks.
Nu haal ik altijd het vel eraf want dat vinden wij niet lekker, maar het is wel een lastig klusje!
Heeft hier iemand een tip hoe je dat zo handig mogelijk kan doen?
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
-
- Berichten: 16185
- Lid geworden op: 18 mei 2017, 20:42
- Locatie: Walcheren - jantjevanrefoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Was getekend,
uw medeforummer Jantje
uw medeforummer Jantje
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
En dan heb je poten met een borststukje eraan of alleen de poot?Orchidee schreef:Ik heb na lange tijd weer eens kippenpoten gekocht om te braden.
Hele poten dus, geen drumsticks.
Nu haal ik altijd het vel eraf want dat vinden wij niet lekker, maar het is wel een lastig klusje!
Heeft hier iemand een tip hoe je dat zo handig mogelijk kan doen?
Het is vrij eenvoudig, je begint bij het borststukje, (dus bij het dikste gedeelte) je kunt eventueel meehelpen door net onder het veel een mes te steken en dan trek je het vel er zo af.
Nee bah, ze zijn tegenwoordig zo slecht machinaal geplukt dat ik sowieso er altijd nog stukjes veer uit trek.Jantje schreef:Het lekkerst is natuurlijk om het gewoon op te eten.
Maar ik verwijder het vel na het braden.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
-
- Berichten: 16185
- Lid geworden op: 18 mei 2017, 20:42
- Locatie: Walcheren - jantjevanrefoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Bij welke winkel koop jij die dan? Daar zou ik een klacht over indienen. Het vel is het lekkerst van heel de kippenpoot.
Was getekend,
uw medeforummer Jantje
uw medeforummer Jantje
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Bij een poelier of ik koop de scharrelbio bij de supermarkt.Jantje schreef:Bij welke winkel koop jij die dan? Daar zou ik een klacht over indienen. Het vel is het lekkerst van heel de kippenpoot.
Maar geen enkele kip wordt nog met de hand geplukt hoor.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
-
- Berichten: 16185
- Lid geworden op: 18 mei 2017, 20:42
- Locatie: Walcheren - jantjevanrefoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Aha. Volgens mij is het toch vreemd dat er dan plukjes veren achterblijven. Dat hoort niet.Mara schreef:Bij een poelier of ik koop de scharrelbio bij de supermarkt.Jantje schreef:Bij welke winkel koop jij die dan? Daar zou ik een klacht over indienen. Het vel is het lekkerst van heel de kippenpoot.
Maar geen enkele kip wordt nog met de hand geplukt hoor.
Dat laatste was mij wel bekend hoor.
Laatst gewijzigd door Jantje op 28 dec 2018, 18:06, 1 keer totaal gewijzigd.
Was getekend,
uw medeforummer Jantje
uw medeforummer Jantje
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Brrrr, glibberig en vet. Smaken verschillen.Jantje schreef:Bij welke winkel koop jij die dan? Daar zou ik een klacht over indienen. Het vel is het lekkerst van heel de kippenpoot.
Re: RE: Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Als je het vel er afhaalt na het braden vind ik het vlees zo flauw!Jantje schreef:Is er niemand die dat lust? Dat verwondert me zeer. Je zou het ook gewoon kunnen bakken en naderhand het eraf kunnen halen. Het lekkerst is natuurlijk om het gewoon op te eten.Orchidee schreef:Ik heb na lange tijd weer eens kippenpoten gekocht om te braden.
Hele poten dus, geen drumsticks.
Nu haal ik altijd het vel eraf want dat vinden wij niet lekker, maar het is wel een lastig klusje!
Heeft hier iemand een tip hoe je dat zo handig mogelijk kan doen?
Je kruid het vel maar dat haal ik er sowieso dan af.
Daarom haal ik liever eerst het vel er af en kruid dan de kip.
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
-
- Berichten: 16185
- Lid geworden op: 18 mei 2017, 20:42
- Locatie: Walcheren - jantjevanrefoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Lukt dat niet met een vork, ofzo?
Was getekend,
uw medeforummer Jantje
uw medeforummer Jantje
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Het velletje eraf halen kan soms heel lastig zijn, het gaat goed als je vanaf de dij begint te stropen, maar bij de 'enkel' zit het vaak erg vast en krijg je dat laatste stukje er moeilijk af. Heel langzaam met kleine trek bewegingen lukt het vaak wel.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Oliebollen, misschien vanavond nog wat soep. We bakken er een stuk of 200. Ook wat voor familie en de vriezer. Heerlijk! Gevuld met veel rozijnen, krenten en stukjes appel.
Re: RE: Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik haal het vel een beetje los en smeer er dan kruiden onder. Als je het vel vóór het braden verwijdert wordt het droog.Orchidee schreef:Als je het vel er afhaalt na het braden vind ik het vlees zo flauw!
Je kruid het vel maar dat haal ik er sowieso dan af.
Daarom haal ik liever eerst het vel er af en kruid dan de kip.
Het vel geeft ook smaak af en is licht vet.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Oké, bedankt voor de tips!
Ik heb het ongeveer zo gedaan als @Mara beschrijft en voor het opdienen de vellen eraf gehaald
Ik heb het ongeveer zo gedaan als @Mara beschrijft en voor het opdienen de vellen eraf gehaald
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wij hebben vandaag Nasi-boerenkool gegeten (voor 5 personen):
Wok royaal in olijfolie 1 kg boerenkool, max. 10 minuten om het niet overgaar te maken,
Snijd 2 rode pepers en meng deze door de boerenkool,
doe naar smaak wat zout en zwarte peper door.
Kook 500 gram (basmati) rijst en laat deze goed droog stomen,
(kook de rijst bij voorkeur een dag tevoren, zodat deze de dag erna goed droog is en bak deze op met wat zonnebloemolie),
bak 5 spiegeleitjes, maar laat de dooiers nog wat vloeibaar zijn.
Meng de gebakken rijst en de boerenkool in de wok,
schep het mengsel op de borden en giet er wat ketjap manis over.
Dit is een gezonde maaltijd en gemakkelijk te bereiden.
Eet smakelijk!
De gebakken eieren kan je ook vervangen door gebakken stukjes kip en pindasaus,
of mango chutney.
In dat laatste geval is het beter om de ketjap manis niet te gebruiken.
Wok royaal in olijfolie 1 kg boerenkool, max. 10 minuten om het niet overgaar te maken,
Snijd 2 rode pepers en meng deze door de boerenkool,
doe naar smaak wat zout en zwarte peper door.
Kook 500 gram (basmati) rijst en laat deze goed droog stomen,
(kook de rijst bij voorkeur een dag tevoren, zodat deze de dag erna goed droog is en bak deze op met wat zonnebloemolie),
bak 5 spiegeleitjes, maar laat de dooiers nog wat vloeibaar zijn.
Meng de gebakken rijst en de boerenkool in de wok,
schep het mengsel op de borden en giet er wat ketjap manis over.
Dit is een gezonde maaltijd en gemakkelijk te bereiden.
Eet smakelijk!
De gebakken eieren kan je ook vervangen door gebakken stukjes kip en pindasaus,
of mango chutney.
In dat laatste geval is het beter om de ketjap manis niet te gebruiken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ay, wat zonde!Orchidee schreef:Ik heb na lange tijd weer eens kippenpoten gekocht om te braden.
Hele poten dus, geen drumsticks.
Nu haal ik altijd het vel eraf want dat vinden wij niet lekker, maar het is wel een lastig klusje!
Heeft hier iemand een tip hoe je dat zo handig mogelijk kan doen?
Braad eerst de kippenpoten in de braadpan, met vel en al,
naast de jus van de botten geeft het vel de jus een extra volle smaak,
haal de kippenpoten uit de pan,
overgiet het vel met wat honing (eventueel als je dat lekker vindt) en plaats het in de oven totdat het vel krokant is.
Nu is het vel heerlijk te eten omdat het krokant is.
Eet smakelijk! en geniet ervan.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
In landen zoals Australië, Het verre oosten, vindt men het wel gewoon om alles van het vlees te eten.Roos2018 schreef: Braad eerst de kippenpoten in de braadpan, met vel en al,
naast de jus van de botten geeft het vel de jus een extra volle smaak,
haal de kippenpoten uit de pan,
overgiet het vel met wat honing (eventueel als je dat lekker vindt) en plaats het in de oven totdat het vel krokant is.
Nu is het vel heerlijk te eten omdat het krokant is.
Eet smakelijk! en geniet ervan.
Pork Belly bijvoorbeeld - wat wij kennen als buikspek - wordt extra krokant gemaakt en het knapperige zwoerd is een lekkernij.
In de chique keuken wordt het velletje van sommige vissen extra krokant gebakken en erbij geserveerd.
Wij zijn niet gewend om het vel van de kip te eten. Dat haalde moeder er vroeger als eerste helemaal af.
Ook de orgaantjes die vaak nog in het buikje van de kip zitten, spoel ik eruit.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon