Ik geloof inderdaad dat veel mensen zich 'gek laten maken' door al het commerciële gedoe. Geen supermarktformule die zich kan permitteren om normaal te blijven doen. Dat men aandacht geeft voor Kerst is op zich wel goed, maar ik zie in alle folders niks terug over het echte Kerstfeest. Maak van Kerst alsjeblieft geen heidens eetfestijn. Beter om daar niet aan mee te doen.Hendrikus schreef:Laat je niet gek maken. Wij houden het simpel, zaterdag gewoon zoals we zaterdags gewend zijn, zondag zoals we zondags gewend zijn. Morgen ietsje feestelijker, maar zonder druk, zonder stress. Als ik zie wat sommige mensen alleen al inslaan voor het kerstontbijt... je zou de rest van de dag geen hap meer lusten.Dodo schreef:Vandaag rustig aan met koken (havermoutpannenkoekjes), voor morgen heb ik een visschotel besteld. Dan doen we een vis-gourmet.
Ik vind de kerst altijd een beetje lastig. Door de supermarkten en tijdschriften en dergelijke is er toch altijd wat druk om spectaculair te eten.
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
© -DIA- 33.630 || ©Dianthus »since 03.10.2008«
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Hier hebben wij zaterdagmiddag/avond een familie bijeenkomst, een grote pan soep met kleine hapjes.
Verder nog niks, maar we eten gewoon normaal. Geen kalkoen of gourmet.
Zondag worden er pannenkoeken gebakken.
Verder nog niks, maar we eten gewoon normaal. Geen kalkoen of gourmet.
Zondag worden er pannenkoeken gebakken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Curry.
Kijk niet naar de spelling en grammatica, ik ben dyslectisch.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
1e kerstdag krootjes met een bal gehakt
2e kerstdag (dan komt de hele bups) broodjes met beleg en ik maak ham/prei salade en tonijnsalade, net als anders, als de hele bups komt.
praktisch en makkelijk.
2e kerstdag (dan komt de hele bups) broodjes met beleg en ik maak ham/prei salade en tonijnsalade, net als anders, als de hele bups komt.
praktisch en makkelijk.
O HEERE, wat is de mens, dat Gij hem kent? Het kind des mensen, dat Gij het acht?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Koekjes gebakken. Icebox cookies; á la mijn dierbare tante Teuntje.
Ze gaf het recept en zei: mèd, dan hedde wel 100 koekies.
Maar ik doe de helft van het deeg in de vriezer en dan heb ik nog 3 platen in de oven!
Dus zeg maar gerust 200 koekjes.
Vandaag eten we pizza, gewoon uit de diepvries.
Met sla erbij.
1e Kerstdag weet ik nog niet
(maar heb genoeg in de kelder, koelkast en de vriezer om wat te fabriceren)
Tweede Kerstdag komen ze hier allemaal gourmetten, drukke boel dus.
5 december waren er zoveel gourmetschotels over in de supermarkt dat je ze voor de helft kreeg. Die halen we dus nu gewoon uit de vriezer. Lekker makkelijk. Nog wat salade e.d erbij. Moet goed komen.
Zondag soep en brood.
Ze gaf het recept en zei: mèd, dan hedde wel 100 koekies.
Maar ik doe de helft van het deeg in de vriezer en dan heb ik nog 3 platen in de oven!
Dus zeg maar gerust 200 koekjes.
Vandaag eten we pizza, gewoon uit de diepvries.
Met sla erbij.
1e Kerstdag weet ik nog niet

Tweede Kerstdag komen ze hier allemaal gourmetten, drukke boel dus.
5 december waren er zoveel gourmetschotels over in de supermarkt dat je ze voor de helft kreeg. Die halen we dus nu gewoon uit de vriezer. Lekker makkelijk. Nog wat salade e.d erbij. Moet goed komen.
Zondag soep en brood.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Durf jij dat? Ik durf niks aan te laten, alleen een schemerlampje als het donkert.merel schreef:Vanavond de groente snijden voor de stoofschotel (pompoen, pastinaak, krielaardappeltjes en wortel) en dan kan deze tijdens kerktijd zo de oven in
Lekker Dodo. Ik heb een fondueschotel bij de slager besteld, dat bakken wij op zo'n XXL grillplaat.Dodo schreef:voor morgen heb ik een visschotel besteld. Dan doen we een vis-gourmet.
Ik vind de kerst altijd een beetje lastig. Door de supermarkten en tijdschriften en dergelijke is er toch altijd wat druk om spectaculair te eten.
Bij deze schotel heb je gewoon eerlijke naturel blokjes vlees, bij de supermarkt-gourmetpakketten staat er op dat het geplakte stukjes vlees zijn. Daar heb ik zo mijn bedenkingen bij.
En schnitzeltjes slavinkjes e.d. zijn geen succes op zo'n plaat.
Bij Hoogvliet zag ik een visschotel staan, met stukjes zalm, stukjes kabeljauw en garnaaltjes, die gaat er ook bij.
Aardappelblokjes bak ik gewoon in een koekenpan.
Dat doen we 1e kerstdag en 2e een stukje zalm uit de oven met pommes duchesse en haricots verts.
Zondag hoop ik een klein kippetje in de oven te mikken, met tuinerwtjes uit de vriezer.
Stoofpeertjes heb ik de hele winter door, daar zijn ze hier dol op, dus die staan er nog.
En ik heb een ijstaart gehaald (frambozenijs-champagne), verder geen gedoe.
Hoe is het gegaan met de spruitjes Orchidee, voor herhaling vatbaar?Orchidee schreef:Oh, oke ik dacht dat ze groen/paars zouden kleuren.
Geweldig Samanthi, lekker. Toevallig zijn gerechten met krootjes heel erg trendy, vanwege de kleur en de smaak, las ik in de Allerhande.samanthi schreef:1e kerstdag krootjes met een bal gehakt
Dus jij bent een trendsetter.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
- Dodo
- Berichten: 5833
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Hehe, tuinerwtjes? Waar komen de andere erwten dan vandaan? 

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Weet ik niet, zo heten ze bij AH.Dodo schreef:Hehe, tuinerwtjes? Waar komen de andere erwten dan vandaan?

Ze zijn zo lekker klein, erwten uit de pot blieven ze hier niet, te zacht.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Mwah...wel lekker maar niet bijzonder en het zag er niet lekker uit.Orchidee schreef:Wij eten vanavond paarse spruitjes, ben benieuwd
Volgende keer gewoon weer groene

Morgen beenhammetjes uit de oven, zelfgemaakte champignonroomsaus, sperzieboontjes, tuinerwtjes

IJsje na

Zaterdag een soepje met lekkere broodjes en een salade.
Zondag "gewoon" zondags

We hebben nog een paar heerlijke stollen en roomboter voor een keer dus het ontbijt is ook wel iets calorierijker maar geen bijzondere dingen verder.
Wij eten eigenlijk altijd lekker, niet alleen met feest/zondagen

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
@Mara: hebben jullie voldoende aan "1 kippetje" voor het hele gezin



Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Het is een boerderijkip. Tenminste, dat staat erop.Orchidee schreef:@Mara: hebben jullie voldoende aan "1 kippetje" voor het hele gezin![]()

Hij weegt 1535 gram, dat moet toch wel genoeg zijn.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Oooh....ik dacht kippetje van 7 ons ofzo 

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Bestaan die dan?Orchidee schreef:Oooh....ik dacht kippetje van 7 ons ofzo

Nee hoor, het is geen waterkuiken. Hij (sorry zij) gaat lekker de oven in, citroentje in haar buikje, met een klontje goede boter, lekker kruiden,
af en toe bedruipen.



Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ja echt het bestaat, schoonzus heeft jaren bij een poelier gewerkt, je wilt niet weten wat en hoe die kippetjes gefokt worden, 0,50 ct inkoop, 5 euro verkoop



Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!