Haha. Heb ik ook wel eens. En ja, boerenkool... misschien morgen, maar deze week komt dat nog wel bij ons op tafel te staan. Met spekjes, knoflook, uitje, gember, djinten en ketoembar. En natuurlijk een pepertje.Zita schreef:Boerenkool met spekjes en rookworst.
Het is vriezerleegeetweek. Morgen vis, denk ik.
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gisteravond een witte bonen-tomaten-provencaalse groentensoep, met schelpjespasta ipv vermicelli.
Vanavond een kerriespruitjes-appel-aardappel-spekblokjes schotel uit de wok.
Vanavond een kerriespruitjes-appel-aardappel-spekblokjes schotel uit de wok.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Soep, nog een restje van gisteren van de lunch.
Patatjes uit de oven en een snack.
En ik heb nog wat sla.
Patatjes uit de oven en een snack.
En ik heb nog wat sla.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Weet ik nog niet, we gaan op uitnodiging "op restaurant", zoals de Vlamingen dat zeggen.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Leuk @Mara 

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Grappig he. Mijn broer en schoonzus en mijn schoonzus en zwager hebben in Belgie gewoond.Mara schreef:Weet ik nog niet, we gaan op uitnodiging "op restaurant", zoals de Vlamingen dat zeggen.
En wat heb je gegeten?
Wij hebben hier van alles en nog wat gegeten. Ik had nog wat vlees, aardappelen bij gekookt voor manlief, groenten. En zoonlief wilde heel graag soep eten, het liefst tomatensoep.
Morgen staan er poffertjes op het menu.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Mooi. Ik heb de kinderen beloofd dat ik in de kerstvakantie in elk geval poffertjes ga bakken en appelringen.Lassie schreef:Morgen staan er poffertjes op het menu.
De kracht van het Evangelie zit in de bezittelijke voornaamwoorden. (Maarten Luther, WA 101, 2, 25)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Appelringen? ik ken wel appelbeignets/appelflappen.Luther schreef:Mooi. Ik heb de kinderen beloofd dat ik in de kerstvakantie in elk geval poffertjes ga bakken en appelringen.Lassie schreef:Morgen staan er poffertjes op het menu.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Het was zeker leuk, erg lekker.Orchidee schreef:Leuk @Mara

Grappig ook als je iemand "plat water" hoort bestellen. Ik vind het altijd wel prettig om te horen.Lassie schreef:Grappig he. Mijn broer en schoonzus en mijn schoonzus en zwager hebben in Belgie gewoond.
En wat heb je gegeten?
We hebben allemaal iets anders op, ik had lendebiefstuk, manlief tonijn, onze gastheer en vrouw hadden weer een ander vlees- en visgerecht. De wijn was verrukkelijk, evenals het nagerecht. (ik had ijs met chocoladesaus en advocaat en slagroom, calorie bommetje, maar zooooo lekker



Ik vind het sowieso al knap dat je verschillende menu's, met verschillende bereidingstijden zo tegelijk op tafel kan brengen.
Het viel mij trouwens op dat de horecagelegenheden die wij passeerden, allemaal goed vol zaten.
Onze gastheer vertelde dat hij 3 restaurants had afgebeld, maar die waren allemaal al volgeboekt.
Dus ik denk dat het beter gaat in de horeca, of het was toevallig een drukke avond.
Ik kook graag, maar het is toch wel eens prettig dat je bediend wordt en je geen zorgen hoeft te maken over de afwas.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
1. Appels > schillen > klokhuis eruit steken > in schijfjes snijden > resultaat: ringenLassie schreef:Appelringen? ik ken wel appelbeignets/appelflappen.Luther schreef:Mooi. Ik heb de kinderen beloofd dat ik in de kerstvakantie in elk geval poffertjes ga bakken en appelringen.Lassie schreef:Morgen staan er poffertjes op het menu.
2. Oliebollenbeslag maken > in een kom > frituurpan aanzetten
3. Appelringen in de suiker en de kaneel dopen > door het beslag halen > in de frituurpan leggen > ook omdraaien
4. Appelringen naast elkaar op dienblad > op keukenrol voor het uitlekken > appelringen in schaal
5. Schaal op tafel > desertschaaltje met poedersuiker ernaast > appelring in poedersuiker > in mond >

De kracht van het Evangelie zit in de bezittelijke voornaamwoorden. (Maarten Luther, WA 101, 2, 25)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Oh die bakte mijn moeder vroeger ook altijd op 30 december! Heerlijk!
Hier staat een plaat bolussen te rijzen
En zojuist een taart uit de oven gehaald met gecondenseerde melk en citroenen; mmmmm.....
Hier staat een plaat bolussen te rijzen

En zojuist een taart uit de oven gehaald met gecondenseerde melk en citroenen; mmmmm.....
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dat noem je toch geen appelringen?Luther schreef:1. Appels > schillen > klokhuis eruit steken > in schijfjes snijden > resultaat: ringenLassie schreef:Appelringen? ik ken wel appelbeignets/appelflappen.Luther schreef:Mooi. Ik heb de kinderen beloofd dat ik in de kerstvakantie in elk geval poffertjes ga bakken en appelringen.Lassie schreef:Morgen staan er poffertjes op het menu.
2. Oliebollenbeslag maken > in een kom > frituurpan aanzetten
3. Appelringen in de suiker en de kaneel dopen > door het beslag halen > in de frituurpan leggen > ook omdraaien
4. Appelringen naast elkaar op dienblad > op keukenrol voor het uitlekken > appelringen in schaal
5. Schaal op tafel > desertschaaltje met poedersuiker ernaast > appelring in poedersuiker > in mond >
Volgens mij zijn dat appelbeignets (als ik het recept zo lees).
Appelringen doet me denken aan: appel ringen bestrooit met kaneel en dan even in de oven.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik dacht dat een appelbeignet appel met bladerdeeg is, althans zo noemt de stichting Adullam ze.
Deze 'appelringen' van Luther maakte mijn moeder vroeger ook en noemde ze appelflappen, wat nu ook niet meer klopt, want dat zijn meestal die driehoeken van bladerdeeg met appel.
Flap of ring, appel met het oliebollendeeg, zonder de krenten,rozijnen enz en dan eerst de flappen bakken en als die appelsessie achter de rug was, gingen de ingrediënten voor de oliebollen bij het restbeslag en dan werden de oliebollen gebakken, allerlei schalen kwamen te voorschijn om te vullen........mooie herinneringen.
In een onverwarmde garage, hooguit een straalkacheltje, op een gasbrandertje, het is absoluut geen 'heel holland bakt' tafereel, maar het ging prima en wat was het gezellig en vooral lekker!
Deze 'appelringen' van Luther maakte mijn moeder vroeger ook en noemde ze appelflappen, wat nu ook niet meer klopt, want dat zijn meestal die driehoeken van bladerdeeg met appel.
Flap of ring, appel met het oliebollendeeg, zonder de krenten,rozijnen enz en dan eerst de flappen bakken en als die appelsessie achter de rug was, gingen de ingrediënten voor de oliebollen bij het restbeslag en dan werden de oliebollen gebakken, allerlei schalen kwamen te voorschijn om te vullen........mooie herinneringen.
In een onverwarmde garage, hooguit een straalkacheltje, op een gasbrandertje, het is absoluut geen 'heel holland bakt' tafereel, maar het ging prima en wat was het gezellig en vooral lekker!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ja Terri, appelbenjees.Terri schreef:Ik dacht dat een appelbeignet appel met bladerdeeg is, althans zo noemt de stichting Adullam ze.
Deze 'appelringen' van Luther maakte mijn moeder vroeger ook en noemde ze appelflappen, wat nu ook niet meer klopt, want dat zijn meestal die driehoeken van bladerdeeg met appel.
Flap of ring, appel met het oliebollendeeg, zonder de krenten,rozijnen enz en dan eerst de flappen bakken en als die appelsessie achter de rug was, gingen de ingrediënten voor de oliebollen bij het restbeslag en dan werden de oliebollen gebakken, allerlei schalen kwamen te voorschijn om te vullen........mooie herinneringen.
In een onverwarmde garage, hooguit een straalkacheltje, op een gasbrandertje, het is absoluut geen 'heel holland bakt' tafereel, maar het ging prima en wat was het gezellig en vooral lekker!

Mijn moeder deed in de "rijke dagen" weleens amandelspijs in het uitgeholde rondje van de appel.
Ze was er de hele oudejaarsdag zoet mee en nadien stond ze zich te schrobben onder de douche omdat ze niet naar oliebollen wilde ruiken in de kerk.
Ik heb het niet overgenomen van haar. Ze lusten hier wel oliebollen, maar eentje en dan niet op oudejaarsavond.
Ik heb betere herinneringen aan de gebakken visjes van vader, op zaterdag, die werden traditiegetrouw gegeten met gekookte rijst, met boter, suiker en kaneel.
Als kind vond ik het heerlijk, zou het nu niet meer lusten.
Je smaak verandert he? Of hebben jullie dat niet?
We liepen laatst op een braderie met een suikerspinkraam, ik werd misselijk van alleen al die zoete weeïge lucht.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wij eten vanavond poffertjes 

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!