Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Mijn ouders komen eten.
En ik heb een grote zak spruitjes gekregen; dus hier eten we spruitjesschotel uit de oven.
En ik heb een grote zak spruitjes gekregen; dus hier eten we spruitjesschotel uit de oven.
- Dodo
- Berichten: 5833
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gisteren hadden we linzensoep, van een recept uit het RD van een paar weken geleden. Erg lekker en zonder vlees.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Heb je het recept voor me? Ook linzensoep krijg ik niet dusdanig op smaak dat om herhaling wordt gevraagd.Dodo schreef:Gisteren hadden we linzensoep, van een recept uit het RD van een paar weken geleden. Erg lekker en zonder vlees.
Manlief eet vanavond met zakenrelaties, de kids willen graag het "kindermenu", Franse frietjes met een k.wekkeboom kroketje, appelmoes en ijsbergsla.
Nou, dat moet dan maar.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Spaans recept.
Logisch-reformatorisch meubelconsulent -- bij 500 berichten houd ik het hier echt helemaal voor gezien, en dan kom ik de dag daarop weer terug op het forum
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dus...wij aten vanavond ook friet
Met kipsate

Met kipsate

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
- Dodo
- Berichten: 5833
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb het wel vaker gemaakt, maar deze vinden wij echt lekker. Die citroensap voegt ook echt wat toe, net zo'n klein zuur smaakje aan het eind, heel lekker.Mara schreef:Heb je het recept voor me? Ook linzensoep krijg ik niet dusdanig op smaak dat om herhaling wordt gevraagd.Dodo schreef:Gisteren hadden we linzensoep, van een recept uit het RD van een paar weken geleden. Erg lekker en zonder vlees.
Linzensoep
- 1 tl komijnzaad, 1 tl peperkorrels, 1 tl korianderzaad, 1 tl kurkuma
- 1 gedroogd rood pepertje
- 3 cm gemberwortel
- 150 – 3—gr rode linzen
- Olie
- 2 middelgrote uien
- 4 tenen knoflook
- 1 niet-vastkokende aardappel
- 1 stengel bleekselderij
- 2 liter water
- Eventueel 1 groentebouillonblokje
- 1 blikje kokosmelk
- 1 blikje tomatenpuree
- Sap van een halve citroen
Begin met het kruidenmengsel. Doe de droge specerijen in een vijzel of hakmolentje en wrijf of maal ze fijn. Rasp de gemberwortel. Zet even apart. Snijd de uien en de knoflooktenen in stukjes. Snijd de aardappel en de bleekselderij in blokjes. Was de linzen. Pas de hoeveelheid aan de eigen voorkeur aan. Ik gebruikte 150 gram voor een vrij lichte soep, 300 gram zal een meer erwtensoepachtig resultaat opleveren. Breng ze in een grote soeppan met het water aan de kook. Voeg hier eventueel een bouillonblokje aan toe. Check hoelang de linzen moeten koken: dat verschilt per soort. Laat aardappel en bleekselderij het laatste kwartier met de linzen meekoken.
Verwarm een scheutje olie in een pan met dikke bodem. Fruit de uien daarin op een vrij laag vuur, tot ze glazig worden. Voeg daarna de fijngesneden knoflook, het kruidenmengsel en de gemberrasp toe. Schep om en laat een paar minuten fruiten. Pas op voor aanbranden. Doe er vervolgens de tomatenpuree bij. Laat weer een paar minuten zachtjes bakken. Schep als de linzen gaar zijn dit rode uienmengsel erdoor. Doe de kokosmelk erbij en laat alles een minuut of vijf zachtjes koken.
Voeg daarna het citroensap toe en eventueel nog wat zout of peper.
Liefhebber van een gladde soep? Zet er even de staafmixer in.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ziet er lekker uit Dodo, dank je wel.
Ik denk wel dat ik de knoflook weglaat, ik heb zo mijn twijfels in soep.
Misschien dat die citroen idd net dat vleugje frisheid geeft.
Ik wil toch vaker peulvruchten op het menu zetten, volgende week eerst het witte bonen recept uitproberen.
Vandaag wordt het aardappelen met rozemarijn uit de oven, als lekker setje met kipdrumsticks en een groene salade erbij.
Ik denk wel dat ik de knoflook weglaat, ik heb zo mijn twijfels in soep.
Misschien dat die citroen idd net dat vleugje frisheid geeft.
Ik wil toch vaker peulvruchten op het menu zetten, volgende week eerst het witte bonen recept uitproberen.
Vandaag wordt het aardappelen met rozemarijn uit de oven, als lekker setje met kipdrumsticks en een groene salade erbij.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Penne met tonijn/tomatensaus.
Nieuw probeersel uit mijn pastaboek. We moeten meer groente en vette vis eten van de regering.
Nieuw probeersel uit mijn pastaboek. We moeten meer groente en vette vis eten van de regering.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Vandaag heb ik de linzensoep bereid Dodo.
Vanmorgen alles in de slowcooker gedaan en op het laatst de kokosmelk.
Ik vond de smaak nog een beetje flauw (maar ik heb er weinig knoflook ingedaan; daar houdt mijn echtgenoot niet zo van); ik heb er toen gegrilde paprika ingedaan (uit een potje) en nog een eetlepel zelfgemaakte Ras El Hanout.
Wij vonden het allemaal erg lekker.
(recept Ras El Hanout:
– 1 1/4 theelepel zwarte peper korrels
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel komijnzaad
– 1 theelepel korianderzaad
– 1 theelepel gemalen kaneel
– 1/4 theelepel geraspte nootmuskaat
– 1/4 theelepel kardemomzaad
– 1/4 theelepel paprikapoeder
– 1/4 theelepel gemalen kurkuma
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel gemalen piment
– 4 kruidnagelen.
Stampen in een vijzel en bewaren in een goed af te sluiten potje)
Vanmorgen alles in de slowcooker gedaan en op het laatst de kokosmelk.
Ik vond de smaak nog een beetje flauw (maar ik heb er weinig knoflook ingedaan; daar houdt mijn echtgenoot niet zo van); ik heb er toen gegrilde paprika ingedaan (uit een potje) en nog een eetlepel zelfgemaakte Ras El Hanout.
Wij vonden het allemaal erg lekker.
(recept Ras El Hanout:
– 1 1/4 theelepel zwarte peper korrels
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel komijnzaad
– 1 theelepel korianderzaad
– 1 theelepel gemalen kaneel
– 1/4 theelepel geraspte nootmuskaat
– 1/4 theelepel kardemomzaad
– 1/4 theelepel paprikapoeder
– 1/4 theelepel gemalen kurkuma
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel gemalen piment
– 4 kruidnagelen.
Stampen in een vijzel en bewaren in een goed af te sluiten potje)
- Johann Gottfried Walther
- Berichten: 5128
- Lid geworden op: 05 feb 2008, 15:49
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
refo schreef: We moeten meer groente en vette vis eten van de regering.

"Zie, de Heere is gekomen met Zijn vele duizenden heiligen, om gericht te houden tegen allen, en te straffen alle goddelozen onder hen, vanwege al hun goddeloze werken, die zij goddelooslijk gedaan hebben, en vanwege alle harde woorden, die de goddeloze zondaars tegen Hem gesproken hebben"
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
De groente is prima, maar vis hoort in de zee.
- Niet meer zo actief -
Re: RE: Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dit strijdt met Genesis 9:2 en 3.Mannetje schreef:De groente is prima, maar vis hoort in de zee.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Goed drinken inderdaad.Mannetje schreef:De groente is prima, maar vis hoort in de zee.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Tiberius schreef:Goed drinken inderdaad.Mannetje schreef:De groente is prima, maar vis hoort in de zee.


~~Soli Deo Gloria~~
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Lekker in een droog wit wijntjeHendrikus schreef:Tiberius schreef:Goed drinken inderdaad.Mannetje schreef:De groente is prima, maar vis hoort in de zee.zo is dat, vis moet zwemmen

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon