
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Met vis 

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Vanmorgen deze weer even snel gebakken; ik moest trakteren op de breiclub
Echt een lekkere Amish 'kruidcake'; waar je zo'n 20 stukken af kan snijden
Ze zijn er hier allemaal dol op. Het is erg simpel te maken
'Poor Mans cake'
1 c. raisins (rozijnen)
1 c. water
1 c. Sugar (suiker)
1 beaten egg (geklutst ei)
1 t. vanilla extract
1 stick of oleo (125 ml gesmolten boter/margarine)
1 t. baking soda (te koop bij de Toko)
1 t. cinnamon (kaneel)
pinch of salt (snufje zout)
1/4 t. nutmeg (nootmuskaat)
2 c. flour (bloem)
De rozijnen samen met het water in de magnetron; 1 minuut,
dan de boter smelten en door het mengsel roeren.
Andere ingrediënten er door roeren.
bakken in een platte ovenschaal (20-30 cm) op 175 C; ongeveer 25 minuten (kijken of satehprikker er droog uit komt
20 minuten afkoelen en dan in stukken snijden
1 c. is 1 cup (250 ml)
1 t. is 1 tablespoon (1 eetlepel)

Echt een lekkere Amish 'kruidcake'; waar je zo'n 20 stukken af kan snijden
Ze zijn er hier allemaal dol op. Het is erg simpel te maken
'Poor Mans cake'
1 c. raisins (rozijnen)
1 c. water
1 c. Sugar (suiker)
1 beaten egg (geklutst ei)
1 t. vanilla extract
1 stick of oleo (125 ml gesmolten boter/margarine)
1 t. baking soda (te koop bij de Toko)
1 t. cinnamon (kaneel)
pinch of salt (snufje zout)
1/4 t. nutmeg (nootmuskaat)
2 c. flour (bloem)
De rozijnen samen met het water in de magnetron; 1 minuut,
dan de boter smelten en door het mengsel roeren.
Andere ingrediënten er door roeren.
bakken in een platte ovenschaal (20-30 cm) op 175 C; ongeveer 25 minuten (kijken of satehprikker er droog uit komt
20 minuten afkoelen en dan in stukken snijden
1 c. is 1 cup (250 ml)
1 t. is 1 tablespoon (1 eetlepel)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Snert (Erwtensoep)
Er gaan er met twee verbonden verloren en met drie en er worden er met twee verbonden behouden en met drie. Prof. G. Wisse.
-
- Berichten: 691
- Lid geworden op: 30 sep 2014, 13:27
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dank voor het recept!helma schreef:Vanmorgen deze weer even snel gebakken; ik moest trakteren op de breiclub![]()
Echt een lekkere Amish 'kruidcake'; waar je zo'n 20 stukken af kan snijden
Ze zijn er hier allemaal dol op. Het is erg simpel te maken
'Poor Mans cake'
1 c. raisins (rozijnen)
1 c. water
1 c. Sugar (suiker)
1 beaten egg (geklutst ei)
1 t. vanilla extract
1 stick of oleo (125 ml gesmolten boter/margarine)
1 t. baking soda (te koop bij de Toko)
1 t. cinnamon (kaneel)
pinch of salt (snufje zout)
1/4 t. nutmeg (nootmuskaat)
2 c. flour (bloem)
De rozijnen samen met het water in de magnetron; 1 minuut,
dan de boter smelten en door het mengsel roeren.
Andere ingrediënten er door roeren.
bakken in een platte ovenschaal (20-30 cm) op 175 C; ongeveer 25 minuten (kijken of satehprikker er droog uit komt
20 minuten afkoelen en dan in stukken snijden
1 c. is 1 cup (250 ml)
1 t. is 1 tablespoon (1 eetlepel)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Recreate the flavor of KFC's famous coleslaw in your own kitchen with this authentic recipe that is so close, your family will think you stopped by KFC on your way home!
You'll Need:
8 cups Cabbage -- chop very fine
1/4 c. Carrots -- shred fine (about 1 large)
1 Tbs finely Minced Onion
1/2 c. Mayo
1/3 c. sugar
1/4 c. milk
2 1/2 Tbs Lemon Juice
1 1/2 Tbs Vinegar (white)
1/2 tsp salt
1/4 tsp pepper
The key to giving this amazing coleslaw recipe authentic KFC flavor and texture is by finely chopping the cabbage and carrot into the correct size pieces! You want them to be very small, about double the size of a grain of rice, to be exact.
In a large bowl combine the finely chopped carrot, cabbage and minced onion, mixing it well. In a medium bowl combine the remaining ingredients and beat with a hand mixer or whisk until smooth. Pour the dressing over the top of the shredded cabbage/carrot mixture and stir well to combine.
Cover tightly and refrigerate overnight for best flavor prior to serving. (This really should be refrigerated for at least 4 hours before serving!!)
You'll Need:
8 cups Cabbage -- chop very fine
1/4 c. Carrots -- shred fine (about 1 large)
1 Tbs finely Minced Onion
1/2 c. Mayo
1/3 c. sugar
1/4 c. milk
2 1/2 Tbs Lemon Juice
1 1/2 Tbs Vinegar (white)
1/2 tsp salt
1/4 tsp pepper
The key to giving this amazing coleslaw recipe authentic KFC flavor and texture is by finely chopping the cabbage and carrot into the correct size pieces! You want them to be very small, about double the size of a grain of rice, to be exact.
In a large bowl combine the finely chopped carrot, cabbage and minced onion, mixing it well. In a medium bowl combine the remaining ingredients and beat with a hand mixer or whisk until smooth. Pour the dressing over the top of the shredded cabbage/carrot mixture and stir well to combine.
Cover tightly and refrigerate overnight for best flavor prior to serving. (This really should be refrigerated for at least 4 hours before serving!!)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Toch lastig hoor al dat Engels 

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Andermaal andijvie.
Logisch-reformatorisch meubelconsulent -- bij 500 berichten houd ik het hier echt helemaal voor gezien, en dan kom ik de dag daarop weer terug op het forum
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Een eenvoudig doch voedzame maaltijd:
Eene onvervalschte Hollandsche Pot, inhoudende aardappelen, zuurkool ende eene Roockworst (Wel den Eenigen Echten, die van Unox, alle anderen zijn valsch, ende van inferieuren kwaliteit)
Eene onvervalschte Hollandsche Pot, inhoudende aardappelen, zuurkool ende eene Roockworst (Wel den Eenigen Echten, die van Unox, alle anderen zijn valsch, ende van inferieuren kwaliteit)
© -DIA- 33.630 || ©Dianthus »since 03.10.2008«
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
valt wel mee toch? (en anders is er altijd nog google translate...)Orchidee schreef:Toch lastig hoor al dat Engels
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Nee, hoor. We hebben ooit met enige reserve die van de LIDL geprobeerd. Een succes en nu willen we niet anderd meer. Beter dan U.-DIA- schreef:Een eenvoudig doch voedzame maaltijd:
Eene onvervalschte Hollandsche Pot, inhoudende aardappelen, zuurkool ende eene Roockworst (Wel den Eenigen Echten, die van Unox, alle anderen zijn valsch, ende van inferieuren kwaliteit)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Kan zijn dat die tóch van Unilever was. Nooit wou Unilever toegeven dat het rookworsten voor private labelrefo schreef:Nee, hoor. We hebben ooit met enige reserve die van de LIDL geprobeerd. Een succes en nu willen we niet anderd meer. Beter dan U.-DIA- schreef:Een eenvoudig doch voedzame maaltijd:
Eene onvervalschte Hollandsche Pot, inhoudende aardappelen, zuurkool ende eene Roockworst (Wel den Eenigen Echten, die van Unox, alle anderen zijn valsch, ende van inferieuren kwaliteit)
maakte, maar ze zijn door de mand gevallen. Enkele jaren geleden gaf Unilever ook ruiterlijk toe, dat de rookworsten bij de ALDI, onder de naam VAN HEESCH, bij Unilever waren gemaakt. Evenzo bleek dat het geval te zijn met de rookworst van de HEMA. En Unilever maar jaaaarenlang ontkennen... Wat hadden ze daar nu eigenlijk aan? Pure Volksmisleiding!
© -DIA- 33.630 || ©Dianthus »since 03.10.2008«
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Bleegh, fabrieksrookworsten komen er hier niet in. Alleen de zelfgemaakte van de slager.
Gisteren spareribs in de oven bereid.
Ik was heel bang dat het te pittig zou worden, gezien de hoeveelheid peper, chilivlokken en sweet chilisaus in de marinade, maar de bruine suiker (ik deed ook het sap van een limoen erbij) hief dat kennelijk goed op.
Twee uur op 180 graden en ze waren sappig en mals.
Maar je hebt zoveel nodig, dat het eigenlijk helemaal geen goedkoop gerecht is!
Gisteren spareribs in de oven bereid.
Ik was heel bang dat het te pittig zou worden, gezien de hoeveelheid peper, chilivlokken en sweet chilisaus in de marinade, maar de bruine suiker (ik deed ook het sap van een limoen erbij) hief dat kennelijk goed op.
Twee uur op 180 graden en ze waren sappig en mals.
Maar je hebt zoveel nodig, dat het eigenlijk helemaal geen goedkoop gerecht is!
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gisteren schafte de pot bij de koffie chocoladetaart volgens dit recept http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R444654 maar dan met een hoop walnoten erdoor. Makkelijk, simpele ingrediënten, snel klaar en heerlijk.
-
- Berichten: 691
- Lid geworden op: 30 sep 2014, 13:27
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
En zo hoort het ook!Mara schreef:Bleegh, fabrieksrookworsten komen er hier niet in. Alleen de zelfgemaakte van de slager.