Nee toch maar niet, en ja, ik hem wel.Hendrikus schreef:http://www.beverdam.keurslager.nl/page/20297-DIA- schreef:Eerder zat er veel rundvlees bij, maar de laatste jaren is het meer en meer 'vervarkenst'.Zita schreef:'t Is natuurlijk een beetje lastig adviseren, als je niet weet wat je nu eet en als er aan de warme maaltijden niets veranderd kan worden. Mocht je kunnen kiezen bij de warme maaltijden, vermijd dan varkensvlees (hamlappen, speklappen) en gepaneerd vlees (kipkrokantburgers, schnitzel).
Vis zit er bijna nooit bij, wel veel kip- en kalkoengerechten.
Een gewoon stukje gestoofd of gebraden vlees behoort tot de uitzonderingen.
Wat er dan bij zit is: Veel kruiden en nogal wat vet.
Opzeggen is geen optie, want ik geloof niet dat er een goed alternatief is.
Wat wel kan is kant- en klare maaltijden kopen bij Appie, Dirk, Jumbo, Emté of Plus.
Ken je deze? Niet bepaald goedkoop, maar 't zal vast wel goed zijn, de slager kennende
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
© -DIA- 33.965 || ©Dianthus »since 03.10.2008«
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Heeft iemand een gouden tip voor een lekker, makkelijk toetje dat geen pak yoghurt is? Het mag ook niet in de oven, want daar staat de komende drie uur het stoofvlees in.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Vanille ijs met warme kersen en bastogneslagroom?
- Bastognekoeken heel fijn maken met de blender (poeder)
- slagroom kloppen met een beetje suiker
- Bastognepoeder door de slagroom mengen en het geheel in een spuitzak doen
- kersenvlaaivulling in de pan opwarmen, niet koken.
- bolletje vanille ijs op een bordje leggen, warme kersen ernaast en met de bastogneslagroom het bordje mooi opmaken.
Of was je op zoek naar iets wat minder inspanning vergt?
- Bastognekoeken heel fijn maken met de blender (poeder)
- slagroom kloppen met een beetje suiker
- Bastognepoeder door de slagroom mengen en het geheel in een spuitzak doen
- kersenvlaaivulling in de pan opwarmen, niet koken.
- bolletje vanille ijs op een bordje leggen, warme kersen ernaast en met de bastogneslagroom het bordje mooi opmaken.
Of was je op zoek naar iets wat minder inspanning vergt?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Fruit met slagroom?
Wij eten vanavond lekkere stamppot andijvie met spekjes.
Wij eten vanavond lekkere stamppot andijvie met spekjes.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Het wordt citroentaart. De thee nemen we er dan meteen bij.Lassie schreef:Fruit met slagroom?
Wij eten vanavond lekkere stamppot andijvie met spekjes.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Toen mijn zoon zijn gardenparty gaf, had ik een citroen-yoghurttaart gemaakt en eentje met allerlei zomervruchten met een kruimelige brosse bodem.
Omdat het heel warm was die dag (denk ik) nam iedereen in eerste instantie de citroentaart, die was dus in no time op.
Maar de andere ging daarna ook tot de laatste kruimel.
Omdat het heel warm was die dag (denk ik) nam iedereen in eerste instantie de citroentaart, die was dus in no time op.
Maar de andere ging daarna ook tot de laatste kruimel.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik maak altijd deze: http://www.okokorecepten.nl/recept/bakr ... troentaartMara schreef:Toen mijn zoon zijn gardenparty gaf, had ik een citroen-yoghurttaart gemaakt en eentje met allerlei zomervruchten met een kruimelige brosse bodem.
Omdat het heel warm was die dag (denk ik) nam iedereen in eerste instantie de citroentaart, die was dus in no time op.
Maar de andere ging daarna ook tot de laatste kruimel.
Supersnel en heerlijk. Het enige jammere is dat hij best plat is, zodat je behoefte hebt aan enorm grote punten. En dan is 'ie zo snel op.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
---knip--- Tips voor TV-programma's op zondag niet gewenst
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wij hebben gisteravond frietjes met een kipkerriekroket gegeten.
Dat was echt lekker, de kerrie was heel mild van smaak en hij was met malse stukjes kip gevuld.
Als toetje een bosbessenmilkshake.
Dat was echt lekker, de kerrie was heel mild van smaak en hij was met malse stukjes kip gevuld.
Als toetje een bosbessenmilkshake.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Tortellini (of hoe je het schrijft) uit de oven.
kWeet niet precies hoe je het klaarmaakt.
Wat ik wel weet is dat er o.a. tortellini's, tomaten en kaas in zitten
kWeet niet precies hoe je het klaarmaakt.
Wat ik wel weet is dat er o.a. tortellini's, tomaten en kaas in zitten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Rode kool met appeltjes, aardappelen en rundvlees van mij oom de slager!!
Ik ben het licht der wereld; die Mij volgt, zal in de duisternis niet wandelen, maar zal het licht des levens hebben. (Joh 8:12b)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dat lijkt me een heerlijk recept. Ga ik binnenkort eens uitproberen, bedankt voor het delen.Profesto schreef:Vanille ijs met warme kersen en bastogneslagroom?
- Bastognekoeken heel fijn maken met de blender (poeder)
- slagroom kloppen met een beetje suiker
- Bastognepoeder door de slagroom mengen en het geheel in een spuitzak doen
- kersenvlaaivulling in de pan opwarmen, niet koken.
- bolletje vanille ijs op een bordje leggen, warme kersen ernaast en met de bastogneslagroom het bordje mooi opmaken.
![]()
Of was je op zoek naar iets wat minder inspanning vergt?
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Kipkerrie met rijst.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Penne al Forno met Parmezaanse toverballen.
Logisch-reformatorisch meubelconsulent -- bij 500 berichten houd ik het hier echt helemaal voor gezien, en dan kom ik de dag daarop weer terug op het forum