2 potten Marieke??Marieke schreef:Dan moet je een keer witlof koken (de kook er overheen, dan afgieten), aardappels koken in dobbelsteentjes (kwartiertje). Door elkaar hutselen in een ovenschaal, een ons rookvlees in kleine stukjes breken, er ook doorheen hutselen.Zita schreef:Maak je geen zorgen: we eten iedere dag groente.Mara schreef:Zeg maar tegen je ma dat alle groente gezond is. Juist de afwisseling, onder de grond/boven de grond gegroeid, kleur, soort, maakt dat het een onmisbaar dagelijks voedingsmiddel is. Maar lekker hoor, op deze wijze, ook als salade vind ik het lekkerder dan traditioneel gekookt.Zita schreef:Tagliatelle met roergebakte witlof, uitje, spekjes, champignons, oregano en crème fraîche. Ma zegt altijd dat witlof zo gezond is. Misschien compenseert dat de rest.Maar witlof is in de ogen van ma toch wel een soort superfood. In mijn ogen is het alleen maar lekker in een salade of misschien met ham en kaas in een ovenschotel. Gekookt vind ik het niet zo enorm ontzettend vreselijk lekker. Maar we zullen vandaag zien of een compensatie mogelijk is.
Vervolgens 2 potten aardappelanders (ham-kaassmaak) eroverheen "smeren" tot een gelijkmatige massa. Daarna bedekken met plakken kaas!
Half uur in de oven op 200 graden.
Zeker weten dat je dan wel witlof lust! Dan vind je het vast enorm ontzettende vreselijk lekker. Zelfs onze kids willen dan een tweede bord, terwijl ze gruwen van gewone gekookte witlof.
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
gekookte vis/aardappels/zoete worteltjes/boterjus.
(echt mijn lievelingskost)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
1 pot mag ook, ligt er aan met hoeveel personen je bent.Mara schreef:2 potten Marieke??Marieke schreef:Dan moet je een keer witlof koken (de kook er overheen, dan afgieten), aardappels koken in dobbelsteentjes (kwartiertje). Door elkaar hutselen in een ovenschaal, een ons rookvlees in kleine stukjes breken, er ook doorheen hutselen.Zita schreef: Maak je geen zorgen: we eten iedere dag groente.Maar witlof is in de ogen van ma toch wel een soort superfood. In mijn ogen is het alleen maar lekker in een salade of misschien met ham en kaas in een ovenschotel. Gekookt vind ik het niet zo enorm ontzettend vreselijk lekker. Maar we zullen vandaag zien of een compensatie mogelijk is.
Vervolgens 2 potten aardappelanders (ham-kaassmaak) eroverheen "smeren" tot een gelijkmatige massa. Daarna bedekken met plakken kaas!
Half uur in de oven op 200 graden.
Zeker weten dat je dan wel witlof lust! Dan vind je het vast enorm ontzettende vreselijk lekker. Zelfs onze kids willen dan een tweede bord, terwijl ze gruwen van gewone gekookte witlof.En met rookworst, EN met kaas, het is een caloriënbom !!
Geen rookWORST, rookVLEES.....
Je moet het ook niet elke dag eten... maar een keertje kun je dat wel hebben hoor, je komt echt niet gelijk een kilo aan.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dat aankomen hoef ik niet bang voor te zijnMarieke schreef:1 pot mag ook, ligt er aan met hoeveel personen je bent.Mara schreef:2 potten Marieke??Marieke schreef:Dan moet je een keer witlof koken (de kook er overheen, dan afgieten), aardappels koken in dobbelsteentjes (kwartiertje). Door elkaar hutselen in een ovenschaal, een ons rookvlees in kleine stukjes breken, er ook doorheen hutselen.Zita schreef: Maak je geen zorgen: we eten iedere dag groente.Maar witlof is in de ogen van ma toch wel een soort superfood. In mijn ogen is het alleen maar lekker in een salade of misschien met ham en kaas in een ovenschotel. Gekookt vind ik het niet zo enorm ontzettend vreselijk lekker. Maar we zullen vandaag zien of een compensatie mogelijk is.
Vervolgens 2 potten aardappelanders (ham-kaassmaak) eroverheen "smeren" tot een gelijkmatige massa. Daarna bedekken met plakken kaas!
Half uur in de oven op 200 graden.
Zeker weten dat je dan wel witlof lust! Dan vind je het vast enorm ontzettende vreselijk lekker. Zelfs onze kids willen dan een tweede bord, terwijl ze gruwen van gewone gekookte witlof.En met rookworst, EN met kaas, het is een caloriënbom !!
Geen rookWORST, rookVLEES.....
Je moet het ook niet elke dag eten... maar een keertje kun je dat wel hebben hoor, je komt echt niet gelijk een kilo aan.
Hier is de witlofsalade veruit favoriet. Kun je ook mee variëren hoor. Blokjes kipfilet (broodbeleg, dikke plak) erdoor, gekookt ei, mandarijntjes, ananas, appel, blokjes kaas, kruidenkaas, zalm uit blik, gerookte zalm, de mogelijkheden zijn eindeloos.
Gekookt vind ik al snel snotterig.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gister broodje en soep van de baas tijdens een BHV-training voor de IC.
Vandaag jambalaya.
Vandaag jambalaya.
Een lepel vol vriendelijkheid helpt de ander om de waarheid te slikken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dat klinkt zoiets als jaël jablabla..vlinder schreef:Gister broodje en soep van de baas tijdens een BHV-training voor de IC.
Vandaag jambalaya.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
IngrediëntenZita schreef:Tagliatelle met roergebakte witlof, uitje, spekjes, champignons, oregano en crème fraîche. Ma zegt altijd dat witlof zo gezond is. Misschien compenseert dat de rest.
300 g tagliatelle (pasta, zak 500 g)
4 el olijfolie
1 duopak magere spekreepjes (250 g)
1 kleine ui, gesnipperd
1 bakje (kastanje)champignons (250 g), gehalveerd
2 tl gedroogde oregano of italiaanse kruiden
400 g witlof
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
Bereiden
1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. 2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Bak de knoflook, champignons en oregano 4 min. in het achtergebleven bakvet. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern. Voeg het witlof toe aan de champignons en roerbak 2 min. Doe de spekreepjes en crème fraîche erbij en verwarm op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. 3. Schep het witlofmengsel over de pasta. Lekker met fijngesneden peterselie.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Handig hè, dat je als moeder zelf mag kiezen;)helma schreef:gekookte vis/aardappels/zoete worteltjes/boterjus.
![]()
(echt mijn lievelingskost)
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
ik denk dat ik het nauwelijks 3 x per jaar eethenriët schreef:Handig hè, dat je als moeder zelf mag kiezen;)helma schreef:gekookte vis/aardappels/zoete worteltjes/boterjus.
![]()
(echt mijn lievelingskost)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Mh...moet je toch eens meer aan jezelf denken;)helma schreef:ik denk dat ik het nauwelijks 3 x per jaar eethenriët schreef:Handig hè, dat je als moeder zelf mag kiezen;)helma schreef:gekookte vis/aardappels/zoete worteltjes/boterjus.
![]()
(echt mijn lievelingskost)
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
eigenlijk bizar; ik kook het meeste dingen die ik zelf niet eens super vindt.henriët schreef: Mh...moet je toch eens meer aan jezelf denken;)
Ik hou helemaal niet zo van rijst en pasta's en daar is juist iedereen hier dol op.
doe mij maar stampotten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik kom net terug van een avondje uit eten met mijn ouders!
Erg gezellig, leuk en lekker!
Erg gezellig, leuk en lekker!
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gisteren was ik misselijk, dus toen aten we alleen maar een restje andijviestamppot.
Zondag hadden we geen trek, dus aten we tussen de middag niet, en 's avonds alleen een loempia.
Zaterdag aten we heeeeerlijk andijviestamppot.
En vandaag pasta met champignons, courgette, uitje, pesto, paar zongedroogde tomaatjes, beetje roomkaas, scheutje room en wat er verder in de koelkast nog interessant uitziet. Ik zag ook nog sla, die kan er mooi bij.
Zondag hadden we geen trek, dus aten we tussen de middag niet, en 's avonds alleen een loempia.
Zaterdag aten we heeeeerlijk andijviestamppot.
En vandaag pasta met champignons, courgette, uitje, pesto, paar zongedroogde tomaatjes, beetje roomkaas, scheutje room en wat er verder in de koelkast nog interessant uitziet. Ik zag ook nog sla, die kan er mooi bij.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
restjes van het weekend.. hoewel we op uitdrukkelijk verzoek 'normaal' gegeten hebben. Lekker makkie vanavond.
We moeten ons niet alleen in God verblijden om wat we van Hem ontvangen hebben en nog dagelijks ontvangen,
maar ook om wat Hij beloofd heeft en wat we nog van Hem hopen te ontvangen.
Matthew Henry
maar ook om wat Hij beloofd heeft en wat we nog van Hem hopen te ontvangen.
Matthew Henry
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik weet het nog niet...
Misschien wel spek en bonen, wie zal het zeggen!
Het blijft tot vlak voor etenstijd een verassing.
Misschien wel spek en bonen, wie zal het zeggen!
Het blijft tot vlak voor etenstijd een verassing.
© -DIA- 33.965 || ©Dianthus »since 03.10.2008«