Haagse Bluf eten wij niet, sinds er een gezin uit de kerk voltallig door in het ziekenhuis heeft gelegen. Oma had voor het gemak de Haagse Bluf vast een dag vantevoren gemaakt. Tja, dat is niet zo handig met rauwe eieren.Mara schreef:Heb je een flesje van Flipje ?Zita schreef:Help! Ik geloof dat ik echt huishoudelijk ga worden.![]()
Hoe kook je bessensap? Ik kan wel tig recepten vinden van dingen die lekker zijn met bessensap, maar niet hoe je van bes naar sap komt. Gewoon koken? Hoe lang? Iets erdoor? Binden? Suiker?Wat erg lekker is is Haagse bluf, dus met stijfgeklopt eiwit. Of Deense vla. Heel makkelijk te vinden op een (ouderwetse) kook rubriek of kookboek.
Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
- Oude-Waarheid
- Berichten: 1822
- Lid geworden op: 02 sep 2005, 23:42
- Locatie: Amsterdam
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Tja in dit geval lijkt een Haags hopje wel wat voor jouZita schreef:Haagse Bluf eten wij niet, sinds er een gezin uit de kerk voltallig door in het ziekenhuis heeft gelegen. Oma had voor het gemak de Haagse Bluf vast een dag vantevoren gemaakt. Tja, dat is niet zo handig met rauwe eieren.Mara schreef:Heb je een flesje van Flipje ?Zita schreef:Help! Ik geloof dat ik echt huishoudelijk ga worden.![]()
Hoe kook je bessensap? Ik kan wel tig recepten vinden van dingen die lekker zijn met bessensap, maar niet hoe je van bes naar sap komt. Gewoon koken? Hoe lang? Iets erdoor? Binden? Suiker?Wat erg lekker is is Haagse bluf, dus met stijfgeklopt eiwit. Of Deense vla. Heel makkelijk te vinden op een (ouderwetse) kook rubriek of kookboek.
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Dat is link ja, maar dat kun je met bavaroise ook hebben. Maar ook met een salade o.i.d.Zita schreef:Haagse Bluf eten wij niet, sinds er een gezin uit de kerk voltallig door in het ziekenhuis heeft gelegen. Oma had voor het gemak de Haagse Bluf vast een dag vantevoren gemaakt. Tja, dat is niet zo handig met rauwe eieren.Mara schreef:Heb je een flesje van Flipje ?Zita schreef:Help! Ik geloof dat ik echt huishoudelijk ga worden.![]()
Hoe kook je bessensap? Ik kan wel tig recepten vinden van dingen die lekker zijn met bessensap, maar niet hoe je van bes naar sap komt. Gewoon koken? Hoe lang? Iets erdoor? Binden? Suiker?Wat erg lekker is is Haagse bluf, dus met stijfgeklopt eiwit. Of Deense vla. Heel makkelijk te vinden op een (ouderwetse) kook rubriek of kookboek.
Ik was deze week bij mijn oom, die nog zelf kookt, hij braadt een hele pan vlees, warmt die elke dag op en heeft zo een hele week vlees. Hij zet hem nimmer in de koelkast, want vlees onder het vet bederft niet, volgens hem. Als hij een bloemkool klaarmaakt, doet hij daar 3 dagen van. Ook gewoon steeds opwarmen, niet koelzetten. Wij hadden al 10 x voedselvergiftiging gehad, hij niet. Volgens mij is hij resistent.
Ik had vorige week haringen voor hem meegenomen. Hij pakte ze uit, wilde er al eentje nemen (bij de koffie
Hij is er toch bijna 100 mee geworden intussen
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
aangezien dit het topic is waar je alle mogelijke vragen kunt stellen, gooi ik maar weer een nieuwe vraag in de groep:
stel dat je een gewone baan hebt, en daarnaast als hobby wat lessen geeft in het een of ander (ik hoef zusjelief niet al te herkenbaar te maken
), moet je het beetje dat je met die lessen verdient (50 euro per week oid) gewoon optellen bij je inkomsten in box 1? Of is er een bepaald bedrag wat je belastingvrij mag bijverdienen?
stel dat je een gewone baan hebt, en daarnaast als hobby wat lessen geeft in het een of ander (ik hoef zusjelief niet al te herkenbaar te maken
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Mara schreef:Dat is link ja, maar dat kun je met bavaroise ook hebben. Maar ook met een salade o.i.d.Zita schreef:Haagse Bluf eten wij niet, sinds er een gezin uit de kerk voltallig door in het ziekenhuis heeft gelegen. Oma had voor het gemak de Haagse Bluf vast een dag vantevoren gemaakt. Tja, dat is niet zo handig met rauwe eieren.Mara schreef:Heb je een flesje van Flipje ?Zita schreef:Help! Ik geloof dat ik echt huishoudelijk ga worden.![]()
Hoe kook je bessensap? Ik kan wel tig recepten vinden van dingen die lekker zijn met bessensap, maar niet hoe je van bes naar sap komt. Gewoon koken? Hoe lang? Iets erdoor? Binden? Suiker?Wat erg lekker is is Haagse bluf, dus met stijfgeklopt eiwit. Of Deense vla. Heel makkelijk te vinden op een (ouderwetse) kook rubriek of kookboek.
Ik was deze week bij mijn oom, die nog zelf kookt, hij braadt een hele pan vlees, warmt die elke dag op en heeft zo een hele week vlees. Hij zet hem nimmer in de koelkast, want vlees onder het vet bederft niet, volgens hem. Als hij een bloemkool klaarmaakt, doet hij daar 3 dagen van. Ook gewoon steeds opwarmen, niet koelzetten. Wij hadden al 10 x voedselvergiftiging gehad, hij niet. Volgens mij is hij resistent.
Ik had vorige week haringen voor hem meegenomen. Hij pakte ze uit, wilde er al eentje nemen (bij de koffie) maar liet hem per ongeluk in de gootsteen glijden. O maakt niks uit, zei hij, en liet hem zo naar binnen glijden
![]()
Hij is er toch bijna 100 mee geworden intussen
Ik kan me herinneren dat mijn moeder ook vlees bakte voor een paar dagen tegelijk, als het maar onder het vet blijft. Hoe ze het goed hield vroeger zonder koelkast, dat weet ik niet.
De halve waarheid is funester dan de onjuistheid (E. von Feuchtersieben)
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Volgens mij hadden de mensen vroeger een betere natuurlijke weerstand. Vlees werd idd onder het vet gehouden, veel spulletjes werden in de vliegenkast bewaard. Ik kan me nog herinneren dat wij nog geen koelkast hadden, maar alleen een kelder. Als er schimmel op het stuk kaas zat, werd dat er gewoon afgesneden, de rest werd gegeten. Nu staat overal een datum op, zelfs op een dichte fles water
Chips en koekjes kunnen hooguit wat oudbakken worden, of taai, maar bedorven ?
Chips en koekjes kunnen hooguit wat oudbakken worden, of taai, maar bedorven ?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Het geldt inderdaad (nog steeds) voor kaas dat je wat niet beschimmeld is nog prima kunt eten.Mara schreef:Volgens mij hadden de mensen vroeger een betere natuurlijke weerstand. Vlees werd idd onder het vet gehouden, veel spulletjes werden in de vliegenkast bewaard. Ik kan me nog herinneren dat wij nog geen koelkast hadden, maar alleen een kelder. Als er schimmel op het stuk kaas zat, werd dat er gewoon afgesneden, de rest werd gegeten. Nu staat overal een datum op, zelfs op een dichte fles water![]()
Chips en koekjes kunnen hooguit wat oudbakken worden, of taai, maar bedorven ?
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Ik haal altijd gesneden kaasZita schreef:Het geldt inderdaad (nog steeds) voor kaas dat je wat niet beschimmeld is nog prima kunt eten.Mara schreef:Volgens mij hadden de mensen vroeger een betere natuurlijke weerstand. Vlees werd idd onder het vet gehouden, veel spulletjes werden in de vliegenkast bewaard. Ik kan me nog herinneren dat wij nog geen koelkast hadden, maar alleen een kelder. Als er schimmel op het stuk kaas zat, werd dat er gewoon afgesneden, de rest werd gegeten. Nu staat overal een datum op, zelfs op een dichte fles water![]()
Chips en koekjes kunnen hooguit wat oudbakken worden, of taai, maar bedorven ?
Want ieder heeft zijn voorkeur hier, oude geit, jong belegen, komijn. Dus wat kaas betreft heeft het niet eens de tijd om te gaan beschimmelen.
Maar ik geniet ook op zn tijd van een stukje brie hoor, met dat lekkere "beschimmelde" korstje, raar is dat
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
-
edele strijdster
- Berichten: 791
- Lid geworden op: 30 aug 2006, 20:54
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Je hebt vast nog nooit bedorven koekjes op?Mara schreef:Volgens mij hadden de mensen vroeger een betere natuurlijke weerstand. Vlees werd idd onder het vet gehouden, veel spulletjes werden in de vliegenkast bewaard. Ik kan me nog herinneren dat wij nog geen koelkast hadden, maar alleen een kelder. Als er schimmel op het stuk kaas zat, werd dat er gewoon afgesneden, de rest werd gegeten. Nu staat overal een datum op, zelfs op een dichte fles water![]()
Chips en koekjes kunnen hooguit wat oudbakken worden, of taai, maar bedorven ?
Hartelijke groeten,
Edele Strijdster
Edele Strijdster
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Nee, ik eet bijna nooit koekjes.edele strijdster schreef:Je hebt vast nog nooit bedorven koekjes op?Mara schreef:Volgens mij hadden de mensen vroeger een betere natuurlijke weerstand. Vlees werd idd onder het vet gehouden, veel spulletjes werden in de vliegenkast bewaard. Ik kan me nog herinneren dat wij nog geen koelkast hadden, maar alleen een kelder. Als er schimmel op het stuk kaas zat, werd dat er gewoon afgesneden, de rest werd gegeten. Nu staat overal een datum op, zelfs op een dichte fles water![]()
Chips en koekjes kunnen hooguit wat oudbakken worden, of taai, maar bedorven ?Ik wel...
Al is het bijna 20 jaar geleden, ik kan me de dag nog goed herinneren. (en de bewuste koekjes raak ik dan ook noóit meer aan!)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
-
edele strijdster
- Berichten: 791
- Lid geworden op: 30 aug 2006, 20:54
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Haha... bij de fabriek vandaan. Mergpijpjes die 'n beetje groen waren geworden. Alleen zag ik dat niet aan de buitenkant!Mara schreef:Nee, ik eet bijna nooit koekjes.edele strijdster schreef:Je hebt vast nog nooit bedorven koekjes op?Mara schreef:Volgens mij hadden de mensen vroeger een betere natuurlijke weerstand. Vlees werd idd onder het vet gehouden, veel spulletjes werden in de vliegenkast bewaard. Ik kan me nog herinneren dat wij nog geen koelkast hadden, maar alleen een kelder. Als er schimmel op het stuk kaas zat, werd dat er gewoon afgesneden, de rest werd gegeten. Nu staat overal een datum op, zelfs op een dichte fles water![]()
Chips en koekjes kunnen hooguit wat oudbakken worden, of taai, maar bedorven ?Ik wel...
Al is het bijna 20 jaar geleden, ik kan me de dag nog goed herinneren. (en de bewuste koekjes raak ik dan ook noóit meer aan!)
Maar vertel, welk koekje was dat dan ? Uit een fabriek of van een banketbakker ? Met creme ertussen of zo ?
Hartelijke groeten,
Edele Strijdster
Edele Strijdster
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
O die zijn op zich heel lekkeredele strijdster schreef:Haha... bij de fabriek vandaan. Mergpijpjes die 'n beetje groen waren geworden. Alleen zag ik dat niet aan de buitenkant!Mara schreef:Nee, ik eet bijna nooit koekjes.edele strijdster schreef:Je hebt vast nog nooit bedorven koekjes op?Mara schreef:Volgens mij hadden de mensen vroeger een betere natuurlijke weerstand. Vlees werd idd onder het vet gehouden, veel spulletjes werden in de vliegenkast bewaard. Ik kan me nog herinneren dat wij nog geen koelkast hadden, maar alleen een kelder. Als er schimmel op het stuk kaas zat, werd dat er gewoon afgesneden, de rest werd gegeten. Nu staat overal een datum op, zelfs op een dichte fles water![]()
Chips en koekjes kunnen hooguit wat oudbakken worden, of taai, maar bedorven ?Ik wel...
Al is het bijna 20 jaar geleden, ik kan me de dag nog goed herinneren. (en de bewuste koekjes raak ik dan ook noóit meer aan!)
Maar vertel, welk koekje was dat dan ? Uit een fabriek of van een banketbakker ? Met creme ertussen of zo ?
Dan lagen ze al wel een poosje in de winkel of je kast, want ze staan bol van de suiker
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
-
edele strijdster
- Berichten: 791
- Lid geworden op: 30 aug 2006, 20:54
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Mara schreef:O die zijn op zich heel lekkeredele strijdster schreef:Haha... bij de fabriek vandaan. Mergpijpjes die 'n beetje groen waren geworden. Alleen zag ik dat niet aan de buitenkant!Mara schreef:Nee, ik eet bijna nooit koekjes.edele strijdster schreef: Je hebt vast nog nooit bedorven koekjes op?Ik wel...
Al is het bijna 20 jaar geleden, ik kan me de dag nog goed herinneren. (en de bewuste koekjes raak ik dan ook noóit meer aan!)
Maar vertel, welk koekje was dat dan ? Uit een fabriek of van een banketbakker ? Met creme ertussen of zo ?
![]()
Dan lagen ze al wel een poosje in de winkel of je kast, want ze staan bol van de suiker
Ze zullen vast lekker zijn, maar ik blijf er met een grote boog omheen lopen.
Hartelijke groeten,
Edele Strijdster
Edele Strijdster
- Neeltje Jans
- Berichten: 446
- Lid geworden op: 19 mei 2011, 21:29
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Nieuwe vraag: zat ff naar het logo van rf te kijken, er waren toch geen nieuwe berichten, en ik vind het (op de kleur na) een heel mooi logo, wie heeft dat gemaakt?
Neeltje Jans, moeder van 4
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Staat op een 'umweltplakette' je kenteken?