Deze heerlijke pasta, elke keer weer een succes.
https://www.eefkooktzo.nl/pasta-met-kip/
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
-
- Berichten: 15
- Lid geworden op: 27 jul 2023, 09:16
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Voordeel van lasagne vind ik idd dat je er veel groente in kan verwerken en relatief weinig vlees en je toch een verrassend smakelijk gerecht op tafel kan zetten. Juist ook voor de 'carnivoren'.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Voor 10 personen deed ik er nog relatief weinig vlees in, maar meer dan ik zelf gedaan zou hebben. 

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Vandaag falafel gemaakt naar recept van Jop van der Bijl.
https://youtu.be/RiX8T2S9zrY?si=Zq-TATCS6p4OGMNa
https://youtu.be/RiX8T2S9zrY?si=Zq-TATCS6p4OGMNa
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Lekker, ik ben dol op falafel. Is het ingewikkeld om te maken? (Ik kan de link niet openen vanwege het slechte bereik)
-
- Berichten: 3315
- Lid geworden op: 11 mar 2021, 10:34
- Locatie: henkjrefoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Wij aten het zonder bruine bonen en met zachtgekookte eieren. Zo lekker! Als ik in de zomer bij met ouders ben weet ik het nog regelmatig. Net zoals kruudmoes. Ook dat vind ik heel lekker.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Wij noemden dat Hollandse rijsttafel.
Maar karnemelk jus, uitgebakken spekjes, aardappel gestampt en fijn gesneden andijvie door elkaar is en was mijn favoriet. Mijn schoonfamilie kent dit zo niet.
Heel lief, ze wilden het een keer voor mij maken. Ik vond het eigenlijk een warm slaatje.....aardappels, andijvie, augurk, ei, mayonaise, kwam niet voor in ons recept.
Zo maken wij het, als 3 generaties lang.
INGREDIENTEN
1� kilogram aardappels
zout
200 gram mager rookspek in blokjes
� liter karnemelk
2 lepels aardappelmeel
750 gram andijvie
Stimpstamp schijnt de 'officiële' naam te zijn.
-
- Berichten: 3315
- Lid geworden op: 11 mar 2021, 10:34
- Locatie: henkjrefoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Als stamppot kennen wij het ook maar dan zonder bruine bonen, dus aardappels, spekjes, karnemelkse sju en andijvie en dan heet het stampandijvie, precies wat het is zeg maar. Wat ik eerder beschreef staat apart van elkaar op tafel, geen stamppot. Als stamppot vind ik het ook lekkerder maar nu ben ik sowieso een enorme liefhebber van alle soorten stamppot met boerenkool voorop.Terri schreef: ↑Gisteren, 14:46 Wij noemden dat Hollandse rijsttafel.
Maar karnemelk jus, uitgebakken spekjes, aardappel gestampt en fijn gesneden andijvie door elkaar is en was mijn favoriet. Mijn schoonfamilie kent dit zo niet.
Heel lief, ze wilden het een keer voor mij maken. Ik vond het eigenlijk een warm slaatje.....aardappels, andijvie, augurk, ei, mayonaise, kwam niet voor in ons recept.
Zo maken wij het, als 3 generaties lang.
INGREDIENTEN
1� kilogram aardappels
zout
200 gram mager rookspek in blokjes
� liter karnemelk
2 lepels aardappelmeel
750 gram andijvie
Stimpstamp schijnt de 'officiële' naam te zijn.