Dat snap ik, maar wij hebben op het land te werken bij 35C+, dan werkt een pepertje meer juist verkoelend voor je lichaam.merel schreef: ↑24 mei 2024, 17:33Klinkt heel lekker! Ik heb weer aubergine in mijn boodschappen mandje gedaan bij de AH. Ik ga het eens proberen. Waarschijnlijk wel met wat minder pepers; 4 pepers en harissa is voor ons iets te veel van het goede.Roos2018 schreef: ↑23 mei 2024, 22:01aubergine/kikkererwten stoofpotje met broccoli, da's echt om te smullen!!
recept voor 4 personen:
bakken in een bakpan met olijfolie:
- 2 grote uien of 4 middelgroot
- 6-8 grote tenen knoflook
- 1 1/2 aubergine in blokjes gesneden
- 2 groene pepers, fijngesneden
beetgaar laten stoven
- 4-6 eetlepels rose harissa
- 1 eetlepel sambal of 2 fijngesneden rode pepers
- ongeveer 50 groene olijven
door elkaar husselen in de pan
- 800 gram gekookte kikkererwten toevoegen
Deze ook door de stoof mengen en even laten door sudderen totdat de kikkererwten warm zijn.
Serveren met de broccoli op het bord.
Over de stoof nog een flinke slok olijfolie extra vierge, dat geeft samen met de knoflook een volle smaak aan het gerecht.
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
En jij bent het scherpe eten meer gewend. Hoe bevalt het nieuwe bestaan? Zijn jullie allemaal gewend?
Vanavond eten wij gado gado.
Vanavond eten wij gado gado.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Een eenvoudige doch voedzame maaltijd...Roos2018 schreef: ↑24 mei 2024, 23:34Nee, zo makkelijk kom je er niet mee van af.-DIA- schreef: ↑24 mei 2024, 23:16Het is een uniek idee, maar ik vrees wel dat ik hier mijn broer niet in mee zal krijgen.Roos2018 schreef: ↑24 mei 2024, 23:12Hey Dia,
Als we jou now eens helpen met makkelijke en gezonde Hollandse pot recepten zelf thuis te koken (bijvoorbeeld samen gezellig met je broer kokkerellen), zou je er dan voor open staan om zelf je potje te leren koken?
Je bent nooit te oud om te leren hoor en wie weet vindt je broer het ook wel heel verfrissend om op een meer ontspannen manier met je om te gaan.
Je weet nooit waar dat toe leidt ...
Dan wil ik wel de aftrap doen en een recept je te geven.
Ik denk dat er genoeg RF-ers zijn die mee willen doen.
Overigens, als het moet... dan zou ik best wel kunnen koken, denk ik
Ik heb ooit een mini-kookcursus gehad toen ik hier kwam te wonen.
Lijkt dat je wat? Geef het maar aan!
Maar niet denken dat we verhongeren hoor, we kunnen ons wel redden met AH Maaltijd thuis.
Maar het is vanzelf niet wat we gewend waren, dan ging er echt niets boven een Maaltijd a la Mama![]()
Maar het idee blijft evenwel uniek!![]()
Wat is jouw lievelingseten en wat is dat van je broer?
Maaltijd a la Mama kan zomaar een stapje dichterbij komen hoor!
Hèhè, doe dan maar gekookte aardappelen, of puree,
met wat groente, andijvie of bloemkool ofzo,
en een stukje vlees in een lekkere jus, liefst geen varkensvlees.
Gewoon wat yoghurt als toetje...
Ik denk dat dit ook voor mijn broer aanvaardbaar zou zijn.
Wat het plan is weet ik overigens nog niet....

Overigens, als het moet... dan zou ik best wel kunnen koken, denk ik
Ik heb ooit een mini-kookcursus gehad toen ik hier kwam te wonen.
© -DIA- 33.630 || ©Dianthus »since 03.10.2008«
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Natuurlijk kan ook jij leren koken. Lukt het fysiek nog om groente schoon te maken en om aardappelen te schillen?-DIA- schreef: ↑25 mei 2024, 11:09Een eenvoudige doch voedzame maaltijd...Roos2018 schreef: ↑24 mei 2024, 23:34Nee, zo makkelijk kom je er niet mee van af.-DIA- schreef: ↑24 mei 2024, 23:16Het is een uniek idee, maar ik vrees wel dat ik hier mijn broer niet in mee zal krijgen.Roos2018 schreef: ↑24 mei 2024, 23:12
Hey Dia,
Als we jou now eens helpen met makkelijke en gezonde Hollandse pot recepten zelf thuis te koken (bijvoorbeeld samen gezellig met je broer kokkerellen), zou je er dan voor open staan om zelf je potje te leren koken?
Je bent nooit te oud om te leren hoor en wie weet vindt je broer het ook wel heel verfrissend om op een meer ontspannen manier met je om te gaan.
Je weet nooit waar dat toe leidt ...
Dan wil ik wel de aftrap doen en een recept je te geven.
Ik denk dat er genoeg RF-ers zijn die mee willen doen.
Overigens, als het moet... dan zou ik best wel kunnen koken, denk ik
Ik heb ooit een mini-kookcursus gehad toen ik hier kwam te wonen.
Lijkt dat je wat? Geef het maar aan!
Maar niet denken dat we verhongeren hoor, we kunnen ons wel redden met AH Maaltijd thuis.
Maar het is vanzelf niet wat we gewend waren, dan ging er echt niets boven een Maaltijd a la Mama![]()
Maar het idee blijft evenwel uniek!![]()
Wat is jouw lievelingseten en wat is dat van je broer?
Maaltijd a la Mama kan zomaar een stapje dichterbij komen hoor!
Hèhè, doe dan maar gekookte aardappelen, of puree,
met wat groente, andijvie of bloemkool ofzo,
en een stukje vlees in een lekkere jus, liefst geen varkensvlees.
Gewoon wat yoghurt als toetje...
Ik denk dat dit ook voor mijn broer aanvaardbaar zou zijn.
Wat het plan is weet ik overigens nog niet....
Overigens, als het moet... dan zou ik best wel kunnen koken, denk ik
Ik heb ooit een mini-kookcursus gehad toen ik hier kwam te wonen.
Vanavond eten wij gevulde paprika met linzen, tomaten, courgette en een stukje geitenkaas.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Ik weet dat ik het kan... maar of ik nog ooit een chef-kok wordt... dat betwijfel ik.merel schreef: ↑27 mei 2024, 11:15Natuurlijk kan ook jij leren koken. Lukt het fysiek nog om groente schoon te maken en om aardappelen te schillen?-DIA- schreef: ↑25 mei 2024, 11:09Een eenvoudige doch voedzame maaltijd...Roos2018 schreef: ↑24 mei 2024, 23:34Nee, zo makkelijk kom je er niet mee van af.-DIA- schreef: ↑24 mei 2024, 23:16
Het is een uniek idee, maar ik vrees wel dat ik hier mijn broer niet in mee zal krijgen.
Maar niet denken dat we verhongeren hoor, we kunnen ons wel redden met AH Maaltijd thuis.
Maar het is vanzelf niet wat we gewend waren, dan ging er echt niets boven een Maaltijd a la Mama![]()
Maar het idee blijft evenwel uniek!![]()
Wat is jouw lievelingseten en wat is dat van je broer?
Maaltijd a la Mama kan zomaar een stapje dichterbij komen hoor!
Hèhè, doe dan maar gekookte aardappelen, of puree,
met wat groente, andijvie of bloemkool ofzo,
en een stukje vlees in een lekkere jus, liefst geen varkensvlees.
Gewoon wat yoghurt als toetje...
Ik denk dat dit ook voor mijn broer aanvaardbaar zou zijn.
Wat het plan is weet ik overigens nog niet....
Overigens, als het moet... dan zou ik best wel kunnen koken, denk ik
Ik heb ooit een mini-kookcursus gehad toen ik hier kwam te wonen.
Vanavond eten wij gevulde paprika met linzen, tomaten, courgette en een stukje geitenkaas.
Aardappels schillen wordt wat moeilijk nu ik mijn linkerhand niet meer zo goed kan gebruiken.
Aardappels koken gaat ook wel, vlees braden, groente bereiden, ik heb dat allemaal wel gedaan, toen ik nog Young&Quick® was...
Maar ik moet zeggen dat ik beter ben in reclamewerk. Wat vinden we van een merkje voor gezonde voeding onder het label Young&Quick® ?
© -DIA- 33.630 || ©Dianthus »since 03.10.2008«
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Vandaag schafte de pot bobotie met rijst en doperwten.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Volkoren pita broodjes met falafel, veldsla en een paprikasalade
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Gisteren gegeten, bereid door dochterlief. Ze houdt zich aanbevolen voor meer van dit soort recepten. Dus Roos2018, heb je nog wat? Kom maar door.Roos2018 schreef: ↑23 mei 2024, 22:01aubergine/kikkererwten stoofpotje met broccoli, da's echt om te smullen!!
recept voor 4 personen:
bakken in een bakpan met olijfolie:
- 2 grote uien of 4 middelgroot
- 6-8 grote tenen knoflook
- 1 1/2 aubergine in blokjes gesneden
- 2 groene pepers, fijngesneden
beetgaar laten stoven
- 4-6 eetlepels rose harissa
- 1 eetlepel sambal of 2 fijngesneden rode pepers
- ongeveer 50 groene olijven
door elkaar husselen in de pan
- 800 gram gekookte kikkererwten toevoegen
Deze ook door de stoof mengen en even laten door sudderen totdat de kikkererwten warm zijn.
Serveren met de broccoli op het bord.
Over de stoof nog een flinke slok olijfolie extra vierge, dat geeft samen met de knoflook een volle smaak aan het gerecht.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Wat leuk Ad! Heeft jouw dochter ook deze hoeveelheid pepers gebruikt? Bij ons zijn gisteren de boodschappen bezorgd en het staat voor deze week op het menu.Ad Anker schreef: ↑31 mei 2024, 10:59Gisteren gegeten, bereid door dochterlief. Ze houdt zich aanbevolen voor meer van dit soort recepten. Dus Roos2018, heb je nog wat? Kom maar door.Roos2018 schreef: ↑23 mei 2024, 22:01aubergine/kikkererwten stoofpotje met broccoli, da's echt om te smullen!!
recept voor 4 personen:
bakken in een bakpan met olijfolie:
- 2 grote uien of 4 middelgroot
- 6-8 grote tenen knoflook
- 1 1/2 aubergine in blokjes gesneden
- 2 groene pepers, fijngesneden
beetgaar laten stoven
- 4-6 eetlepels rose harissa
- 1 eetlepel sambal of 2 fijngesneden rode pepers
- ongeveer 50 groene olijven
door elkaar husselen in de pan
- 800 gram gekookte kikkererwten toevoegen
Deze ook door de stoof mengen en even laten door sudderen totdat de kikkererwten warm zijn.
Serveren met de broccoli op het bord.
Over de stoof nog een flinke slok olijfolie extra vierge, dat geeft samen met de knoflook een volle smaak aan het gerecht.Het was heerlijk.
-
- Berichten: 5654
- Lid geworden op: 14 sep 2018, 08:49
- Locatie: bertiel1306@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
krijgen visite
vooraf een mosterdsoep
hoofd kabeljauw met mosterdsaus op een bedje van zeekraal met wortelen, salade en aardappelpuree
na bolletje slagroom ijs met aardbei en chocoladesaus
vooraf een mosterdsoep
hoofd kabeljauw met mosterdsaus op een bedje van zeekraal met wortelen, salade en aardappelpuree
na bolletje slagroom ijs met aardbei en chocoladesaus
Wien heb ik nevens U in den hemel? Nevens U lust mij ook niets op de aarde!
Bezwijkt mijn vlees en mijn hart, zo is God de Rotssteen mijns harten, en mijn Deel in eeuwigheid.
Bezwijkt mijn vlees en mijn hart, zo is God de Rotssteen mijns harten, en mijn Deel in eeuwigheid.
-
- Berichten: 5654
- Lid geworden op: 14 sep 2018, 08:49
- Locatie: bertiel1306@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
neen, familie
Wien heb ik nevens U in den hemel? Nevens U lust mij ook niets op de aarde!
Bezwijkt mijn vlees en mijn hart, zo is God de Rotssteen mijns harten, en mijn Deel in eeuwigheid.
Bezwijkt mijn vlees en mijn hart, zo is God de Rotssteen mijns harten, en mijn Deel in eeuwigheid.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Nee, ze heeft minder pepers gebruikt, wel de sambal en een flinke snuf chilipeper. Ik vond het zo pittig genoeg voor ons.merel schreef: ↑31 mei 2024, 11:26Wat leuk Ad! Heeft jouw dochter ook deze hoeveelheid pepers gebruikt? Bij ons zijn gisteren de boodschappen bezorgd en het staat voor deze week op het menu.Ad Anker schreef: ↑31 mei 2024, 10:59Gisteren gegeten, bereid door dochterlief. Ze houdt zich aanbevolen voor meer van dit soort recepten. Dus Roos2018, heb je nog wat? Kom maar door.Roos2018 schreef: ↑23 mei 2024, 22:01aubergine/kikkererwten stoofpotje met broccoli, da's echt om te smullen!!
recept voor 4 personen:
bakken in een bakpan met olijfolie:
- 2 grote uien of 4 middelgroot
- 6-8 grote tenen knoflook
- 1 1/2 aubergine in blokjes gesneden
- 2 groene pepers, fijngesneden
beetgaar laten stoven
- 4-6 eetlepels rose harissa
- 1 eetlepel sambal of 2 fijngesneden rode pepers
- ongeveer 50 groene olijven
door elkaar husselen in de pan
- 800 gram gekookte kikkererwten toevoegen
Deze ook door de stoof mengen en even laten door sudderen totdat de kikkererwten warm zijn.
Serveren met de broccoli op het bord.
Over de stoof nog een flinke slok olijfolie extra vierge, dat geeft samen met de knoflook een volle smaak aan het gerecht.Het was heerlijk.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Afgelopen zaterdag gegeten. Erg lekker! Ik had de helft van de pepers gebruikt, maar ga de volgende keer meer toevoegen.Roos2018 schreef: ↑24 mei 2024, 23:37Dat snap ik, maar wij hebben op het land te werken bij 35C+, dan werkt een pepertje meer juist verkoelend voor je lichaam.merel schreef: ↑24 mei 2024, 17:33Klinkt heel lekker! Ik heb weer aubergine in mijn boodschappen mandje gedaan bij de AH. Ik ga het eens proberen. Waarschijnlijk wel met wat minder pepers; 4 pepers en harissa is voor ons iets te veel van het goede.Roos2018 schreef: ↑23 mei 2024, 22:01aubergine/kikkererwten stoofpotje met broccoli, da's echt om te smullen!!
recept voor 4 personen:
bakken in een bakpan met olijfolie:
- 2 grote uien of 4 middelgroot
- 6-8 grote tenen knoflook
- 1 1/2 aubergine in blokjes gesneden
- 2 groene pepers, fijngesneden
beetgaar laten stoven
- 4-6 eetlepels rose harissa
- 1 eetlepel sambal of 2 fijngesneden rode pepers
- ongeveer 50 groene olijven
door elkaar husselen in de pan
- 800 gram gekookte kikkererwten toevoegen
Deze ook door de stoof mengen en even laten door sudderen totdat de kikkererwten warm zijn.
Serveren met de broccoli op het bord.
Over de stoof nog een flinke slok olijfolie extra vierge, dat geeft samen met de knoflook een volle smaak aan het gerecht.
Vanmiddag hebben wij gesprekken op school. Daarom vanavond ene gerecht uit de slowcooker; gierst met paddestoelen, bleekselderij, wortel en peterselie. Ik ben benieuwd.