Pagina 1 van 4
Wat valt er te melden over jouw kookkunsten?
Geplaatst: 18 apr 2007, 17:07
door Breekijzertje
Die van mij bevinden zich in ieder geval beneden het vriespunt.
Ben jaloers op goede koks.
Geplaatst: 18 apr 2007, 17:39
door BJD
:roll:
Re: Wat valt er te melden over jouw kookkunsten?
Geplaatst: 18 apr 2007, 18:50
door Andre
Breekijzertje schreef:Die van mij bevinden zich in ieder geval beneden het vriespunt.
Ben jaloers op goede koks.
alles valt te leren breek''''.
Geplaatst: 18 apr 2007, 19:05
door Mariavt
Mijn kookkunst is niet zo bijzonder, ik kan eten koken en ben alleen specialist in het maken van nasi en eigengemaakte huzarensalade. Verder kook ik niet beter dan iedere andere doorsnee huisvrouw maar ik heb een man die koken kan als geen ander. Hij heeft mij dingen leren eten die ik vroeger nooit door mijn keel heen kreeg zoals o.a. Prei, Witlof, Spruitjes en Rode Kool
Vanavond weer heerlijke nasi met babi pangang, zo lekker kan ik het niet klaarmaken hoor, tenminste de babi pangang.
Geplaatst: 18 apr 2007, 19:09
door Rens
Herfsthammetje met honing-dillesaus:
Een flinke beenham van ca. 1,5 kg (of meerdere kleinere met eenzelfde totaalgewicht)
4 soorten bospaddestoelen, totaal 6 ons
Reuzenchampignons ca. 4 ons
Erbij:
gemengde herfstsla
voor de dressing:
1/1 pot vloeibare honing
bosje kervel
ruime hoeveelheid dille
hoe het één en ander te bereiden, dat vergt een hele waslijst handelingen, die je gewoon in je vingers moet voelen wat en hoe en wanneer en hoelang (noooooit op de klok koken!!!!!)
Geplaatst: 18 apr 2007, 19:21
door vlinder
Sja ik kan bijvoorbeeld voortreffelijk sla maken, maar als je man geen sla lust kun je koken wat je wilt......
Kun je dat zelf beoordelen?
Over smaak valt toch niet te twisten??
En dat sla was een voorbeeld want ik lust het zelf ook niet
:mrgreen:
Geplaatst: 18 apr 2007, 19:25
door Andre
Broccolischotel met spek
Ingrediënten
Bereiding 6 personen
1500 gr aardappelen
700 gr Broccoli
500 gr gehakt half om
300 gr gerookte spek
100 gr uien
100 gr paprika
100 gr champignons
1 ltr Bechamelsaus
zout
peper
De aardappelen in grote blokjes snijden en blancheren.
De broccoli in kleine roosjes snijden en ook blancheren.
Het gehakt rullen in een koekenpan met de gesneden uien paprika en champignons.
De gerookte spek in reepjes snijden en bakken.
Alle componenten door elkaar mengen en in een ovenschotel doen.
En als laatste de bechamelsaus er over gieten
De broccolischotel in een oven van 180 graden 40 minuten verhitten.
llllllllekkerrrrrrrrrrrr......
Geplaatst: 18 apr 2007, 19:28
door Rens
Andre schreef:Broccolischotel met spek
llllllllekkerrrrrrrrrrrr......
LIJKT me in principe ook erg lekker, maar mag ik de broccoli vervangen door (bijv.) paarse bloemkool????
Broccoli is om te kókhalzen....vind IK
Geplaatst: 18 apr 2007, 19:28
door Mariavt
vlinder schreef:Sja ik kan bijvoorbeeld voortreffelijk sla maken, maar als je man geen sla lust kun je koken wat je wilt......
Kun je dat zelf beoordelen?
Over smaak valt toch niet te twisten??
En dat sla was een voorbeeld want ik lust het zelf ook niet
:mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Geplaatst: 18 apr 2007, 19:29
door Andre
Rens schreef:Andre schreef:Broccolischotel met spek
llllllllekkerrrrrrrrrrrr......
LIJKT me in principe ook erg lekker, maar mag ik de broccoli vervangen door (bijv.) paarse bloemkool????
Broccoli is om te kókhalzen....vind IK
al doe je het met witlof.
Geplaatst: 18 apr 2007, 19:34
door vlinder
Lijkt me lekker, maar memento vind de spek iech...
Kun je dat eruit laten? (ook als je bijv. aan de lijn doet?)
Geplaatst: 18 apr 2007, 19:36
door Mariavt
vlinder schreef:Lijkt me lekker, maar memento vind de spek iech...
Kun je dat eruit laten? (ook als je bijv. aan de lijn doet?)
Dat zou volgens mij ook wel kunnen maar dan smáákt het anders dan wat Andre bedoelt waarschijnlijk.
Geplaatst: 18 apr 2007, 19:37
door Andre
vlinder schreef:Lijkt me lekker, maar memento vind de spek iech...
Kun je dat eruit laten? (ook als je bijv. aan de lijn doet?)
vervang je de spek door mager rundergehakt.
Geplaatst: 18 apr 2007, 19:38
door Rens
vlinder schreef:Lijkt me lekker, maar memento vind de spek iech...
Kun je dat eruit laten? (ook als je bijv. aan de lijn doet?)
maak éérst maar eens een lijstje van wat hij wél lust (is die soms korter dan van wat hij NIET lust? :mrgreen: ), dan zien we daarná wel weer verder in dit receptenhoekje der mannenbroederkoks
Geplaatst: 18 apr 2007, 19:41
door Mariavt
Rens schreef:vlinder schreef:Lijkt me lekker, maar memento vind de spek iech...
Kun je dat eruit laten? (ook als je bijv. aan de lijn doet?)
maak éérst maar eens een lijstje van wat hij wél lust (is die soms korter dan van wat hij NIET lust? :mrgreen: ), dan zien we daarná wel weer verder in dit receptenhoekje der mannenbroederkoks
oftewel: " Wordt vervolgd"...........

:mrgreen: