Zita schreef: ↑28 jun 2025, 17:03
Ieder proefschrift over die periode en stroming bevat toch een bronnenlijst met die boeken?
Ik snap waarschijnlijk je vraag niet goed.
Bedankt voor uw antwoord.
Het is uiteraard ook een grote vraag, een catalogus over een heel lange periode. Mijn vraag was ook niet duidelijk. Online ben ik gewoon onhandig in 'praten'.
Het gaat niet alleen over proefschriften.
Als ik nu kijk in mijn boekenkast zie ik staan, om een voorbeeld te noemen:
Bijbelse woorden en hun geheim, ds. F.J Pop
Atlas der Bijbelsche Aardrijksk- en Oudheidkunde, C. Goote en K. Wielemaker
Jacobus Trigland, H.W. ter Haar
De gereformeerde grondleer, Th van der Groe, nieuwe spelling door ds. J. van Haar (dit boek wordt bijvoorbeeld weer niet genoemd in 'Christus ingeplant' van J.H. Madern die de tegenstelling tussen Comrie en van der Groe onderzocht, wordt ook niet in de bronnen genoemd)
Zo kan ik nog wel doorgaan. Ik weet 'van veel boeken te maken is geen einde'.
De eenvoudige vraag, 'is er een catalogus?' komt gewoon voort uit het feit dat ik de bovengenoemde werken, en talloze anderen, voor een paar euro op rommelmarkten kocht. Terwijl in allerlei artikelen zo vaak wordt uitgegaan van 'hoofdwerken' en er blijkbaar ontzettend veel andere boeken, waar ooit ook veel aandacht aan is gegeven nu gewoon vergeten zijn.
Zo heeft iedereen zijn interesse uiteraard. Dus om iets te zoeken wat bij mijn interesse past kom ik vaak iets tegen wat nergens wordt genoemd, ook niet op Digibron. Mijn schrijven is niet bedoeld als negatief tegen iemand of iets of wat dan ook, het is gewoon een constatering en een vraag, waarop ik een antwoord hopp te krijgen.
Bij voorbaat dank.