Pagina 439 van 442

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 05 mar 2024, 19:09
door Edelweiss
HersteldHervormd schreef: 05 mar 2024, 18:27 Ik gun je een goede maaltijd maar ik walg van kaasfondue :deg
Ik hoor dit vaker inderdaad. Men is er gek op of men verafschuwt het.
Ik moest in het begin zelf even zoeken naar de juiste kazen naar mijn persoonlijke smaak, de juiste verhoudingen en de juiste bijgerechten, maar nu ben ik er dol op. Ik begrijp het echter ook heel goed als het niet je kopje thee of eigenlijk kaas is :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 05 mar 2024, 19:15
door Geytenbeekje
Edelweiss schreef: 05 mar 2024, 19:09
HersteldHervormd schreef: 05 mar 2024, 18:27 Ik gun je een goede maaltijd maar ik walg van kaasfondue :deg
Ik hoor dit vaker inderdaad. Men is er gek op of men verafschuwt het.
Ik moest in het begin zelf even zoeken naar de juiste kazen naar mijn persoonlijke smaak, de juiste verhoudingen en de juiste bijgerechten, maar nu ben ik er dol op. Ik begrijp het echter ook heel goed als het niet je kopje thee of eigenlijk kaas is :)
Ik heb het zelf nooit gedaan maar mij lijkt het ook wel lekker.
Wat vind jij van chocofondue?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 05 mar 2024, 19:48
door merel
Edelweiss schreef: 05 mar 2024, 19:09
HersteldHervormd schreef: 05 mar 2024, 18:27 Ik gun je een goede maaltijd maar ik walg van kaasfondue :deg
Ik hoor dit vaker inderdaad. Men is er gek op of men verafschuwt het.
Ik moest in het begin zelf even zoeken naar de juiste kazen naar mijn persoonlijke smaak, de juiste verhoudingen en de juiste bijgerechten, maar nu ben ik er dol op. Ik begrijp het echter ook heel goed als het niet je kopje thee of eigenlijk kaas is :)
Afgelopen 35 jaar heb ik geen kaasfondue meer gehad. Daarvoor hield ik er niet van. Vooral de drank in het gerecht staat mij tegen.

Wij aten een gerecht uit 'de groene bakplaat'. Kleefrijst, klaargemaakt in kokosmelk, met pompoen en broccoli met cashewnoten met een dressing van van limoen, chilipeper, gember, koriander en sojasaus.

Wij hebben nu 5 dagen vega gegeten. Iedereen, behalve ik, snakt naar vlees(ch). Morgen staan daarom gehaktballen met bietjes en gebakken uien op het menu.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 05 mar 2024, 23:10
door HersteldHervormd
Geytenbeekje schreef: 05 mar 2024, 19:15
Edelweiss schreef: 05 mar 2024, 19:09
HersteldHervormd schreef: 05 mar 2024, 18:27 Ik gun je een goede maaltijd maar ik walg van kaasfondue :deg
Ik hoor dit vaker inderdaad. Men is er gek op of men verafschuwt het.
Ik moest in het begin zelf even zoeken naar de juiste kazen naar mijn persoonlijke smaak, de juiste verhoudingen en de juiste bijgerechten, maar nu ben ik er dol op. Ik begrijp het echter ook heel goed als het niet je kopje thee of eigenlijk kaas is :)
Ik heb het zelf nooit gedaan maar mij lijkt het ook wel lekker.
Wat vind jij van chocofondue?
Heeeeerlijk vind ik dat.!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 06 mar 2024, 09:02
door merel
Eet je dat als avondmaaltijd?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 06 mar 2024, 09:10
door Bourdon16
Ik moet denken aan zo'n chocoladefontein bij een all you can eat restaurant.
Waar je voor te veel geld teveel teveel hebt gegeten maar dan toch na afloop toch bij die fontein staat.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 06 mar 2024, 09:51
door merel
All you can eat restaurants zijn samen met de fast food restaurants de ergste waar je heen kan gaan.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 06 mar 2024, 10:00
door Bourdon16
Helemaal eens. Een uitzondering daargelaten. Maar soms ontkom je er niet aan als je wordt uitgenodigd.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 06 mar 2024, 10:37
door Herman
Ik eet graag een quarterpounder bij de MacDonalds als ik tussen 17:30 en 20:00 op reis van van Leuven naar huis. Geen enkele last van gewetensproblemen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 06 mar 2024, 10:43
door merel
Gewetens problemen?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 06 mar 2024, 11:07
door Edelweiss
Geytenbeekje schreef: 05 mar 2024, 19:15 Ik heb het zelf nooit gedaan maar mij lijkt het ook wel lekker.
Wat vind jij van chocofondue?
Ik vind de chocofondues echt niet lekker, tenminste als het gaat om die fonteinen bij de all you can eat restaurants, zoals Bourdon beschrijft. (Ik vond die overigens al niet lekker voor ik verwend raakte met Zwitserse chocola.) Ik vind de chocola bij die fonteinen te suikerig en te vet, wat beiden toch nodig is om het 'runny' te houden.
Hier zie je in extreem toeristische fonduerestaurants een chocofondue ook wel als nagerecht, maar dan in een klein pannetje aan tafel, en met gesmolten Toblerone. Dat wordt dan geserveerd met verschillende plakjes vruchten. Het gaat, maar ik ben er niet uitgesproken dol op eerlijk gezegd.
merel schreef: 05 mar 2024, 19:48 Afgelopen 35 jaar heb ik geen kaasfondue meer gehad. Daarvoor hield ik er niet van. Vooral de drank in het gerecht staat mij tegen.
De kirsch is noodzakelijk om het goed verteerbaar te maken, de witte wijn voegt echt wat toe qua smaak en bij goede bereiding verdampt de alcohol sowieso. Veel mensen schieten er echter enorm in door en dan krijg je dranksoep met kaas, en dat vind ik echt een belediging voor de kaas. Dan staat het ook mij vreselijk tegen.
Wat ik daarna altijd wel doe is een pannetje met water en sinaasappelschil met een schepje kaneel laten pruttelen, dat helpt goed tegen de lucht in huis. Met -15 wil je ook niet altijd de ramen lang open laten staan.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 06 mar 2024, 11:38
door merel
Het zou mij niets verbazen dat ik in mijn jeugd ben blootgesteld aan een dranksoep met kaas. Ik drink vrijwel nooit en vind daarom een dranksmaak snel overheersen in gerechten.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 06 mar 2024, 11:49
door Tiberius
merel schreef: 06 mar 2024, 09:51 All you can eat restaurants zijn samen met de fast food restaurants de ergste waar je heen kan gaan.
Ik las recent een interview met zo'n eigenaar. Het valt nog niet eens mee om zo'n all-you-can-eat restaurant rendabel te houden. Voor je het weet wordt je failliet gegeten door je klanten. Sommigen scheppen bord na bord vol en gooien het dan gewoon weg.
Die chocoladefontein is een psychologisch trucje van de uitbater: klanten zien dat ding bij de ingang en willen dan ruimte overhouden om daar van te snoepen.

Zie ook: https://www.nd.nl/nieuws/economie/12137 ... taurant-is

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 06 mar 2024, 11:56
door refo
Tiberius schreef: 06 mar 2024, 11:49
merel schreef: 06 mar 2024, 09:51 All you can eat restaurants zijn samen met de fast food restaurants de ergste waar je heen kan gaan.
Ik las recent een interview met zo'n eigenaar. Het valt nog niet eens mee om zo'n all-you-can-eat restaurant rendabel te houden. Voor je het weet wordt je failliet gegeten door je klanten. Sommigen scheppen bord na bord vol en gooien het dan gewoon weg.
Die chocoladefontein is een psychologisch trucje van de uitbater: klanten zien dat ding bij de ingang en willen dan ruimte overhouden om daar van te snoepen.

Zie ook: https://www.nd.nl/nieuws/economie/12137 ... taurant-is
In Gouda hebben we Atlantis. Daar is een spelregel:
Verspilling
Om de prijs-kwaliteitverhouding vriendelijk te kunnen houden, zullen wij bij verspilling van eten en drinken extra kosten in rekening brengen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 06 mar 2024, 11:58
door Tiberius
refo schreef: 06 mar 2024, 11:56
Tiberius schreef: 06 mar 2024, 11:49
merel schreef: 06 mar 2024, 09:51 All you can eat restaurants zijn samen met de fast food restaurants de ergste waar je heen kan gaan.
Ik las recent een interview met zo'n eigenaar. Het valt nog niet eens mee om zo'n all-you-can-eat restaurant rendabel te houden. Voor je het weet wordt je failliet gegeten door je klanten. Sommigen scheppen bord na bord vol en gooien het dan gewoon weg.
Die chocoladefontein is een psychologisch trucje van de uitbater: klanten zien dat ding bij de ingang en willen dan ruimte overhouden om daar van te snoepen.

Zie ook: https://www.nd.nl/nieuws/economie/12137 ... taurant-is
In Gouda hebben we Atlantis. Daar is een spelregel:
Verspilling
Om de prijs-kwaliteitverhouding vriendelijk te kunnen houden, zullen wij bij verspilling van eten en drinken extra kosten in rekening brengen.
Die heeft hij ook:

En verspilling van voedsel heeft de aandacht. Daarop staat een boete van 10 euro. Chou: ‘Ik heb overigens maar één keer een boete uitgedeeld. Aan een man die een volle tafel achterliet, 2 euro.’