maar altijd benieuwd wat op het "werk"menu staat.....
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Nog een verrassing voor vandaag.....
maar altijd benieuwd wat op het "werk"menu staat.....
maar altijd benieuwd wat op het "werk"menu staat.....
Weet je dat de Vader je kent
Weet je dat je van waarde bent
Weet je dat je een Parel bent
Een Parel in Gods Hand!
Weet je dat je van waarde bent
Weet je dat je een Parel bent
Een Parel in Gods Hand!
- Dodo
- Berichten: 5899
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik heb trouwens voor een dieet een tijd brood gebakken zonder gist. Dat werd naarmate ik het vaker maakte, steeds beter. Je gebruikt dan elke keer een beetje deeg van de vorige keer om een nieuw deeg te beginnen.Lassie schreef:Maak je 1 soort of verschillende soorten? En doe je het met gist of desem?
Het blijft wel een beetje zurig, zoals Duits brood. Maar zeker eetbaar.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik koop op de markt altijd 3 broden voor 8 euro (spelt desembrood). Dat mag ik dan wel hebben.
Nu heb ik twee broden gebakken, zonder gist/desem. Ik mag geen gist.
Nu heb ik twee broden gebakken, zonder gist/desem. Ik mag geen gist.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Volgens de diëtiste is speltbrood beter dan tarwebrood als je diabetespatiënt bent, omdat de vertering langer duurt en het geen zogenoemde suikerpieken veroorzaakt.
Bij de ambachtelijke bakker kost een halfje echter 2.35!
En je moet er natuurlijk dan geen zoet beleg op smeren.
Bij de ambachtelijke bakker kost een halfje echter 2.35!
En je moet er natuurlijk dan geen zoet beleg op smeren.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Nee, zelfgemaakt pindakaas jammie (die is heerlijk) of zelfgemaakt chocoladepasta.
Net even een plakje brood geproefd met roomkaas.
Ik moet voor vanavond nog even uitzoeken wat we eten. Zal wel weer een groentenprutje uit de oven worden. Prei, wortel en chinese kool.
Net even een plakje brood geproefd met roomkaas.
Ik moet voor vanavond nog even uitzoeken wat we eten. Zal wel weer een groentenprutje uit de oven worden. Prei, wortel en chinese kool.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Speltbrood: ook weer een zgn "hype" zeer geliefd onder "superfoodfreaks".
Bij onze bakwinkel kun je op dit moment zelfs maar beperkt ingredienten kopen per klant, dit ivm meer vraag dan aanbod van de leveranciers door heel Nederland
http://www.gezondheidsnet.nl/voeding/sp ... woon-brood
http://nos.nl/artikel/619842-superfood- ... winst.html
Bij onze bakwinkel kun je op dit moment zelfs maar beperkt ingredienten kopen per klant, dit ivm meer vraag dan aanbod van de leveranciers door heel Nederland
http://www.gezondheidsnet.nl/voeding/sp ... woon-brood
http://nos.nl/artikel/619842-superfood- ... winst.html
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Een hype is het en zal nooit meer dan een hype worden. Er zal nooit genoeg spelt voor iedereen zijn. Is ook niet erg, want het is echt niet beter in de zin van 'voedzamer'. We zijn rijk gezegend met voldoende eten. Dan ontstaat er een welvaart waarin mensen er weer brood in zien om vreemde dingen te laten gaan eten.
Alle eigenschappen die spelt heeft heeft tarwe ook. Het enige voordeel wat te bedenken is van spelt ten opzichte van tarwe is de kleinschalige productie, het is nog niet ontdekt door verdelaars. Maar uiteindelijk is veredelen wat de naam zegt: het edeler maken en daardoor meer bereikbaar voor allen. Zodat we allen ons dagelijks brood hebben tegen een betaalbare prijs.
Binnenkort zullen we wel kamervragen komen. Want iedere kiezer moet toch voldoende spelt kunnen krijgen!
Alle eigenschappen die spelt heeft heeft tarwe ook. Het enige voordeel wat te bedenken is van spelt ten opzichte van tarwe is de kleinschalige productie, het is nog niet ontdekt door verdelaars. Maar uiteindelijk is veredelen wat de naam zegt: het edeler maken en daardoor meer bereikbaar voor allen. Zodat we allen ons dagelijks brood hebben tegen een betaalbare prijs.
Binnenkort zullen we wel kamervragen komen. Want iedere kiezer moet toch voldoende spelt kunnen krijgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
En jij geloofd het voedingscentrum?
Vanavond eten we gestoomde groenten, gehaktbal en gekookte aardappelen.
Vanavond eten we gestoomde groenten, gehaktbal en gekookte aardappelen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
En jij denkt dat de boer betere spullen levert? Vergeet het maar. Het is dat hij van jou een betere prijs krijgt (tenmisnte, dat denkt hij) anders ging het linea recta naar de door jou verfoeide fabrieken.
Alles draait alleen maar om geld.
Alles draait alleen maar om geld.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ja precies bij de grote bazen zoals bijv. Unilever.
Daarom haal ik het bij de boer zelf.
Het is ook maar net wat je belangrijk vind. Wij thuis vinden het belangrijk dat vooral streekproducten in huis hebben. De een vind het onzin (en dat mag) en de ander vind het belangrijk (dat mag toch?).
Daarom haal ik het bij de boer zelf.
Het is ook maar net wat je belangrijk vind. Wij thuis vinden het belangrijk dat vooral streekproducten in huis hebben. De een vind het onzin (en dat mag) en de ander vind het belangrijk (dat mag toch?).
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Precies Lassie, helemaal eens met jou!Lassie schreef:Ja precies bij de grote bazen zoals bijv. Unilever.
Daarom haal ik het bij de boer zelf.
Het is ook maar net wat je belangrijk vind. Wij thuis vinden het belangrijk dat vooral streekproducten in huis hebben. De een vind het onzin (en dat mag) en de ander vind het belangrijk (dat mag toch?).
Vanmorgen weer een rondje middenstand gedaan, rundvlees dat blijft zoals het is als je het aan het braden bent en niet zoals die lappen uit de supermarkt, waar kennelijk water ingespoten wordt, want je houdt de helft over als je het gaat sudderen.
Er stond een oudere meneer voor me, die 2 plakjes corned beef, half onsje lever en 1 tartaartje, 1 biefstukje nam. Dat lukt je in geen enkele supermarkt waar alles voorverpakt ligt.
Ik moest helaas naar de L idl, omdat één van de katten die zakjes natvoer zo lekker vindt, maar daar liggen hele broden, staan 2 literflessen limonade, grootverpakking wasmiddel, wat moet je daarmee als je alleen woont?
Ik zag dat het toiletpapier en keukenrol duurder was dan bij de H oogvliet, daar kreeg ik bij elk pak een pak gratis! Van een A merk!
De persoonlijke aandacht die je nog krijgt bij de "kleine" winkels, zal zeker voor veel eenzame(n) ouderen, nog een zonnetjesmoment zijn op een dag.
In die zin vervullen ze nog steeds een behoefte en zouden ze alleen daar om al in stand moeten worden gehouden, door daar toch wat vaker iets te gaan kopen.
Ik baal juist dat er een slager en kaasboer verdwenen zijn, waar ik ook regelmatig kwam.
Geen opvolger te vinden.
Op de markt staan ook wel goede kaaskramen, maar daar kan ik alleen kaas aan een stuk krijgen.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
"Blote billetjes in het gras"
Eten uit mijn jeugdjaren. Als we bij mijn oom en tante waren in Brabant kregen we dit nogal eens voorgeschoteld.

Eten uit mijn jeugdjaren. Als we bij mijn oom en tante waren in Brabant kregen we dit nogal eens voorgeschoteld.

- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Wat is het?helma schreef:"Blote billetjes in het gras"
Eten uit mijn jeugdjaren. Als we bij mijn oom en tante waren in Brabant kregen we dit nogal eens voorgeschoteld.
Nou ja, hier een bloemkool-macaronischotel uit de oven. Recept uit het hoogvlietblad geloof ik, of de allerhande. Best lekker, maar een beetje flauw, volgende keer gebakken spekjes erdoor, dat zal hem goeddoen verwacht ik.
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
stampot: zoute bonen (snij)/witte bonen/aardappels met hamblokjes
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ja lekker Helma, weet je wat een lekkere variant hier op is?helma schreef:stampot: zoute bonen (snij)/witte bonen/aardappels met hamblokjes
Geen gewone witte bonen maar een blikje witte bonen in tomatensaus erdoor, wordt de stamppot lekker smeuïig van.
Ik had gisteren sinds lange tijd iets met een (oranje) pakje gemaakt, macaroni ovenschotel zalm spinazie.
Wat ons betreft is het eenmalig.
Ik vond het erg papperig, de rest vond het aanvaardbaar, maar de topping die erover moet, die is buitengewoon onprettig en opdringerig van smaak.
Geen aanrader!
Het moet met diepvriesspinazie, ik had verse genomen, daar wordt het frisser van denk ik.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon