Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
bloemkool met een heerlijk aspergesausje erover + rauwkost salade (paprika en nog het een en ander het was in ieder geval lekker).
De halve waarheid is funester dan de onjuistheid (E. von Feuchtersieben)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Andijviestamppot met spekjes en als toetje griekse yoghurt met rode bessen.
De rode bessen en andijvie komen uit eigen tuin (nou ja de tuin van onze peet moeder).
De rode bessen en andijvie komen uit eigen tuin (nou ja de tuin van onze peet moeder).
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
aardappels en spinazie met ei
maar............
dit is voor het eerst dat ik spinazie ga klaarmaken.
Iemand enig idee hoe je gewoon simpel spinazie klaarmaakt (zoiets als oma's recept, heel gewoon...)
Uit internetrecepten maak ik op dat ik het ongeveer 5 minuten moet laten koken, dan is het ook geslonken... en dan? zijn het dan nog blaadjes? moet ik het snijden? van tevoren of na het koken? moet ik het ergens mee binden? alleen zout erdoor of ook nog wat anders?
Wie helpt deze eerste poging slagen?
maar............
dit is voor het eerst dat ik spinazie ga klaarmaken.
Iemand enig idee hoe je gewoon simpel spinazie klaarmaakt (zoiets als oma's recept, heel gewoon...)
Uit internetrecepten maak ik op dat ik het ongeveer 5 minuten moet laten koken, dan is het ook geslonken... en dan? zijn het dan nog blaadjes? moet ik het snijden? van tevoren of na het koken? moet ik het ergens mee binden? alleen zout erdoor of ook nog wat anders?
Wie helpt deze eerste poging slagen?
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Spinazie wassen en met een bodempje opzetten. Zo kort mogelijk laten koken, beetje naar eigen smaak. Maar zeker niet langer dan 10 minuten. Dan afgieten en wat verse nootmuskaat erover. Meer niet, vooral niet binden.MarthaMartha schreef:aardappels en spinazie met ei
maar............
dit is voor het eerst dat ik spinazie ga klaarmaken.
Iemand enig idee hoe je gewoon simpel spinazie klaarmaakt (zoiets als oma's recept, heel gewoon...)
Uit internetrecepten maak ik op dat ik het ongeveer 5 minuten moet laten koken, dan is het ook geslonken... en dan? zijn het dan nog blaadjes? moet ik het snijden? van tevoren of na het koken? moet ik het ergens mee binden? alleen zout erdoor of ook nog wat anders?
Wie helpt deze eerste poging slagen?
Wat ook kan is roerbakken. Scheutje olie in de wok en kort wokken. (2 minuten) Maar dat is niet volgens oma

O, je kunt het eventueel fijnhakken op een plank. Men zegt dat er dan meer vitamines vrijkomen.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Mijn ma doet nog allemaal ingewikkelde dingen met azijn en aardappelmeel. Geen idee wat precies. Maar ongetwijfeld heb je het intussen al zowat wel op.Mara schreef:Spinazie wassen en met een bodempje opzetten. Zo kort mogelijk laten koken, beetje naar eigen smaak. Maar zeker niet langer dan 10 minuten. Dan afgieten en wat verse nootmuskaat erover. Meer niet, vooral niet binden.MarthaMartha schreef:aardappels en spinazie met ei
maar............
dit is voor het eerst dat ik spinazie ga klaarmaken.
Iemand enig idee hoe je gewoon simpel spinazie klaarmaakt (zoiets als oma's recept, heel gewoon...)
Uit internetrecepten maak ik op dat ik het ongeveer 5 minuten moet laten koken, dan is het ook geslonken... en dan? zijn het dan nog blaadjes? moet ik het snijden? van tevoren of na het koken? moet ik het ergens mee binden? alleen zout erdoor of ook nog wat anders?
Wie helpt deze eerste poging slagen?
Wat ook kan is roerbakken. Scheutje olie in de wok en kort wokken. (2 minuten) Maar dat is niet volgens oma
O, je kunt het eventueel fijnhakken op een plank. Men zegt dat er dan meer vitamines vrijkomen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Wij houden niet van blaadjes spinazie, dus koop ik altijd gehakte spinazie uit de diepvries
Houden wij meneer IGLO ook nog in leven

Houden wij meneer IGLO ook nog in leven

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
nou nee, Demo staat met pech ergens langs de weg...Zita schreef:Mijn ma doet nog allemaal ingewikkelde dingen met azijn en aardappelmeel. Geen idee wat precies. Maar ongetwijfeld heb je het intussen al zowat wel op.Mara schreef:Spinazie wassen en met een bodempje opzetten. Zo kort mogelijk laten koken, beetje naar eigen smaak. Maar zeker niet langer dan 10 minuten. Dan afgieten en wat verse nootmuskaat erover. Meer niet, vooral niet binden.MarthaMartha schreef:aardappels en spinazie met ei
maar............
dit is voor het eerst dat ik spinazie ga klaarmaken.
Iemand enig idee hoe je gewoon simpel spinazie klaarmaakt (zoiets als oma's recept, heel gewoon...)
Uit internetrecepten maak ik op dat ik het ongeveer 5 minuten moet laten koken, dan is het ook geslonken... en dan? zijn het dan nog blaadjes? moet ik het snijden? van tevoren of na het koken? moet ik het ergens mee binden? alleen zout erdoor of ook nog wat anders?
Wie helpt deze eerste poging slagen?
Wat ook kan is roerbakken. Scheutje olie in de wok en kort wokken. (2 minuten) Maar dat is niet volgens oma
O, je kunt het eventueel fijnhakken op een plank. Men zegt dat er dan meer vitamines vrijkomen.
hoop dat ie nog op tijd komt voor vanavond, maar voor mezelf alleen kook ik geen spinazie...
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
worteltjes, komkommer (uit de tuin van nichtlief), kipfilet
gele vla + bessensap (eigengemaakte)
gele vla + bessensap (eigengemaakte)
De halve waarheid is funester dan de onjuistheid (E. von Feuchtersieben)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Ik ben van bijna alle groenten meer fan van de verse versie dan van de diepvriesversie maar spinazie is dan inderdaad de uitzondering die de regel bevestigt. Als de spinazie dan toch vers is moet je het ook heel fijn snijden, te grof vind ik dan niet lekker.Orchidee schreef:Wij houden niet van blaadjes spinazie, dus koop ik altijd gehakte spinazie uit de diepvries![]()
Houden wij meneer IGLO ook nog in leven
Ik heb even gezocht maar er zijn nauwelijks recepten te vinden waarbij verse spinazie wordt gekookt en zo gegeten, het gaat of door een ovenschotel, of als salade, of het wordt geroerbakt.
Dus misschien moet je dat ook maar doen


Do not waste time bothering whether you ‘love’ your neighbor; act as if you did. As soon as we do this we find one of the great secrets. When you are behaving as if you loved someone, you will presently come to love him."
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Ja met spaghetti hmmm heerlijk. 

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Voor pasta en ovenschotels neem ik ook altijd fijngehakte diepvriesspinazie, maar verder eten wij hier zoveel mogelijk vers 

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Mijn moeder vertelde toen ik zei dat we kwamen eten dat ze de benedenbuurmannen liet koken.
Dat wordt dus chinees of de snackbar.
Dat wordt dus chinees of de snackbar.
Vertel God niet hoe groot jouw storm is. Vertel de storm hoe groot jouw GOD is !!!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Lourens schreef:Mijn moeder vertelde toen ik zei dat we kwamen eten dat ze de benedenbuurmannen liet koken.
Dat wordt dus chinees of de snackbar.


Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
patat!
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Ons wacht een verrassingsmaaltijd ...een etentje in een restaurant ergens in de omgeving geregeld door de kinderen plus aanhang.henriët schreef:patat!

Er gaan er met twee verbonden verloren en met drie en er worden er met twee verbonden behouden en met drie. Prof. G. Wisse.