't was perfect barbeknoeiweer, that's all. Maar inderdaad, 't was geen strafalbion schreef:Iets te vieren, Hendrikus? Smaakte zeker wel![]()
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
~~Soli Deo Gloria~~
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Gezellig Hendrikus, zag r goed uit!
Wij gaan vanavond steengrillen/ gourmetten.
( dat doen we alleen met mooi weer, binnen is not done!)
Wij gaan vanavond steengrillen/ gourmetten.
( dat doen we alleen met mooi weer, binnen is not done!)
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Vanavond het restant van de chinees-indische rijsttafel die we gisteren hebben gehaald.
Net reepjes speklap met snijbiet. Gisteren de snijbiet weer eens geoogst, maar er was nog erg veel over (als salade gegeten) Nu dus wat speklapjes in reepjes gesneden, gemarineerd, gewokt en op het laatst de snijbiet toegevoegd. Simpel, maar heerlijk!!! Ik ben nu verslingerd aan snijbiet!
Net reepjes speklap met snijbiet. Gisteren de snijbiet weer eens geoogst, maar er was nog erg veel over (als salade gegeten) Nu dus wat speklapjes in reepjes gesneden, gemarineerd, gewokt en op het laatst de snijbiet toegevoegd. Simpel, maar heerlijk!!! Ik ben nu verslingerd aan snijbiet!
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Nou Zita, ik geniet van jouw postings in dit topic, ga alsjeblieft er mee door.
Jolanda trouwens ook. Ik ben echt fan van jullie
Heeft 1 van jullie nog een recept voor babi pangang ? De saus bedoel ik dan.
Die van Conimex vind ik wel lekker, maar levert me een dag jeukende armen en enorme dorst op
ondanks anti allergie medicatie.
Ik heb het zelf een keer gemaakt, maar dat was geen succes.
Jolanda trouwens ook. Ik ben echt fan van jullie
Heeft 1 van jullie nog een recept voor babi pangang ? De saus bedoel ik dan.
Die van Conimex vind ik wel lekker, maar levert me een dag jeukende armen en enorme dorst op
Ik heb het zelf een keer gemaakt, maar dat was geen succes.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
recept babi pangang (3 pers.)
3 varkenslapjes of 3 kipfileetjes
2 uien
3 teentjes knoflook
3 eetlepels bruine suiker
1 theelepel sambal oelek
5 eetlepels ketjap(zoete)
1 grote bouillonblok of 6 kleine maggiblokjes
1 groot blikje tomatenpuree
300 ml water.
kleine stukjes vlees,bestrooi ze met peper en zout en dan even aanbakken.Fijn gesneden ui erbij, even mee bakken(tot glazig).
Daarna de rest bij elkaar, tot aan de kook, vuur uit en een uur laten trekken.
Daarna opnieuw aan de kook, half uur tot 3 kwartier pruttelen(hoeft niet perse, kan ook korter, ligt aan hoe lang je het vlees hebt aangebraden) daarna tot gewenste dikte aanmaken met maizena.
Heerlijk met rijst en ananas.
3 varkenslapjes of 3 kipfileetjes
2 uien
3 teentjes knoflook
3 eetlepels bruine suiker
1 theelepel sambal oelek
5 eetlepels ketjap(zoete)
1 grote bouillonblok of 6 kleine maggiblokjes
1 groot blikje tomatenpuree
300 ml water.
kleine stukjes vlees,bestrooi ze met peper en zout en dan even aanbakken.Fijn gesneden ui erbij, even mee bakken(tot glazig).
Daarna de rest bij elkaar, tot aan de kook, vuur uit en een uur laten trekken.
Daarna opnieuw aan de kook, half uur tot 3 kwartier pruttelen(hoeft niet perse, kan ook korter, ligt aan hoe lang je het vlees hebt aangebraden) daarna tot gewenste dikte aanmaken met maizena.
Heerlijk met rijst en ananas.
- Neeltje Jans
- Berichten: 446
- Lid geworden op: 19 mei 2011, 21:29
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Couscous
uit een pakje
uit een pakje
Neeltje Jans, moeder van 4
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Fijn Terri, ik ga het een keer proberen. Ik moet alleen ook oppassen met bouillonblokjes, maar ik heb in het reformhuis ontdekt dat ze daar blokjes zonder versterkers verkopen. groenten- en tomatenbouillon. Het lijkt gezeur, maar het is gewoon heel vervelend wanneer je van etenswaren ziek wordt.Terri schreef:recept babi pangang (3 pers.)
3 varkenslapjes of 3 kipfileetjes
2 uien
3 teentjes knoflook
3 eetlepels bruine suiker
1 theelepel sambal oelek
5 eetlepels ketjap(zoete)
1 grote bouillonblok of 6 kleine maggiblokjes
1 groot blikje tomatenpuree
300 ml water.
kleine stukjes vlees,bestrooi ze met peper en zout en dan even aanbakken.Fijn gesneden ui erbij, even mee bakken(tot glazig).
Daarna de rest bij elkaar, tot aan de kook, vuur uit en een uur laten trekken.
Daarna opnieuw aan de kook, half uur tot 3 kwartier pruttelen(hoeft niet perse, kan ook korter, ligt aan hoe lang je het vlees hebt aangebraden) daarna tot gewenste dikte aanmaken met maizena.
Heerlijk met rijst en ananas.
Je kunt nooit onbekommerd ergens van proeven. Dus.... je snapt dat ik geen aandelen Unilever heb
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
- oesterschelpje
- Berichten: 832
- Lid geworden op: 16 jun 2010, 14:35
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Zalm in druivepitolie gebakken met dille/oregano en ietsje zout.
Gebakken aardappeltjes bestrooid met italiaanse kruiden.
Allerlei soorten sla uit de groentetuin (o.a. rucola en snijsla) met ananas, uitje, eieren, tonijn, zout, peper en oregano.
Toetje. roomijs met verse aardbeien, aalbessen en frambozen uit de groentetuin.
Even garneren met slagroom en blaadje mint.
Gebakken aardappeltjes bestrooid met italiaanse kruiden.
Allerlei soorten sla uit de groentetuin (o.a. rucola en snijsla) met ananas, uitje, eieren, tonijn, zout, peper en oregano.
Toetje. roomijs met verse aardbeien, aalbessen en frambozen uit de groentetuin.
Even garneren met slagroom en blaadje mint.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
oesterschelpje schreef:Zalm in druivepitolie gebakken met dille/oregano en ietsje zout.
Gebakken aardappeltjes bestrooid met italiaanse kruiden.
Allerlei soorten sla uit de groentetuin (o.a. rucola en snijsla) met ananas, uitje, eieren, tonijn, zout, peper en oregano.
Toetje. roomijs met verse aardbeien, aalbessen en frambozen uit de groentetuin.
Even garneren met slagroom en blaadje mint.
Dat klinkt goed en feestelijk. Iets te vieren?
De halve waarheid is funester dan de onjuistheid (E. von Feuchtersieben)
- oesterschelpje
- Berichten: 832
- Lid geworden op: 16 jun 2010, 14:35
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Elke dag is eten een feest....albion schreef:oesterschelpje schreef:Zalm in druivepitolie gebakken met dille/oregano en ietsje zout.
Gebakken aardappeltjes bestrooid met italiaanse kruiden.
Allerlei soorten sla uit de groentetuin (o.a. rucola en snijsla) met ananas, uitje, eieren, tonijn, zout, peper en oregano.
Toetje. roomijs met verse aardbeien, aalbessen en frambozen uit de groentetuin.
Even garneren met slagroom en blaadje mint.
Dat klinkt goed en feestelijk. Iets te vieren?
Vandaag heel de dag in de tuin gewerkt.
Een stukje daarvan is groentetuin en voor het eerst dit jaar hebben we heel veel verschillende soorten sla.
Daarom eten we bijna dagelijks een salade.
Ik had geen puf meer, dus het werd een "snelle" maaltijd.
Even een "kliekje" aardappelen uit de koelkast, en wat zalm uit de vriezer.
De rest even halen uit de tuin, en klaar is de maaltijd.
Echt aan te bevelen, makkelijk, verrukkelijk en snel klaar!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
kipfilet omwikkeld met katenspek uit de oven
spinazie
gekookte krieltjes
champignons+lente-uitjes gebakken
restje tagliatelle
bospeen
spinazie
gekookte krieltjes
champignons+lente-uitjes gebakken
restje tagliatelle
bospeen
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Een eigen moestuin is idd aan te bevelen. Het is heerlijk ontspannend en wat er vanaf komt is echt mmmmmmmmoesterschelpje schreef:Elke dag is eten een feest....albion schreef:oesterschelpje schreef:Zalm in druivepitolie gebakken met dille/oregano en ietsje zout.
Gebakken aardappeltjes bestrooid met italiaanse kruiden.
Allerlei soorten sla uit de groentetuin (o.a. rucola en snijsla) met ananas, uitje, eieren, tonijn, zout, peper en oregano.
Toetje. roomijs met verse aardbeien, aalbessen en frambozen uit de groentetuin.
Even garneren met slagroom en blaadje mint.
Dat klinkt goed en feestelijk. Iets te vieren?![]()
Vandaag heel de dag in de tuin gewerkt.
Een stukje daarvan is groentetuin en voor het eerst dit jaar hebben we heel veel verschillende soorten sla.
Daarom eten we bijna dagelijks een salade.
Ik had geen puf meer, dus het werd een "snelle" maaltijd.
Even een "kliekje" aardappelen uit de koelkast, en wat zalm uit de vriezer.
De rest even halen uit de tuin, en klaar is de maaltijd.
Echt aan te bevelen, makkelijk, verrukkelijk en snel klaar!
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
JolandaOudshoorn schreef:Een eigen moestuin is idd aan te bevelen. Het is heerlijk ontspannend en wat er vanaf komt is echt mmmmmmmmoesterschelpje schreef:Elke dag is eten een feest....albion schreef:oesterschelpje schreef:Zalm in druivepitolie gebakken met dille/oregano en ietsje zout.
Gebakken aardappeltjes bestrooid met italiaanse kruiden.
Allerlei soorten sla uit de groentetuin (o.a. rucola en snijsla) met ananas, uitje, eieren, tonijn, zout, peper en oregano.
Toetje. roomijs met verse aardbeien, aalbessen en frambozen uit de groentetuin.
Even garneren met slagroom en blaadje mint.
Dat klinkt goed en feestelijk. Iets te vieren?![]()
Vandaag heel de dag in de tuin gewerkt.
Een stukje daarvan is groentetuin en voor het eerst dit jaar hebben we heel veel verschillende soorten sla.
Daarom eten we bijna dagelijks een salade.
Ik had geen puf meer, dus het werd een "snelle" maaltijd.
Even een "kliekje" aardappelen uit de koelkast, en wat zalm uit de vriezer.
De rest even halen uit de tuin, en klaar is de maaltijd.
Echt aan te bevelen, makkelijk, verrukkelijk en snel klaar!
Jaja, moet je het niet over de luizen hebben (dit jaar erg veel vanwege de warmte?), een of ander beestje in een koolsoort, de komkommerplant (waterplant) heeft heel veel water nodig nu.
Vanmorgen was het heel erg warm om in de moestuin te werken (aldus nichtje lief die een moestuintje naast haar huis heeft staan + een kas voor de tomaten). 't Is erg leuk om er even doorheen
te lopen en als je er 'feeling' voor hebt dan geniet je er natuurlijk dubbel van.
Mijn man heeft jaren een moestuin gehad (wel meer dan 1), dat betekende dan wel vaak dezelfde groenten eten (vind ik) en dan het schoonmaken van die groenten... Nee, ik ben best tevreden met mijn groenteboer
(nu mag ik toch niet klagen, want manlief zorgt altijd voor het eten en de boodschappen)
De halve waarheid is funester dan de onjuistheid (E. von Feuchtersieben)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Beetje jammer die reacties over die pakjes. Over smaak valt niet te twisten. Geloof mij, wanneer je mij in de keuken zet ben je dankbaar dat Unilever vast de smaak heeft bepaald
. Verder zijn wij met z'n tweeën en de pakjes bijna altijd voor 4. Dan bewaar je toch de helft? Je hoeft helemaal niet zo'n heel pak macaroni weg te werken, je bewaart gewoon de helft van de ingrediënten voor de volgende keer.
Daarnaast valt over smaak niet te twisten en zijn wij vaak goedkoper uit dan wanneer we alle speciale ingrediënten die in de recepten staan moeten aanschaffen. Gelukkig zijn wij nergens allergisch voor, maar de stellige meningen hier zijn gelukkig maar meningen.
Daarnaast valt over smaak niet te twisten en zijn wij vaak goedkoper uit dan wanneer we alle speciale ingrediënten die in de recepten staan moeten aanschaffen. Gelukkig zijn wij nergens allergisch voor, maar de stellige meningen hier zijn gelukkig maar meningen.
Een lepel vol vriendelijkheid helpt de ander om de waarheid te slikken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
vlinder schreef:Beetje jammer die reacties over die pakjes. Over smaak valt niet te twisten. Geloof mij, wanneer je mij in de keuken zet ben je dankbaar dat Unilever vast de smaak heeft bepaald. Verder zijn wij met z'n tweeën en de pakjes bijna altijd voor 4. Dan bewaar je toch de helft? Je hoeft helemaal niet zo'n heel pak macaroni weg te werken, je bewaart gewoon de helft van de ingrediënten voor de volgende keer.
Daarnaast valt over smaak niet te twisten en zijn wij vaak goedkoper uit dan wanneer we alle speciale ingrediënten die in de recepten staan moeten aanschaffen. Gelukkig zijn wij nergens allergisch voor, maar de stellige meningen hier zijn gelukkig maar meningen.
Roken is slecht, suiker is slecht, vet is slecht, etc. maar over de ingrediënten die in die pakjes zitten daar moet je niet over zeuren, want dat is overdreven. Verdiep je eens in de E-nummers. Daar schrik je van. Er zijn E-nummers en E-nummers (dat weet ik ook wel) Toch zijn die smaakmakers zéér slecht.
Je schreef ergens dat je ADHD had/hebt. Het is wetenschappelijk bewezen dat het uitmaakt wat je eet, waar je drukker van wordt etc.
De halve waarheid is funester dan de onjuistheid (E. von Feuchtersieben)