Pagina 364 van 458
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 05 mar 2021, 17:15
door Ukkie
Zita schreef:Ukkie schreef:Ukkie schreef:Biologische groenten en fruit vind ik lastig dus dat doen we niet zo vaak. Niet alle groenten en fruit zijn biologisch te krijgen.
Dierlijke biologische producten vind ik qua antibiotica en dierenwelzijn belangrijker.
Zijn er hier die biologisch groente en fruit kopen?
Die vragen stel ik omdat ik benieuwd ben of er buiten kwaliteit ook op andere dingen gelet word bij onze aankopen. B.v. Fair trade.
Nee, meestal niet biologisch. Het bio-assortiment van de Lidl is niet zo heel erg uitgebreid, geloof ik.
Aardappels en uien komen van boerbroer. Die teelt wel vriendelijk, maar niet biologisch. En verder is het maar net wat mijn oog ziet of mijn hand grijpt. Yoghurt vind ik biologisch lekkerder. Chocola koop ik fairtrade (maar dat is vooral omdat ik de fairtrade variant met sinaasappel-amandel zo lekker vind). Ik ben fan van too good to go, vanwege anti-weggooi. Dan heb je het qua biologisch ook weer niet voor het kiezen, maar is het wel weer biologisch best wel verantwoord.
Niet-voedselaankopen probeer ik vaak tweedehands te kopen. Dat vind ik heel erg fair en nog biologischer verantwoord dan biologisch.
Niet-voedselaankopen proberen wij ook tweedehands te kopen en is idd heel erg fair

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 05 mar 2021, 22:50
door Ukkie
Orchidee schreef:Ik maak tegenwoordig zelf filet americain:
Ik koop verse (biefstuk) tartaar en kruid het zelf met saus van "Verbeek" even in de kleine keukenmachine en voila; een vers bakje vol

Je kan per keer net zoveel/weinig maken als je wil.
Vanavond eten we snert

De temperatuur is er wel naar

En de filet americain bevat veel minder toevoegingen op deze manier

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 05 mar 2021, 23:00
door refo
Ukkie schreef:Orchidee schreef:Ik maak tegenwoordig zelf filet americain:
Ik koop verse (biefstuk) tartaar en kruid het zelf met saus van "Verbeek" even in de kleine keukenmachine en voila; een vers bakje vol

Je kan per keer net zoveel/weinig maken als je wil.
Vanavond eten we snert

De temperatuur is er wel naar

En de filet americain bevat veel minder toevoegingen op deze manier

Maar wel aanzienlijk meer bacteriën.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 05 mar 2021, 23:05
door Ukkie
refo schreef:Ukkie schreef:Orchidee schreef:Ik maak tegenwoordig zelf filet americain:
Ik koop verse (biefstuk) tartaar en kruid het zelf met saus van "Verbeek" even in de kleine keukenmachine en voila; een vers bakje vol

Je kan per keer net zoveel/weinig maken als je wil.
Vanavond eten we snert

De temperatuur is er wel naar

En de filet americain bevat veel minder toevoegingen op deze manier

Maar wel aanzienlijk meer bacteriën.
Als je het zou bewaren bedoel je?
Re: RE: Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 05 mar 2021, 23:13
door Orchidee
refo schreef:Ukkie schreef:Orchidee schreef:Ik maak tegenwoordig zelf filet americain:
Ik koop verse (biefstuk) tartaar en kruid het zelf met saus van "Verbeek" even in de kleine keukenmachine en voila; een vers bakje vol

Je kan per keer net zoveel/weinig maken als je wil.
Vanavond eten we snert

De temperatuur is er wel naar

En de filet americain bevat veel minder toevoegingen op deze manier

Maar wel aanzienlijk meer bacteriën.
Hoe bedoel je?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 06 mar 2021, 12:11
door merel
Dodo schreef:Zita schreef:Dodo schreef:Deze week had ik eens een vegetarische filet americain gekocht. Mijn man houdt van dat spul, zelf geef ik er niet zo om. Het was geen succes... hij vond het niet te eten. En vreemd genoeg, ik heb het ook geprobeerd en ik vond het best lekker. Het kan dus verkeren.
Hoe maken ze het? Het lijkt echt een beetje op het echte. Dus ik heb het etiket eens gelezen.
Vegetarische filet americain peper, product op basis van deeg met kenmerken van smeltkaas, met toegevoegde ijzer.
WAT HEB IK GEGETEN??
Deze:
Nee, het was Jumbo. Ik snap mezelf niet dat ik er steeds weer intrap. Ik wil minder/geen vlees eten, maar je wil toch eens wat op brood of bij het warme eten. Ik kan zelf makkelijk vier keer per week peulvruchten in wat voor vorm ook eten, en op brood eet ik normaal alleen boter. Maar voor man en soms zoon wil ik ook eens wat anders op tafel zetten. Ik krijg alleen steeds meer tegenzin in die vegetarische producten die zo enorm kunstmatig en erg bewerkt zijn. Zelfs al is de smaak soms best acceptabel.
Ik ga toch die vegabijbel van Merel eens lenen uit de bieb, en als het bevalt aanschaffen.
Ik begrijp wat je bedoelt. Dat is ook mijn weerzin tegen de vleesvervangers. Daarnaast bevat het gemiddeld drie soorten suiker.
In de vegabijbel staan ook meerdere recepten voor broodbeleg. De pittige paprikaspread is ook heel lekker.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 06 mar 2021, 12:59
door Zita
Anderhalve kilo tomaten, een in stukken gehakte ui, een rode peper, een gehalveerde bol knoflook, olijfolie, peper, zout, tijm in een ovenschaal. 40 minuten op 180 graden. De knoflook even uit de schil halen. Alles in de staafmixer/blender. Eventueel nog aanlengen met bouillon. En dan is het tomatensoep. Maximaal 5 minuten werk.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 09 mar 2021, 09:24
door merel
Lekker Zita! Waren de tomaten niet heel sterk van smaak? In de zomer worden ze ook zoeter en dan vind ik de sauzen en soepen nog lekkerder.
Afgelopen weekend hadden wij verse zalm met citroen en dille uit de oven. Zo lekker!! Het is dat het best prijzig is, anders stond het meerdere keren in de week op tafel. Gisteren aten wij vegetarische linzensoep en vanavond hutspot.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 09 mar 2021, 10:50
door Zita
merel schreef:Lekker Zita! Waren de tomaten niet heel sterk van smaak? In de zomer worden ze ook zoeter en dan vind ik de sauzen en soepen nog lekkerder.
Afgelopen weekend hadden wij verse zalm met citroen en dille uit de oven. Zo lekker!! Het is dat het best prijzig is, anders stond het meerdere keren in de week op tafel. Gisteren aten wij vegetarische linzensoep en vanavond hutspot.
Ik gooi niet gauw eten weg. Maar die soep was niet te eten.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 09 mar 2021, 11:05
door Ukkie
Zita schreef:merel schreef:Lekker Zita! JWaren de tomaten niet heel sterk van smaak? In de zomer worden ze ook zoeter en dan vind ik de sauzen en soepen nog lekkerder.
Afgelopen weekend hadden wij verse zalm met citroen en dille uit de oven. Zo lekker!! Het is dat het best prijzig is, anders stond het meerdere keren in de week op tafel. Gisteren aten wij vegetarische linzensoep en vanavond hutspot.
Ik gooi niet gauw eten weg. Maar die soep was niet te eten.
Hoe kan dat dan? Ingrediënten waren toch goed?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 09 mar 2021, 11:20
door merel
Zita schreef:merel schreef:Lekker Zita! Waren de tomaten niet heel sterk van smaak? In de zomer worden ze ook zoeter en dan vind ik de sauzen en soepen nog lekkerder.
Afgelopen weekend hadden wij verse zalm met citroen en dille uit de oven. Zo lekker!! Het is dat het best prijzig is, anders stond het meerdere keren in de week op tafel. Gisteren aten wij vegetarische linzensoep en vanavond hutspot.
Ik gooi niet gauw eten weg. Maar die soep was niet te eten.
Waren te tomaten te bitter?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 09 mar 2021, 11:25
door Dodo
Ik snapte die oven niet zo. Waarom maak je soep in een oven? Met de ingrediënten lijkt me niet veel mis te zijn.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 09 mar 2021, 12:43
door merel
Soep van geroosterde groenten geeft extra smaak. Zo maak ik ook vaak paprikasoep.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 09 mar 2021, 13:58
door Mara
Zou het niet komen vanwege de grote hoeveelheid knoflook?
Als je knoflook te lang mee roerbakt, wordt het ook bitter.
Er wordt altijd aangeraden die pas op het laatst toe te voeg en kort mee te bakken.
In de wintermaanden zijn de tomaten sowieso minder zoet.
Ik gebruik dan de passata, en/of tomatenblokjes in pak.
merel schreef:Soep van geroosterde groenten geeft extra smaak. Zo maak ik ook vaak paprikasoep.
Paprika's kun je zelfs boven een gaspit zwart laten blakeren he. Velletje kan er dan zo af en dan zou ie zoeter smaken.
Ik heb het nog nooit gedaan, heb trouwens geen gaspit meer.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 10 mar 2021, 17:34
door merel
Frituur afhaal; er is de hele dag geboord, geschuurd, gefreesd in huis. Ben helemaal tureluurs van het lawaai.
