Pagina 37 van 76
Re: Huishouden en dat soort zaken..
Geplaatst: 23 mar 2016, 08:51
door Tiberius
JolandaOudshoorn schreef:Ach... ik heb niets tegen extra vet :-)
Verzadigde en geharde vetten zijn voor iedereen slecht.
Als je wat meer vet op je botten wilt, kan je beter onverzadigde vetten nemen, zoals vette vis, avocado's, enzovoorts.
Re: Huishouden en dat soort zaken..
Geplaatst: 23 mar 2016, 09:04
door DDD
Tiberius schreef:DDD schreef:Ik vind het niet zo heel raar. Want eten uit de oven moet -om een beetje lekker te blijven en niet uitgedroogd te smaken- vrij vettig of vochtig zijn.
Het zijn dezelfde producten; althans die ik gebruik. Ik hoop voor de friteuse geen andere patat of snacks dan voor de airfryer (ik gebruik beide).
Ik heb zelf een Actifry, en vind de patat daaruit lekkerder dan uit de friteuse (die ik dan weer zelf niet heb). Knapperig zonder veel vet. Tweedehands op Marktplaats voor een koopje. Ook heel geschikt voor gebakken aardappels.
Re: Huishouden en dat soort zaken..
Geplaatst: 23 mar 2016, 10:06
door merel
Wij hebben geen actifry, maar een friteuse. Wat ik van vrienden begreep is dat er maar kleine porties tegelijk gemaakt kunnen worden.
Ik zou mij zelf niet zo druk maken over het af en toe gebruik maken van een friteuse. Ik doe het in ieder geval niet. Patat is sowieso niet gezond, maar zo lekker! En dat weet je als je het eet. Ovenfriet wordt knapperig door vet /suiker dat er al op zit.
Waar ik mij wel druk over maak is het stoppen van suikers in voedsel waar het van oorsprong niet in zit. Wij hebben altijd pindakaas vd Lidl, ingrediënten pinda's, olie, beetje zout. Zoals het denk ik ook hoort. Nu een keer pindakaas van Ah. Zit daar dextrose in. Daar baal ik van!
Re: Huishouden en dat soort zaken..
Geplaatst: 23 mar 2016, 11:09
door Posthoorn
Tiberius schreef:JolandaOudshoorn schreef:Ach... ik heb niets tegen extra vet :-)
Verzadigde en geharde vetten zijn voor iedereen slecht.
Als je wat meer vet op je botten wilt, kan je beter onverzadigde vetten nemen, zoals vette vis, avocado's, enzovoorts.
Da's alweer achterhaald hè.

Verzadigde vetten zijn niet per definitie schadelijk. Eet dus gerust roomboter en volle zuivel.
Re: Huishouden en dat soort zaken..
Geplaatst: 23 mar 2016, 14:26
door Mara
Posthoorn schreef:Tiberius schreef:JolandaOudshoorn schreef:Ach... ik heb niets tegen extra vet :-)
Verzadigde en geharde vetten zijn voor iedereen slecht.
Als je wat meer vet op je botten wilt, kan je beter onverzadigde vetten nemen, zoals vette vis, avocado's, enzovoorts.
Da's alweer achterhaald hè.

Verzadigde vetten zijn niet per definitie schadelijk. Eet dus gerust roomboter en volle zuivel.
Ik las in de krant, Op Sardinië eten ze veel vet varkensvlees, op Okinawa in Japan rauwe vis. Daar doen ze niet aan chips light.
Zolang de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum met een wijde boog om de basisproblemen heen blijven lopen, zeg ik dat die schijf van 5 ons ziek maakt.
W. Cortvriendt, arts
(Omdat de schijf van 5 fruit en groente uit blik prima alternatieven vindt bijv. en dat veel voedingsmiddelen zo bewerkt zijn dat ze jarenlang bewaard kunnen worden)
Re: Huishouden en dat soort zaken..
Geplaatst: 23 mar 2016, 14:32
door Wim Anker
Wat is er mis met groente uit blik? Van b.v. HAK?
Re: Huishouden en dat soort zaken..
Geplaatst: 23 mar 2016, 14:35
door Mara
Wim Anker schreef:Wat is er mis met groente uit blik? Van b.v. HAK?
Zout, suiker.
Maar ja, de meeste mensen doen toch sowieso ook zout op het eten, zou je zeggen.
Ik vind sperziebonen en erwten te gaar uit blik, maar dat is een kwestie van smaak, ik laat het niet weg vanwege deze bezwaren.
Ik heb een paar potten staan voor "nood".
Re: Huishouden en dat soort zaken..
Geplaatst: 23 mar 2016, 14:52
door Dodo
Het voordeel van pot- en blikgroente is dat het enorm snel na de oogst verwerkt wordt. De groente die bij de groenteman ligt is vaak al een paar dagen onderweg.
Nadeel is dat er inderdaad bijna altijd zout en/of suiker in zit.
Het is soms wel de moeite om even te kijken naar suiker en zout. Ik heb eens wat potjes tomatenpuree bekeken, en het zoutgehalte van de een was het dubbele van de ander. Niet dat je er zoveel van gebruikt, maar toch, alle kleine beetjes...
Re: Huishouden en dat soort zaken..
Geplaatst: 23 mar 2016, 16:12
door Wim Anker
Mara schreef:Wim Anker schreef:Wat is er mis met groente uit blik? Van b.v. HAK?
Zout, suiker.
Maar ja, de meeste mensen doen toch sowieso ook zout op het eten, zou je zeggen.
Ik vind sperziebonen en erwten te gaar uit blik, maar dat is een kwestie van smaak, ik laat het niet weg vanwege deze bezwaren.
Ik heb een paar potten staan voor "nood".
Ik zal eens kijken op zo'n pot.
Re: Huishouden en dat soort zaken..
Geplaatst: 23 mar 2016, 16:27
door eilander
Mara schreef:Wim Anker schreef:Wat is er mis met groente uit blik? Van b.v. HAK?
Zout, suiker.
Maar ja, de meeste mensen doen toch sowieso ook zout op het eten, zou je zeggen.
Ik vind sperziebonen en erwten te gaar uit blik, maar dat is een kwestie van smaak, ik laat het niet weg vanwege deze bezwaren.
Ik heb een paar potten staan voor "nood".
Wij doen geen zout op het eten. Misschien ook maar net wat je gewend bent.
Re: Huishouden en dat soort zaken..
Geplaatst: 23 mar 2016, 16:36
door Mara
eilander schreef:Mara schreef:Wim Anker schreef:Wat is er mis met groente uit blik? Van b.v. HAK?
Zout, suiker.
Maar ja, de meeste mensen doen toch sowieso ook zout op het eten, zou je zeggen.
Ik vind sperziebonen en erwten te gaar uit blik, maar dat is een kwestie van smaak, ik laat het niet weg vanwege deze bezwaren.
Ik heb een paar potten staan voor "nood".
Wij doen geen zout op het eten. Misschien ook maar net wat je gewend bent.
Ik ook niet. Ik doe zelfs geen zout meer over een eitje.
En de rest van het gezin doet het naar believen.
In gerechten waar echt wel zout in moet (soepen en sauzen) gebruik ik halvazout. (minder natrium, toegevoegd kalium)
Re: Huishouden en dat soort zaken..
Geplaatst: 23 mar 2016, 16:46
door Terri
Mara schreef:eilander schreef:Mara schreef:Wim Anker schreef:Wat is er mis met groente uit blik? Van b.v. HAK?
Zout, suiker.
Maar ja, de meeste mensen doen toch sowieso ook zout op het eten, zou je zeggen.
Ik vind sperziebonen en erwten te gaar uit blik, maar dat is een kwestie van smaak, ik laat het niet weg vanwege deze bezwaren.
Ik heb een paar potten staan voor "nood".
Wij doen geen zout op het eten. Misschien ook maar net wat je gewend bent.
Ik ook niet. Ik doe zelfs geen zout meer over een eitje.
En de rest van het gezin doet het naar believen.
In gerechten waar echt wel zout in moet (soepen en sauzen) gebruik ik halvazout. (minder natrium, toegevoegd kalium)
Een ei zonder zout wordt zelfs als gezegde gebruikt als zou iets niet compleet zijn.....
Ik lust geen ei zonder zout, maar mijn dochter gebruikt ook nergens zout op, dus ook niet op haar eitje.....
Re: RE: Re: Huishouden en dat soort zaken..
Geplaatst: 31 mar 2016, 23:39
door Pimpelmees
merel schreef:
Waar ik mij wel druk over maak is het stoppen van suikers in voedsel waar het van oorsprong niet in zit. Wij hebben altijd pindakaas vd Lidl, ingrediënten pinda's, olie, beetje zout. Zoals het denk ik ook hoort. Nu een keer pindakaas van Ah. Zit daar dextrose in. Daar baal ik van!
Dan heb je de verkeerde pot uit het schap gehaald. AH heeft ook 100% pindakaas. Geen vreemde olieën dus toegevoegd zoals bij de Lidl. Jumbo heeft trouwens ook een 100% puur pindakaas.
http://www.ah.nl/producten/product/wi37 ... as-naturel
Re: Huishouden en dat soort zaken..
Geplaatst: 01 apr 2016, 10:09
door Mara
Bij AH verkopen ze ook deze
en die valt hier heel erg in de smaak.
Hij heeft één klein nadeel, hij is vrij dun van struktuur, zodat het snel van je mes afglijdt.
Niet geschikt dus om in een lunchpakketje mee te nemen.
Wij hebben hier alle smaken blind getest en alleen de echte - voorheen uit Delft - komt er nog in.
Re: Huishouden en dat soort zaken..
Geplaatst: 01 apr 2016, 10:15
door Mara
Wasmachine gaf na een intensief speciaal reinigingsprogramma en elke 10 dagen kookwas, toch weer een muffige lucht af aan de was soms.
Ik heb een pot unstoppables aangeschaft
en ik ben er wel enthousiast over.
Het is wel duur, maar er komt nu een licht geurende was uit mijn machine.
Ik gebruik al jaren geen wasverzachter meer, omdat die de boel juist laat verstoppen en vervetten, maar vind de moderne waspoeders niet echt lekker meer ruiken.