Pagina 358 van 458
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 15 jan 2021, 20:48
door Ukkie
Alle overgebleven gekookt of gebakken voedsel inderdaad eerst koelen daarna pas in koelkast of vriezer. Zie mijn reactie op dodo.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 15 jan 2021, 22:02
door bergh
Ukkie schreef:bergh schreef:Dodo schreef:Orchidee schreef:Er staat 12 liter erwtensoep te pruttelen


Goed roeren. Ik heb het wel eens aan laten bakken... de hele pan was bedorven.
Snert moet helemaal niet geroerd worden, dan bakt ze juist aan.
Die snap ik niet!
Wanneer je snert maakt, gewoon alles in de pan aan de kook brengen en dus niet roeren, groente , gesneden vlees of wat er bij in moet laten koken tot alles gaar is. Hier wordt altijd snert gekookt zonder roeren omdat ze dan juist aanbakt. Het lijkt eng maar het werkt echt.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 15 jan 2021, 22:06
door Ukkie
Lijk me inderdaad eng ja

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 15 jan 2021, 22:44
door Terri
Ukkie schreef:Lijk me inderdaad eng ja


Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 15 jan 2021, 23:56
door merel
Ik roet ook bijna niet door de snert. Ik zet de pan op een lage stand en laat het rustig pruttelen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 16 jan 2021, 08:46
door Dodo
Ik heb moeite er af te blijven. Zelfs in de slowcooker roer ik regelmatig. De volgende keer zet ik 'm in de schuur en blijf ik er af.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 16 jan 2021, 10:16
door Mara
Ukkie schreef:
Om die reden plaats ik al het gekookte eten wat over is in de koelkast of vriezer.
Mijn moeder deed vroeger gebraden vlees buiten de koelkast bewaren tot de andere dag.
Als het onder het vet staat kan dat geen kwaad zei ze dan.
Nou en vet dat zat er wel in ja. Baggervet

Veel mensen, wij ook, hadden een "vliegenkastje". In de brocante winkel stond er een en werd gaaskastje genoemd.
Daar zette mijn moeder inderdaad de pan met gebraden vlees in, onder een dikke laag vet, zodat het niet zou bederven.
Op zaterdag braden, op zondag eten en op maandag het restant.
Maar het vet werd er eerst afgeschept hoor. En in die tijd was dat minder schadelijk, want wij hadden geen tussendoortjes zoals chips.
En broodbeleg bestond uit pindakaas, hagelslag, jam, suiker.
merel schreef:k zet de pan op een lage stand en laat het rustig pruttelen.
Jij kookt nog op gas he? Mijn grote snertpan doet het niet op inductie.
Dus ik heb het dit jaar nog niet gemaakt. Wel bruinebonensoep, daar maak ik minder van en daarvoor heb ik een 5 literpan.
Dodo schreef:Ik heb moeite er af te blijven. Zelfs in de slowcooker roer ik regelmatig. De volgende keer zet ik 'm in de schuur en blijf ik er af.
Ik heb ook de neiging om te roeren. Kook dan niet teveel Dodo, want stel dat het toch mislukt

dat zou zonde zijn.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 16 jan 2021, 10:32
door merel
@ mara, nee wij hebben al jaren inductie.
Ik roer heus wel eens door de pan, maar ook rustig een uurtje niet.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 16 jan 2021, 13:09
door Johann Gottfried Walther
merel schreef:Ik roet ook bijna niet door de snert. Ik zet de pan op een lage stand en laat het rustig pruttelen.
Roet in snert?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 16 jan 2021, 13:25
door Bertiel
Dat krijg je vanzelf als het heel lang op het vuur staat en je niet roert
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 16 jan 2021, 14:01
door Ukkie
Hoef je het in ieder geval ook niet in de koelkast of vriezer te stoppen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 19 jan 2021, 18:34
door parel
Lasagne... Het staat in de oven en ruikt alvast heerlijk
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 21 jan 2021, 13:48
door Mara
Gisteravond winterlasagne gemaakt. Met boerenkool.
Vanavond staat er stamppot rodekool met appel op het menu. Met gehaktballetjes.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 22 jan 2021, 10:39
door merel
Winterlasagne? Hoe maak je dat? Ook echt met dezelfde kruiden of is dat ook anders? Boerenkool heb ik nog nooit anders gebruikt dan in de stamppot, maar wellicht het overwegen waard om het in een lasagne te doen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 22 jan 2021, 10:47
door Dodo
Boerenkool kun je ook goed roerbakken, je moet wel de verse hebben natuurlijk. Niet die uit de diepvries. Maar dan zijn er verschillende mogelijkheden. Ik doe het ook af en toe, en zelfs mijn boerenkoolverfoeiende echtgenoot lust dat.