Pagina 357 van 458

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 14 jan 2021, 22:16
door Ukkie
Als het dan vega moet zijn vind ik vooral een groenteschijf lekker.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 14 jan 2021, 23:38
door Johann Gottfried Walther
Mistig schreef:
Johann Gottfried Walther schreef:
merel schreef:Mijn man weigert ook vleesvervangers te eten.
Ik ben vleesvervangers meer gaan waarderen, vegaburgers, gekruide vegareepjes, vegaschnitzel (als kip) ik eet het tegenwoordig regelmatig.
Het is ook echt beter geworden.
Een paar jaar geleden was de kwaliteit niet om over naar huis te schrijven. Tegenwoordig is het gewoon lekker.
Zeker, de structuur is ook prettiger/beter geworden vind ik. En de smaak ook zeker.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 15 jan 2021, 15:13
door Orchidee
Er staat 12 liter erwtensoep te pruttelen

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 15 jan 2021, 15:19
door Dodo
Orchidee schreef:Er staat 12 liter erwtensoep te pruttelenAfbeeldingAfbeelding
Goed roeren. Ik heb het wel eens aan laten bakken... de hele pan was bedorven.
Ik ga morgen stoofpeertjes in de slowcooker doen. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 15 jan 2021, 15:23
door Mara
Dodo schreef:
Orchidee schreef:Er staat 12 liter erwtensoep te pruttelenAfbeeldingAfbeelding
Goed roeren. Ik heb het wel eens aan laten bakken... de hele pan was bedorven.
Ik ga morgen stoofpeertjes in de slowcooker doen. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt.
En zo snel als mogelijk terugkoelen in kleine lage bakken. Mijn pan soep bleek de volgende dag zuur te zijn.
Ik denk dat de slowcooker heel geschikt is voor stoofpeertjes. Hoe langer ze stoven, hoe lekkerder.
In de moderne recepten staat steeds zo'n korte kooktijd. En je moet ze niet koken, ze moeten stoven.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 15 jan 2021, 15:26
door Orchidee
Ik heb gelukkig tot nu toe nooit zure soep gehad
Idd 1 pannetje eruit halen zometeen voor vanavond en de rest invriezen in bakjes.
O ja: een klein pannetje voor de oude buurman én een klein pannetje voor een dochter

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 15 jan 2021, 15:38
door Ukkie
Orchidee schreef:Er staat 12 liter erwtensoep te pruttelenAfbeeldingAfbeelding
Het is er echt het weer voor hè. Lekker ga ik ook weer eens maken. Met 12 liter kan je weer even vooruit deze winter.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 15 jan 2021, 15:41
door Orchidee
Precies

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 15 jan 2021, 16:06
door Ukkie
Mara schreef:
Dodo schreef:
Orchidee schreef:Er staat 12 liter erwtensoep te pruttelenAfbeeldingAfbeelding
Goed roeren. Ik heb het wel eens aan laten bakken... de hele pan was bedorven.
Ik ga morgen stoofpeertjes in de slowcooker doen. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt.
En zo snel als mogelijk terugkoelen in kleine lage bakken. Mijn pan soep bleek de volgende dag zuur te zijn.
Ik denk dat de slowcooker heel geschikt is voor stoofpeertjes. Hoe langer ze stoven, hoe lekkerder.
In de moderne recepten staat steeds zo'n korte kooktijd. En je moet ze niet koken, ze moeten stoven.
Om die reden plaats ik al het gekookte eten wat over is in de koelkast of vriezer.
Mijn moeder deed vroeger gebraden vlees buiten de koelkast bewaren tot de andere dag.
Als het onder het vet staat kan dat geen kwaad zei ze dan.
Nou en vet dat zat er wel in ja. Baggervet ;)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 15 jan 2021, 16:28
door Dodo
Maar je moet eigenlijk geen warme gerechten of resten in de koelkast of vriezer plaatsen. Het kost extra energie om het te koelen, en in de vriezer kun je ijskristallen krijgen.
Buiten koelen is beter inderdaad. Liefst zonder deksel, maar ja, dat doe je buiten dan weer liever niet.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 15 jan 2021, 16:33
door Orchidee
Ik laat het altijd afkoelen in de bakjes (zonder deksel) vanavond als het afgekoeld is deksels erop en in de vriezer
Nooit problemen of zure soep gehad.
Inmiddels al 4 mensen in de buurt blij gemaakt met een maaltje

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 15 jan 2021, 16:50
door Ukkie
Dodo schreef:Maar je moet eigenlijk geen warme gerechten of resten in de koelkast of vriezer plaatsen. Het kost extra energie om het te koelen, en in de vriezer kun je ijskristallen krijgen.
Buiten koelen is beter inderdaad. Liefst zonder deksel, maar ja, dat doe je buiten dan weer liever niet.
Nee ik zet het niet warm in de koelkast hoor :haha
Als het veel is zet ik de pan of schaal in koud water dan is het vrij snel afgekoeld.
S'winters naast klein open keukenraam werkt ook goed.
Toen er nog veel van onze kinderen thuis woonden
en er een grote pan erwtensoep was gemaakt voor volgende dag zetten we de pan, als hij niet zo heet meer was, ingepakt in een vuilniszak buiten op terrastafel.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 15 jan 2021, 20:07
door bergh
Dodo schreef:
Orchidee schreef:Er staat 12 liter erwtensoep te pruttelenAfbeeldingAfbeelding
Goed roeren. Ik heb het wel eens aan laten bakken... de hele pan was bedorven.
Snert moet helemaal niet geroerd worden, dan bakt ze juist aan.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 15 jan 2021, 20:17
door Ukkie
bergh schreef:
Dodo schreef:
Orchidee schreef:Er staat 12 liter erwtensoep te pruttelenAfbeeldingAfbeelding
Goed roeren. Ik heb het wel eens aan laten bakken... de hele pan was bedorven.
Snert moet helemaal niet geroerd worden, dan bakt ze juist aan.
Die snap ik niet!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 15 jan 2021, 20:44
door Mara
Ukkie schreef:
Mara schreef:
Dodo schreef:
Orchidee schreef:Er staat 12 liter erwtensoep te pruttelenAfbeeldingAfbeelding
Goed roeren. Ik heb het wel eens aan laten bakken... de hele pan was bedorven.
Ik ga morgen stoofpeertjes in de slowcooker doen. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt.
En zo snel als mogelijk terugkoelen in kleine lage bakken. Mijn pan soep bleek de volgende dag zuur te zijn.
Ik denk dat de slowcooker heel geschikt is voor stoofpeertjes. Hoe langer ze stoven, hoe lekkerder.
In de moderne recepten staat steeds zo'n korte kooktijd. En je moet ze niet koken, ze moeten stoven.
Om die reden plaats ik al het gekookte eten wat over is in de koelkast of vriezer.
Mijn moeder deed vroeger gebraden vlees buiten de koelkast bewaren tot de andere dag.
Als het onder het vet staat kan dat geen kwaad zei ze dan.
Nou en vet dat zat er wel in ja. Baggervet ;)
Ik vroeg het aan een slagersvrouw, zij maakte enorme pannen soep en vroor die in.
Je moet de soep in in lage bakken gieten en in beweging houden.
Sindsdien doe ik dat.
Niet koelen in koelkast en vriezer, dat kost energie.