Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Geplaatst: 14 jan 2021, 22:16
Als het dan vega moet zijn vind ik vooral een groenteschijf lekker.
Zeker, de structuur is ook prettiger/beter geworden vind ik. En de smaak ook zeker.Mistig schreef:Het is ook echt beter geworden.Johann Gottfried Walther schreef:Ik ben vleesvervangers meer gaan waarderen, vegaburgers, gekruide vegareepjes, vegaschnitzel (als kip) ik eet het tegenwoordig regelmatig.merel schreef:Mijn man weigert ook vleesvervangers te eten.
Een paar jaar geleden was de kwaliteit niet om over naar huis te schrijven. Tegenwoordig is het gewoon lekker.
Goed roeren. Ik heb het wel eens aan laten bakken... de hele pan was bedorven.Orchidee schreef:Er staat 12 liter erwtensoep te pruttelen
En zo snel als mogelijk terugkoelen in kleine lage bakken. Mijn pan soep bleek de volgende dag zuur te zijn.Dodo schreef:Goed roeren. Ik heb het wel eens aan laten bakken... de hele pan was bedorven.Orchidee schreef:Er staat 12 liter erwtensoep te pruttelen
Ik ga morgen stoofpeertjes in de slowcooker doen. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt.
Het is er echt het weer voor hè. Lekker ga ik ook weer eens maken. Met 12 liter kan je weer even vooruit deze winter.Orchidee schreef:Er staat 12 liter erwtensoep te pruttelen
Om die reden plaats ik al het gekookte eten wat over is in de koelkast of vriezer.Mara schreef:En zo snel als mogelijk terugkoelen in kleine lage bakken. Mijn pan soep bleek de volgende dag zuur te zijn.Dodo schreef:Goed roeren. Ik heb het wel eens aan laten bakken... de hele pan was bedorven.Orchidee schreef:Er staat 12 liter erwtensoep te pruttelen
Ik ga morgen stoofpeertjes in de slowcooker doen. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt.
Ik denk dat de slowcooker heel geschikt is voor stoofpeertjes. Hoe langer ze stoven, hoe lekkerder.
In de moderne recepten staat steeds zo'n korte kooktijd. En je moet ze niet koken, ze moeten stoven.
Nee ik zet het niet warm in de koelkast hoorDodo schreef:Maar je moet eigenlijk geen warme gerechten of resten in de koelkast of vriezer plaatsen. Het kost extra energie om het te koelen, en in de vriezer kun je ijskristallen krijgen.
Buiten koelen is beter inderdaad. Liefst zonder deksel, maar ja, dat doe je buiten dan weer liever niet.
Snert moet helemaal niet geroerd worden, dan bakt ze juist aan.Dodo schreef:Goed roeren. Ik heb het wel eens aan laten bakken... de hele pan was bedorven.Orchidee schreef:Er staat 12 liter erwtensoep te pruttelen
Die snap ik niet!bergh schreef:Snert moet helemaal niet geroerd worden, dan bakt ze juist aan.Dodo schreef:Goed roeren. Ik heb het wel eens aan laten bakken... de hele pan was bedorven.Orchidee schreef:Er staat 12 liter erwtensoep te pruttelen
Ik vroeg het aan een slagersvrouw, zij maakte enorme pannen soep en vroor die in.Ukkie schreef:Om die reden plaats ik al het gekookte eten wat over is in de koelkast of vriezer.Mara schreef:En zo snel als mogelijk terugkoelen in kleine lage bakken. Mijn pan soep bleek de volgende dag zuur te zijn.Dodo schreef:Goed roeren. Ik heb het wel eens aan laten bakken... de hele pan was bedorven.Orchidee schreef:Er staat 12 liter erwtensoep te pruttelen
Ik ga morgen stoofpeertjes in de slowcooker doen. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt.
Ik denk dat de slowcooker heel geschikt is voor stoofpeertjes. Hoe langer ze stoven, hoe lekkerder.
In de moderne recepten staat steeds zo'n korte kooktijd. En je moet ze niet koken, ze moeten stoven.
Mijn moeder deed vroeger gebraden vlees buiten de koelkast bewaren tot de andere dag.
Als het onder het vet staat kan dat geen kwaad zei ze dan.
Nou en vet dat zat er wel in ja. Baggervet