Pagina 356 van 458

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 12 jan 2021, 14:20
door Mannetje
Chicken Tonight

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 12 jan 2021, 14:20
door Ukkie
Mara schreef:
Ukkie schreef:Vandaag heb ik stoofpeertjes gekookt want
vrouwtje voelde zich niet zo lekker.
De bekende gieser wildeman.
Rood laten koken zonder suiker want was zoet genoeg.
Is jouw vrouw een ukkie? :D
Heb je die peertjes alleen in water gekookt dus? Zonder kaneelstokje?
Het duurde even voor het kwartje viel mara :)
Ja wel kaneel maar verder niets toegevoegd.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 12 jan 2021, 14:22
door Bertiel
Panny schreef:Wie heeft er tips voor een eenvoudig lekker gerecht met rijst zonder al te veel ingrediënten die je binnen een half uurtje klaar kan maken?
Ik wil vaker wat anders eten dan aardappelen.
Het enige gerecht met rijst wat ik nu regelmatig eet is nasi.
check ff de site van smackelijck.
Koken wij vaak van, aanschaf van kruiden is misschien een dingetje, maar je hebt hardstikke vlug eten op tafel door b.v. een wokpaste te gebruiken

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 12 jan 2021, 14:35
door Mara
Panny schreef:Wie heeft er tips voor een eenvoudig lekker gerecht met rijst zonder al te veel ingrediënten die je binnen een half uurtje klaar kan maken?
Ik wil vaker wat anders eten dan aardappelen.
Het enige gerecht met rijst wat ik nu regelmatig eet is nasi.
https://www.lekkerensimpel.com/gerechten-met-rijst

Ik maak af en toe saté met saus, met sperziebonen en witte rijst.
Ukkie schreef: Het duurde even voor het kwartje viel mara
Ja wel kaneel maar verder niets toegevoegd.
Maar het viel. ;)
Waarom noemt een man zijn echtgenote: vrouwtje?
Terwijl ze 1.78 is of zo. :haha
Je kunt de peertjes ook in de prosecco met vanille stoven he. Of mousserende witte wijn.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 12 jan 2021, 15:22
door Ukkie
Mara schreef:
Panny schreef:Wie heeft er tips voor een eenvoudig lekker gerecht met rijst zonder al te veel ingrediënten die je binnen een half uurtje klaar kan maken?
Ik wil vaker wat anders eten dan aardappelen.
Het enige gerecht met rijst wat ik nu regelmatig eet is nasi.
https://www.lekkerensimpel.com/gerechten-met-rijst

Ik maak af en toe saté met saus, met sperziebonen en witte rijst.
Ukkie schreef: Het duurde even voor het kwartje viel mara
Ja wel kaneel maar verder niets toegevoegd.
Maar het viel. ;)
Waarom noemt een man zijn echtgenote: vrouwtje?
Terwijl ze 1.78 is of zo. :haha
Je kunt de peertjes ook in de prosecco met vanille stoven he. Of mousserende witte wijn.
Is een koosnaampje denk ik mara :)
Weet ik maar mijn vrouw ;) is niet zo van de wijn.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 14 jan 2021, 09:26
door merel
Panny schreef:Wie heeft er tips voor een eenvoudig lekker gerecht met rijst zonder al te veel ingrediënten die je binnen een half uurtje klaar kan maken?
Ik wil vaker wat anders eten dan aardappelen.
Het enige gerecht met rijst wat ik nu regelmatig eet is nasi.
parel schreef:
merel schreef:
parel schreef:Gisteren een (vegan) curry op met o.a. zoete aardappen, sperziebonen, linzen en gember. Echt genieten!
Dat klinkt erg lekker! Heb jij het recept?
Zekers!

Ingrediënten:

Voor een kruidenpasta
- 4 teentjes knoflook
- stukje verse gember
- 1 peper (ik had een Madamme Jeannette, gewone rode zou ook kunnen als je dat te heftig vind)
- Snufje zout
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- 1 theelepel kerrie

En verder:
- olie
- 2 uien
- 500 gram zoete aardappel (in blokjes)
- 3 handjes (groene) linzen
- 1 blik tomaten
- 200 ml kokosmelk
- 200 g. sperziebonen (gebroken) (ik deed bevroren sperziebonen)
- 1 paprika (in stukjes)
- wat (gedroogde) basilicum

Verhit olie in de pan en bak de ui goudbruin.
Meng de ingrediënten van de kruidenpasta met een keukenmachine/blender en meng deze met de ui.
Voeg de zoete aardappel en de paprika toe en bak dit even.
Voeg vervolgens de tomaten en de kokosmelk toe en laat dit 15 minuten sudderen.
Voeg de sperziebonen toe en laat dit nog 10 minuten sudderen.

Dit was voor mij, met naanbrood, genoog voor 3 personen. Je zou het ook kunnen serveren met bijv. rijst.
Erg lekker! Wij eten het nu regelmatig, afgelopen week nog gegeten.

Vanavond eten wij zuurkool met aardappelpuree uit de oven.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 14 jan 2021, 09:59
door Dodo
Ik had nog een recept liggen voor een soort boerenkoolstamppot, met eieren, erwten, en amandelen. Het was lekker! Ik ben nog steeds op zoek naar goede vegetarische recepten. De vleesvervangers krijgen steeds minder applaus van de disgenoten.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 14 jan 2021, 10:06
door merel
Mijn man weigert ook vleesvervangers te eten. Hij heeft dan liever een kleiner stukje vlees. Bovenstaand recept van @parel is echt lekker en door de linzen ook eiwitrijk. Ik heb de vegabijbel aangeschaft en maak daar regelmatig wat van klaar. De ene keer valt dat in goede aarde en de andere keer helemaal niet. Ik merk dat bij de 'echte'vleeseters de peulvruchten ( als vervanging) wel in de smaak vallen. En gisteren kreeg ik dit boek https://www.bol.com/nl/p/modern-vegetar ... 010301279/ en zag daar ook wel diverse lekkere dingen in staan. Al vind ik wel dat zij overal kokosmelk en kokos doorgooit. Een keertje lekker, maar niet dagelijks.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 14 jan 2021, 10:16
door Dodo
Ik had al eens gezocht naar een bruikbaar vegetarisch tijdschrift met recepten, maar dan is het of paleo of echt veganistisch en dat hoef ik ook niet.
Die vegabijbel (waarom noemen ze dat toch zo - jammer) zal ik eens opzoeken.
Peulvruchten zijn inderdaad goed eten. Ik ken iemand die graag vegetarisch wil eten maar haar man houdt niet van peulvruchten. Dan wordt het lastig.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 14 jan 2021, 10:29
door merel
Ik rommel ook met de veganistische recepten. Havermelk vervang ik door gewone melk en edelgist voor kaas, boekweitmeel door volkoren meel en geprakte lijnzaad door een ei.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 14 jan 2021, 10:34
door Dodo
Ja, ook dat. Ik kwam recepten tegen die door Alpro waren uitgegeven. Dan moet je zelf een beetje nadenken wat je kunt gebruiken in plaats van al die Alproproducten. Ik wist niet dat ze zoveel Alpro was...

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 14 jan 2021, 11:29
door -DIA-
Mannetje schreef:Chicken Tonight
Enige en algemene kennisgeving tussendoor: Chicken Tonight is verkocht aan Zwanenberg in Almelo. Unilevers levensmiddelentak krimpt steeds verder in. Men concentreert zich thans nog voornamlijk op ice creams. Ook de theebelangen worden geminimaliseerd door de verkoop van Lipton thee (alleen de ice tea is nog niet verkocht).

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 14 jan 2021, 12:45
door Johann Gottfried Walther
merel schreef:Mijn man weigert ook vleesvervangers te eten.
Ik ben vleesvervangers meer gaan waarderen, vegaburgers, gekruide vegareepjes, vegaschnitzel (als kip) ik eet het tegenwoordig regelmatig.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 14 jan 2021, 13:02
door -DIA-
Johann Gottfried Walther schreef:
merel schreef:Mijn man weigert ook vleesvervangers te eten.
Ik ben vleesvervangers meer gaan waarderen, vegaburgers, gekruide vegareepjes, vegaschnitzel (als kip) ik eet het tegenwoordig regelmatig.
Het is een heel snel groeiende markt. In korte tijd kwamen verschillende producenten op. Samenklontering volgde snel en deze markt wordt thans door een paar giganten beheerst.
Onze eigen Vegetarische Slager is opgeslokt door Unilever die het merk onder de naam Vegetarian Butcher internationaal voortzet. Het uit Israäl afkomstige Tival is overgenomen door de voedingsgigant Nestlé en noemt het nu Garden Gourmet.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Geplaatst: 14 jan 2021, 16:05
door Mistig
Johann Gottfried Walther schreef:
merel schreef:Mijn man weigert ook vleesvervangers te eten.
Ik ben vleesvervangers meer gaan waarderen, vegaburgers, gekruide vegareepjes, vegaschnitzel (als kip) ik eet het tegenwoordig regelmatig.
Het is ook echt beter geworden.
Een paar jaar geleden was de kwaliteit niet om over naar huis te schrijven. Tegenwoordig is het gewoon lekker.