Pagina 36 van 458

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 07 mar 2013, 10:41
door Mara
JolandaOudshoorn schreef:
JolandaOudshoorn schreef:Zelfgemaakte pizza.
En lekker dat ze waren!!!
Hoe maak jij die bodem?
Ik heb het van een pak gemaakt, toen van bloem en gist, en nu gebruik ik plakjes voor hartige taart uit de diepvries. Dan wordt het niet zo hard.
Tuurlijk is zelfgemaakt altijd lekkerder, dan kun je erop doen wat je wilt.
Stuk gezonder ook denk ik, vanwege het zout en het vet.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 07 mar 2013, 17:54
door Mister
Mara schreef:
JolandaOudshoorn schreef:
JolandaOudshoorn schreef:Zelfgemaakte pizza.
En lekker dat ze waren!!!
Hoe maak jij die bodem?
Ik heb het van een pak gemaakt, toen van bloem en gist, en nu gebruik ik plakjes voor hartige taart uit de diepvries. Dan wordt het niet zo hard.
Tuurlijk is zelfgemaakt altijd lekkerder, dan kun je erop doen wat je wilt.
Stuk gezonder ook denk ik, vanwege het zout en het vet.
De bodem is van karton? :langue

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 07 mar 2013, 18:11
door Mara
Mister schreef:
Mara schreef:
JolandaOudshoorn schreef:
JolandaOudshoorn schreef:Zelfgemaakte pizza.
En lekker dat ze waren!!!
Hoe maak jij die bodem?
Ik heb het van een pak gemaakt, toen van bloem en gist, en nu gebruik ik plakjes voor hartige taart uit de diepvries. Dan wordt het niet zo hard.
Tuurlijk is zelfgemaakt altijd lekkerder, dan kun je erop doen wat je wilt.
Stuk gezonder ook denk ik, vanwege het zout en het vet.
De bodem is van karton? :langue
:haha :haha
Zo smaaktie wel als je het niet goed doet ;)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 07 mar 2013, 18:55
door MarthaMartha
krieltjes met witlof/ham/kaas uit de oven.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 11 mar 2013, 21:41
door helma
Auto schreef:Zoooooooooooooooooo, vanavond is er voor ons gekookt. Een Chinese vriendin heeft een heerlijk Bami gerecht en dumplings klaargemaakt. Dan worden je smaak pupillen wel weer even geactiveerd.
Wij hebben dit vanavond gekregen. Vriendin kookte ter gelegenheid van het afscheid van onze dochter die deze week voor 3 maanden naar Israël hoopt te vertrekken. In China eten ze dit gerecht meestal voor een reis. Een hele klus om voor 12 personen dumplings te maken. Ze was 's middags om 1 uur begonnen aan de voorbereidingen.....
Ondertussen hadden wij een verrassingsfeestje voor haar georganiseerd t.g.v haar verjaardag.
Het was erg gezellig en inderdaad.....bijzonder lekker.

De volgende keer maakt ze Chinese pannenkoeken beloofde ze. :yahoo

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 12 mar 2013, 11:04
door Mara
Hoe pittig (lees: heet) is dat?
En wat zijn precies chinese pannenkoeken?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 12 mar 2013, 12:09
door helma
Mara schreef:Hoe pittig (lees: heet) is dat?
En wat zijn precies chinese pannenkoeken?
Helemaal niet pittig.
Het is een soort van deeglap gemaakt van bloem en daarin zat rundergehakt met courgette
Daar maak je een soort tasjes van; die bakt/stoomt ze met olie/water/azijn
Afbeelding


En wat Chinese pannenkoeken zijn weet ik niet; nog nooit op :huhu

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 12 mar 2013, 13:01
door henriët
helma schreef:
Mara schreef:Hoe pittig (lees: heet) is dat?
En wat zijn precies chinese pannenkoeken?
Helemaal niet pittig.
Het is een soort van deeglap gemaakt van bloem en daarin zat rundergehakt met courgette
Daar maak je een soort tasjes van; die bakt/stoomt ze met olie/water/azijn
Afbeelding


En wat Chinese pannenkoeken zijn weet ik niet; nog nooit op :huhu
Het ziet er iig lekker uit!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 12 mar 2013, 13:05
door Mara
Mmm zeker, op deze manier kun je het natuurlijk zo pittig kruiden als je zelf wilt.
Het ziet er uit als filodeeg :)
Ik maak daar wel eens loempiaatjes van, dubbel plakje, want het scheurt bij het minste geringste.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 12 mar 2013, 15:45
door MarthaMartha
gevulde varkenshaas (varkenshaas vullen met gesnipperde ui/knoflookteentje/schampignongs en omwinden met coburgerham) uit de oven met aardappelpuree en doperwtjes

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 12 mar 2013, 16:09
door Mara
MarthaMartha schreef:gevulde varkenshaas (varkenshaas vullen met gesnipperde ui/knoflookteentje/schampignongs en omwinden met coburgerham) uit de oven met aardappelpuree en doperwtjes
Ik zit nog te prakkizeren over het menu van vanavond, maar dit klinkt :slurp
Hoe lang in de oven MM en op welke temp?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 12 mar 2013, 16:48
door MarthaMartha
Mara schreef:
MarthaMartha schreef:gevulde varkenshaas (varkenshaas vullen met gesnipperde ui/knoflookteentje/schampignongs en omwinden met coburgerham) uit de oven met aardappelpuree en doperwtjes
Ik zit nog te prakkizeren over het menu van vanavond, maar dit klinkt :slurp
Hoe lang in de oven MM en op welke temp?
Ik heb ze iets aangebakken, mooi bruin kleurtje rondom.
Dan vullen en omwikkelen met de ham, in ovenschaal en dan 20 minuten op 200 graden.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 12 mar 2013, 16:48
door helma
Chinese tomatensoep en spaghetti
Op verzoek.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 12 mar 2013, 22:36
door MarthaMartha
MarthaMartha schreef:
Mara schreef:
MarthaMartha schreef:gevulde varkenshaas (varkenshaas vullen met gesnipperde ui/knoflookteentje/schampignongs en omwinden met coburgerham) uit de oven met aardappelpuree en doperwtjes
Ik zit nog te prakkizeren over het menu van vanavond, maar dit klinkt :slurp
Hoe lang in de oven MM en op welke temp?
Ik heb ze iets aangebakken, mooi bruin kleurtje rondom.
Dan vullen en omwikkelen met de ham, in ovenschaal en dan 20 minuten op 200 graden.
Het was erg lekker ...

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 13 mar 2013, 11:12
door Mara
MarthaMartha schreef:
MarthaMartha schreef:
Mara schreef:
MarthaMartha schreef:gevulde varkenshaas (varkenshaas vullen met gesnipperde ui/knoflookteentje/schampignongs en omwinden met coburgerham) uit de oven met aardappelpuree en doperwtjes
Ik zit nog te prakkizeren over het menu van vanavond, maar dit klinkt :slurp
Hoe lang in de oven MM en op welke temp?
Ik heb ze iets aangebakken, mooi bruin kleurtje rondom.
Dan vullen en omwikkelen met de ham, in ovenschaal en dan 20 minuten op 200 graden.
Het was erg lekker ...
Bedankt. Ik heb wel eens een soortgelijk gerechtje gemaakt met kipfilet, gevuld met iets en dan omwikkeld met bacon.
Het lijkt me wel een geschikt zondagsgerecht, als ik er dan pommes duchesse bij doe, gaat dat in één keer in de oven.
Ik heb gisteravond een gevulde aardappelsoep gemaakt, met zalm. Stokbrood erbij. :slurp