windorgel schreef:
Mara, ik ben benieuwd naar het recept hiervan. Zou je dat willen delen?
Oeps, ik had het blaadje inmiddels weggegooid.
Het beste lukt het met brood dat niet zo vers meer is. Dus 1 dag oud bijvoorbeeld.
Ik heb een normale springvorm genomen, dus hoeveelheden moet je dan zelf aanpassen.
Het is niets anders dan laagjes maken.
Eerst een laagje brood, als je de vorm heel lichtjes invet, komt het er makkelijker uit later.
Brood op maat snijden, zodat de bodem geheel bedekt is.
Dan een laagje roomkaas (mag light zijn) ik had die met bieslook.
Daarop plakjes ham
Plakjes tomaat, radijs, komkommer
Boterhammen
Kruidenkaas
Ham
Gekookt ei
Brood
Kruidenkaas
Plakjes rauwkost wederom
Bovenkant afsmeren met kruidenkaas en minimaal 2 uren in de koelkast laten opstijven.
Springvorm verwijderen, randen netjes afsmeren met een kruidenkaas, kan ook neutrale zijn,
Decoreren met sprietjes bieslook, die tegen de rand plakken, staat erg leuk, net alsof taart in het gras staat.
Vind je dat teveel getut, wel is het leuk om de bovenkant te garneren met plakjes rauwkost, wat toefjes peterselie.
Dan kun je er punten van snijden.
Dat is al. Je bent wel ff bezig met het op maat snijden van het brood en zo, maar het is lekker ontspannend en doordat er geen warmtebron aanstaat, eieren zijn immers al gekookt,
En je kunt er ook mee variëren denk ik. Ik zie het ook wel kunnen met sardientjes en blaadjes sla bijv.