Geen idee; mijn moeder maakte het vroeger thuis al (alleen niet met een zakje Knorr; maar wat ze er wel door deed weet ik eigenlijk niet). Iedereen vond het lekker; behalve de twee die altijd al miesmuizen.Bert Mulder schreef:Meende dat dat Ukrainisch was...helma schreef:Ik heb Chinese koolrolletjes gemaakt. Ben heel benieuwd of ze het lusten
Gehaktrolletjes gerold in Koolbladeren
(gehakt gemengd met een ei/zakje Knorr spaghettimix en een kopje rijst)
bedekt met gezeefde tomaten (uit een pakje) en plakjes kaas
half uurtje in de oven
Wordt geserveerd met aardappelpuree. Het ruikt heerlijk.
Er wonen hier veel mensen van de Ukraine, en die zijn dat als een nationaal gerecht....
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
wij hadden vanavond heerlijke aangebrande andijvie!
Verukkelijke aardappelen en een heerlijke rundervink!
Als toetje hadden we een toetje...
Verukkelijke aardappelen en een heerlijke rundervink!
Als toetje hadden we een toetje...
© -DIA- 33.630 || ©Dianthus »since 03.10.2008«
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
-DIA- schreef:wij hadden vanavond heerlijke aangebrande andijvie!
Verukkelijke aardappelen en een heerlijke rundervink!
Als toetje hadden we een toetje...

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Bij ons thuis (vroegah) heette dit: kliekjesdag. Dan aten we kliekjes.henriët schreef:Zoiets heet dan bij ons een soort van hutsel de frutselZita schreef:Het was restjesdag: beenham, kipfilet, zalm in bladerdeeg, sperzieboontjes, gebakken shii take, zilvervliesrijst, peperroomsaus.
Een lepel vol vriendelijkheid helpt de ander om de waarheid te slikken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Zo hebben wij eens in de tijd het zogenaamde vriezer leegeten.
Dan waar een ieder zin in heeft. Of het frituur, koekenpan of magnetron is.
Leuke combi's krijg je dan.
Dan waar een ieder zin in heeft. Of het frituur, koekenpan of magnetron is.
Leuke combi's krijg je dan.
Vertel God niet hoe groot jouw storm is. Vertel de storm hoe groot jouw GOD is !!!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
ah ja, goed idee. Daar wordt het hier ook wel weer tijd voor. En inmiddels heb ik toch voorlopig maar een half gezin, dus dat kan prima.Lourens schreef:Zo hebben wij eens in de tijd het zogenaamde vriezer leegeten.
Dan waar een ieder zin in heeft. Of het frituur, koekenpan of magnetron is.
Leuke combi's krijg je dan.
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
friet met kroket............ nu al zin in....
Demo eet niet thuis, ik doe het makkelijk, voor kleine demo is friet een feest!
Demo eet niet thuis, ik doe het makkelijk, voor kleine demo is friet een feest!
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Dat is best een idee. Als ik de vriezer schoongemaakt heb, begin ik altijd heel optimistisch met een notitieboekje, stickers op de dozen.Lourens schreef:Zo hebben wij eens in de tijd het zogenaamde vriezer leegeten.
Dan waar een ieder zin in heeft. Of het frituur, koekenpan of magnetron is.
Leuke combi's krijg je dan.
Wat zit erin, wanneer ingevroren enz.
Maar het volhouden, dat is nonchalance

Dus zo af en toe haal ik dat "gebraden vlees in de jus, altijd makkelijk" er toch maar eens uit.
Een tijdje geleden haalde ik een kip uit de koelkast, op zondag. Ik opende de verpakking en er kwam een vieze lucht af, dus in de container.
Dan is zo'n bak kant-en-klaar vlees een uitkomst

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Vandaag eens gezond en normaal:
Boerenkool met Indonesische twist
Boerenkool met Indonesische twist

Ik weet, mijn Verlosser leeft
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
recept?JolandaOudshoorn schreef:Vandaag eens gezond en normaal:
Boerenkool met Indonesische twist
hier aardappeltjes, spruitjes en hamburger
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
MarthaMartha schreef:recept?JolandaOudshoorn schreef:Vandaag eens gezond en normaal:
Boerenkool met Indonesische twist
hier aardappeltjes, spruitjes en hamburger

Je bereidt de boerenkool als gewoonlijk: aardappels schillen, snijden en koken met een bouillonblokje, samen met de boerenkool.
In een ander pannetje de spekblokjes uitbakken met 1-2 uitjes, 3-4 uitgeperste knoflook. Daarover strooi wat zwarte peper, ketoembar en djinten (verhouding van deze twee 2:1) en eventueel een mespuntje vijfkruidenpoeder.
Als de aardappels en boerenkool gaar zijn, afgieten, stampen met wat melk of room en het spek-ui-konflookmengsel met bakvet erdoor heen roeren. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Ik weet, mijn Verlosser leeft
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Het klinkt goed. Waar haal je ketoembar en djinten? heb ik nog nooit van gehoord namelijk....JolandaOudshoorn schreef:MarthaMartha schreef:recept?JolandaOudshoorn schreef:Vandaag eens gezond en normaal:
Boerenkool met Indonesische twist
hier aardappeltjes, spruitjes en hamburgerJe bent de tweede.
Je bereidt de boerenkool als gewoonlijk: aardappels schillen, snijden en koken met een bouillonblokje, samen met de boerenkool.
In een ander pannetje de spekblokjes uitbakken met 1-2 uitjes, 3-4 uitgeperste knoflook. Daarover strooi wat zwarte peper, ketoembar en djinten (verhouding van deze twee 2:1) en eventueel een mespuntje vijfkruidenpoeder.
Als de aardappels en boerenkool gaar zijn, afgieten, stampen met wat melk of room en het spek-ui-konflookmengsel met bakvet erdoor heen roeren. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gewoon in de supermarkt (Conimex)MarthaMartha schreef:Het klinkt goed. Waar haal je ketoembar en djinten? heb ik nog nooit van gehoord namelijk....JolandaOudshoorn schreef:MarthaMartha schreef:recept?JolandaOudshoorn schreef:Vandaag eens gezond en normaal:
Boerenkool met Indonesische twist
hier aardappeltjes, spruitjes en hamburgerJe bent de tweede.
Je bereidt de boerenkool als gewoonlijk: aardappels schillen, snijden en koken met een bouillonblokje, samen met de boerenkool.
In een ander pannetje de spekblokjes uitbakken met 1-2 uitjes, 3-4 uitgeperste knoflook. Daarover strooi wat zwarte peper, ketoembar en djinten (verhouding van deze twee 2:1) en eventueel een mespuntje vijfkruidenpoeder.
Als de aardappels en boerenkool gaar zijn, afgieten, stampen met wat melk of room en het spek-ui-konflookmengsel met bakvet erdoor heen roeren. Zout en peper naar smaak toevoegen.
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Lusten de kinderen dit ook?
De andijvie was erg goedkoop tot mijn verbazing, er stond hier een Hollandse "prak" op tafel.
Kruimige aardappels, gekookte andijvie en een varkensfiletlapje.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon