Ik haal het zakje er meestal afMara schreef:barst die rookworst dan niet openMarthaMartha schreef:Na mijn schoonzus gebeld te hebben voor het recept bleek het eigenlijk super simpel te zijn.....
aardappelen in de pan, boerenkool erbovenop, rookworst daarop.
25 minuten koken, worst eruit, rest met melk stampen, zakje silvo kruiden voor boerenkool erdoor.... en klaar....
moet ik eerlijk zeggen dat ik zelf nooit zo weg ben van boerenkool .... maar met die silvo moet het echt lekker zijn.
jullie horen het resultaat wel....
(het ruikt niet echt lekker nu het staat te koken)of laat je het zakje erom
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
De halve waarheid is funester dan de onjuistheid (E. von Feuchtersieben)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
ik heb in mn trouwen nog maar 1 x spruiten gekookt..Mara schreef:Geldt dat voor spruitjes ook ?henriët schreef:wat je kunt doen, t klinkt heel gek, maar het werkt echt, 4 pepermuntjes erbij doen, dan heb je die 'koolstank'niet..!albion schreef:Nee ik vind de reuk van boerenkool ook niet echt lekker. Alleen die worst, die eten wij ook vandaag samen met geroerde witlof.MarthaMartha schreef:Na mijn schoonzus gebeld te hebben voor het recept bleek het eigenlijk super simpel te zijn.....
aardappelen in de pan, boerenkool erbovenop, rookworst daarop.
25 minuten koken, worst eruit, rest met melk stampen, zakje silvo kruiden voor boerenkool erdoor.... en klaar....
moet ik eerlijk zeggen dat ik zelf nooit zo weg ben van boerenkool .... maar met die silvo moet het echt lekker zijn.
jullie horen het resultaat wel....
(het ruikt niet echt lekker nu het staat te koken)
Je proeft r in je eten niets van.
Die vind ik ook stinken, urenlang
eigenlijk eten we dat nooit, dus geen ervaring mee.
Het werkt wel bij alle kolen.. spitskool, bloemkool.. boerenkool.
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Mijn leidinggevende gaf aan een hele ui in de pan spruiten mee te koken. Je proeft het niet aan de spruiten en toch gaat de bittere smaak en de stank eraf....
Ik heb het nog niet geprobeerd en ben niet van plan dit in de zeer nabije toekomst te gaan doen, maar misschien een tip?
Verder zetten wij in het ziekenhuis wel eens een schoteltje gemalenkoffie neer. In het ziekenhuis heb je namelijk op een kamer ook wel eens luchtjes die verre van rozengeur zijn. Helpt ook goed. Of perpermuntolie.
Nog een tip: http://www.yunomi.nl/artikel/kooklucht
Ik heb het nog niet geprobeerd en ben niet van plan dit in de zeer nabije toekomst te gaan doen, maar misschien een tip?
Verder zetten wij in het ziekenhuis wel eens een schoteltje gemalenkoffie neer. In het ziekenhuis heb je namelijk op een kamer ook wel eens luchtjes die verre van rozengeur zijn. Helpt ook goed. Of perpermuntolie.
Nog een tip: http://www.yunomi.nl/artikel/kooklucht
Een lepel vol vriendelijkheid helpt de ander om de waarheid te slikken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Daarom verbaasde het me wel dat je het nooit eerder had gedaan. Het is idd niet lastig. Hoe was het?MarthaMartha schreef:Na mijn schoonzus gebeld te hebben voor het recept bleek het eigenlijk super simpel te zijn.....
aardappelen in de pan, boerenkool erbovenop, rookworst daarop.
25 minuten koken, worst eruit, rest met melk stampen, zakje silvo kruiden voor boerenkool erdoor.... en klaar....
moet ik eerlijk zeggen dat ik zelf nooit zo weg ben van boerenkool .... maar met die silvo moet het echt lekker zijn.
jullie horen het resultaat wel....
(het ruikt niet echt lekker nu het staat te koken)
Wat die spruitjes betreft, die gaan pas stinken als je ze te lang kookt, zacht dus. Kook je ze beetgaar, dan is dat niet zo. Ui erbij is trouwens voor de smaak wel lekker. Spruitjes zijn wel goedkoop in deze tijd van het jaar. Ik was er ook nooit zo fan van (wij aten ze meestal los en dat vind ik idd minder) maar je hebt wel lekkere recepten met spruitjes die goed te eten zijn. Zo eten wij vaak (halve) spruitjes met aardappel, appel en spekjes door elkaar. Erg lekker!
Do not waste time bothering whether you ‘love’ your neighbor; act as if you did. As soon as we do this we find one of the great secrets. When you are behaving as if you loved someone, you will presently come to love him."
- oesterschelpje
- Berichten: 832
- Lid geworden op: 16 jun 2010, 14:35
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Strooi er dan ook nog wat geraspte kaas over! Nog lekkerder!Marnix schreef:Daarom verbaasde het me wel dat je het nooit eerder had gedaan. Het is idd niet lastig. Hoe was het?MarthaMartha schreef:Na mijn schoonzus gebeld te hebben voor het recept bleek het eigenlijk super simpel te zijn.....
aardappelen in de pan, boerenkool erbovenop, rookworst daarop.
25 minuten koken, worst eruit, rest met melk stampen, zakje silvo kruiden voor boerenkool erdoor.... en klaar....
moet ik eerlijk zeggen dat ik zelf nooit zo weg ben van boerenkool .... maar met die silvo moet het echt lekker zijn.
jullie horen het resultaat wel....
(het ruikt niet echt lekker nu het staat te koken)
Wat die spruitjes betreft, die gaan pas stinken als je ze te lang kookt, zacht dus. Kook je ze beetgaar, dan is dat niet zo. Ui erbij is trouwens voor de smaak wel lekker. Spruitjes zijn wel goedkoop in deze tijd van het jaar. Ik was er ook nooit zo fan van (wij aten ze meestal los en dat vind ik idd minder) maar je hebt wel lekkere recepten met spruitjes die goed te eten zijn. Zo eten wij vaak (halve) spruitjes met aardappel, appel en spekjes door elkaar. Erg lekker!
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
het is een verse, er zit geen zakje om, hij is niet gebarsten...Mara schreef:barst die rookworst dan niet openMarthaMartha schreef:Na mijn schoonzus gebeld te hebben voor het recept bleek het eigenlijk super simpel te zijn.....
aardappelen in de pan, boerenkool erbovenop, rookworst daarop.
25 minuten koken, worst eruit, rest met melk stampen, zakje silvo kruiden voor boerenkool erdoor.... en klaar....
moet ik eerlijk zeggen dat ik zelf nooit zo weg ben van boerenkool .... maar met die silvo moet het echt lekker zijn.
jullie horen het resultaat wel....
(het ruikt niet echt lekker nu het staat te koken)of laat je het zakje erom
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Hm, de "bierpot" schaft nu:


Do not waste time bothering whether you ‘love’ your neighbor; act as if you did. As soon as we do this we find one of the great secrets. When you are behaving as if you loved someone, you will presently come to love him."
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Nou ja, dat ik het nooit gedaan heb komt door de heel simpele reden dat ik helemaal niet van boerenkool hou...... !!!Marnix schreef:Daarom verbaasde het me wel dat je het nooit eerder had gedaan. Het is idd niet lastig. Hoe was het?MarthaMartha schreef:Na mijn schoonzus gebeld te hebben voor het recept bleek het eigenlijk super simpel te zijn.....
aardappelen in de pan, boerenkool erbovenop, rookworst daarop.
25 minuten koken, worst eruit, rest met melk stampen, zakje silvo kruiden voor boerenkool erdoor.... en klaar....
moet ik eerlijk zeggen dat ik zelf nooit zo weg ben van boerenkool .... maar met die silvo moet het echt lekker zijn.
jullie horen het resultaat wel....
(het ruikt niet echt lekker nu het staat te koken)
Wat die spruitjes betreft, die gaan pas stinken als je ze te lang kookt, zacht dus. Kook je ze beetgaar, dan is dat niet zo. Ui erbij is trouwens voor de smaak wel lekker. Spruitjes zijn wel goedkoop in deze tijd van het jaar. Ik was er ook nooit zo fan van (wij aten ze meestal los en dat vind ik idd minder) maar je hebt wel lekkere recepten met spruitjes die goed te eten zijn. Zo eten wij vaak (halve) spruitjes met aardappel, appel en spekjes door elkaar. Erg lekker!
Het is wel gelukt ja, soort van, ik had het pakje gevolgd met 25 minuten koken, maar dat mag wel ietsje langer de volgende keer, de boerenkool was nog een beetje 'blaadjes-achtig' ..... verder best (geloof ik).... vraag maar aan demo....
Die kwam thuis en bij de boerenkool-aankondiging vertelde die meteen dat ie daar dol op is.... dus het zal hier nog wel vaker op het menu verschijnen de komende tijd.....
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
MarthaMartha schreef: Nou ja, dat ik het nooit gedaan heb komt door de heel simpele reden dat ik helemaal niet van boerenkool hou...... !!!
Het is wel gelukt ja, soort van, ik had het pakje gevolgd met 25 minuten koken, maar dat mag wel ietsje langer de volgende keer, de boerenkool was nog een beetje 'blaadjes-achtig' ..... verder best (geloof ik).... vraag maar aan demo....
Die kwam thuis en bij de boerenkool-aankondiging vertelde die meteen dat ie daar dol op is.... dus het zal hier nog wel vaker op het menu verschijnen de komende tijd.....
je moet de boerenkool ook heel fijnsnijden; dan is 25 min. echt lang genoeg
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
het was een panklare zak (65 cent bij c1000, aanbieding) en echt heel fijn gesneden.....helma schreef:MarthaMartha schreef: Nou ja, dat ik het nooit gedaan heb komt door de heel simpele reden dat ik helemaal niet van boerenkool hou...... !!!
Het is wel gelukt ja, soort van, ik had het pakje gevolgd met 25 minuten koken, maar dat mag wel ietsje langer de volgende keer, de boerenkool was nog een beetje 'blaadjes-achtig' ..... verder best (geloof ik).... vraag maar aan demo....
Die kwam thuis en bij de boerenkool-aankondiging vertelde die meteen dat ie daar dol op is.... dus het zal hier nog wel vaker op het menu verschijnen de komende tijd.....
je moet de boerenkool ook heel fijnsnijden; dan is 25 min. echt lang genoeg
gas misschien te laag gestaan? beetje steviger doorkoken?
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
ja, dat denk ik dan. Je kan de komende tijd nog vaak genoeg proberen 

Do not waste time bothering whether you ‘love’ your neighbor; act as if you did. As soon as we do this we find one of the great secrets. When you are behaving as if you loved someone, you will presently come to love him."
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Ik laat de boerenkool echt wel drie kwartier koken hoor, soms zelfs langer...MarthaMartha schreef:het was een panklare zak (65 cent bij c1000, aanbieding) en echt heel fijn gesneden.....helma schreef:MarthaMartha schreef: Nou ja, dat ik het nooit gedaan heb komt door de heel simpele reden dat ik helemaal niet van boerenkool hou...... !!!
Het is wel gelukt ja, soort van, ik had het pakje gevolgd met 25 minuten koken, maar dat mag wel ietsje langer de volgende keer, de boerenkool was nog een beetje 'blaadjes-achtig' ..... verder best (geloof ik).... vraag maar aan demo....
Die kwam thuis en bij de boerenkool-aankondiging vertelde die meteen dat ie daar dol op is.... dus het zal hier nog wel vaker op het menu verschijnen de komende tijd.....
je moet de boerenkool ook heel fijnsnijden; dan is 25 min. echt lang genoeg
gas misschien te laag gestaan? beetje steviger doorkoken?
gewoon uitproberen wat voor jou de beste tijd is!
Wij eten zuurkool.
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Jammer, dan kook je alle smaak en vitamines er uit. Het is het beste om het niet langer te koken dan nodig. Nog wel een tip die me te binnen schoot Martha: Gooi de Boerenkool als je hem gekocht hebt in de vriezer. Het schijnt dat dat de smaak ten goede komt en dat de structuur dan ook wat zachter wordt. Zelfde geldt voor spruitjes. Hoe lager de temperatuur, hoe meer suikers planten gan opslaan om zich tegen de kou te beschermen. Nou werkt dat niet lang als een plant al los is van zijn wortel, maar het binvloedt de smaak wel degelijk, en de strucuur ook een beetje. Dus misschien dat de volgende keer eens proberen!
Do not waste time bothering whether you ‘love’ your neighbor; act as if you did. As soon as we do this we find one of the great secrets. When you are behaving as if you loved someone, you will presently come to love him."
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
mooi, het is nu in de aanbieding, dus koop ik nog een zak voor in de diepvries!Marnix schreef:Jammer, dan kook je alle smaak en vitamines er uit. Het is het beste om het niet langer te koken dan nodig. Nog wel een tip die me te binnen schoot Martha: Gooi de Boerenkool als je hem gekocht hebt in de vriezer. Het schijnt dat dat de smaak ten goede komt en dat de structuur dan ook wat zachter wordt. Zelfde geldt voor spruitjes. Hoe lager de temperatuur, hoe meer suikers planten gan opslaan om zich tegen de kou te beschermen. Nou werkt dat niet lang als een plant al los is van zijn wortel, maar het binvloedt de smaak wel degelijk, en de strucuur ook een beetje. Dus misschien dat de volgende keer eens proberen!
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Heel goed 

Do not waste time bothering whether you ‘love’ your neighbor; act as if you did. As soon as we do this we find one of the great secrets. When you are behaving as if you loved someone, you will presently come to love him."