Enig idee hoe duur zo'n ding is???Mara schreef:Tip voor ondernemers in de horeca: koop een goede koffiemachine.
Want die heb je, investeer daar eens in.
Onlangs ook nog een kop rioolwater gekregen, althans, zo smaakte het.en dat voor 2.50 !
Mijn man doet er dan melk en suiker in, om het enigszins aanvaardbaar te maken, maar ik laat het staan.
Klagen helpt niet, dat hebben wij al afgeleerd, we gaan er gewoon niet meer heen.
Leuke en goede restaurants
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Re: Leuke en goede restaurants
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Re: Leuke en goede restaurants
Valt reuze mee hoor !
Wij zijn nu bezig voor een deLonghi, dus voor thuis !, kost rond de 330 euro.
Voor een horecamachine natuurlijk iets duurder, maar dat heeft hij er zo uit !
Wij Hollanders zijn koffieleuten (tegenwoordig zie ik trouwens steeds meer mensen smorgens al aan de thee zitten, drinken geen koffie meer) dus als je ergens een lekker bakkie krijgt, onthoud je dat (wij wel).
Zelfs bij mijn man op kantoor, staat een prima koffiemachine. Vers gemalen koffie.
het bedrijf is niet eens zo groot.
Wij zijn nu bezig voor een deLonghi, dus voor thuis !, kost rond de 330 euro.
Voor een horecamachine natuurlijk iets duurder, maar dat heeft hij er zo uit !
Wij Hollanders zijn koffieleuten (tegenwoordig zie ik trouwens steeds meer mensen smorgens al aan de thee zitten, drinken geen koffie meer) dus als je ergens een lekker bakkie krijgt, onthoud je dat (wij wel).
Zelfs bij mijn man op kantoor, staat een prima koffiemachine. Vers gemalen koffie.
het bedrijf is niet eens zo groot.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Re: Leuke en goede restaurants
Iets duurderMara schreef:Valt reuze mee hoor !
Wij zijn nu bezig voor een deLonghi, dus voor thuis !, kost rond de 330 euro.
Voor een horecamachine natuurlijk iets duurder, maar dat heeft hij er zo uit !
Wij Hollanders zijn koffieleuten (tegenwoordig zie ik trouwens steeds meer mensen smorgens al aan de thee zitten, drinken geen koffie meer) dus als je ergens een lekker bakkie krijgt, onthoud je dat (wij wel).
Zelfs bij mijn man op kantoor, staat een prima koffiemachine. Vers gemalen koffie.
het bedrijf is niet eens zo groot.

Een koffieapparaat in de horeca moet iets meer doen dan thuis of op het werk.
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Re: Leuke en goede restaurants
Als je niet bereid bent te investeren hierin, kun je er net zo goed mee ophouden of helemaal niet aan beginnen.
In de horeca werken ze over het algemeen hard, soms leveren ze prima kwaliteit, soms matig.
Maar onverschilligheid, dat is erg, je betaalt er toch voor ?
Vind jij 2.50 voor een kopje slootwater niet duur dan ?
Laatst in een museum, betaalden wij 1.75 voor een prima kopje espresso
Zo kan het ook. We konden de automaat zo zien staan.
Daar kon het dus wel.
In de horeca werken ze over het algemeen hard, soms leveren ze prima kwaliteit, soms matig.
Maar onverschilligheid, dat is erg, je betaalt er toch voor ?
Vind jij 2.50 voor een kopje slootwater niet duur dan ?
Laatst in een museum, betaalden wij 1.75 voor een prima kopje espresso

Daar kon het dus wel.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
- oesterschelpje
- Berichten: 832
- Lid geworden op: 16 jun 2010, 14:35
Re: Leuke en goede restaurants
Wie weet er een goed restaurant met echte Irish coffee?
Ik bedoel klaargemaakt met geklopte room, niet met spuitslagroom.
Mijn man is hier verzot op, we zijn het nog maar 1 keer ergens tegen gekomen.
Ik zou hem graag deze vakantie er mee willen verrassen.
Ik bedoel klaargemaakt met geklopte room, niet met spuitslagroom.
Mijn man is hier verzot op, we zijn het nog maar 1 keer ergens tegen gekomen.
Ik zou hem graag deze vakantie er mee willen verrassen.
Re: Leuke en goede restaurants
Niet alleen de room moet goed zijn, maar voor een goede Irish Coffee moet ook de (dubbele) espresso vers gemaakt zijn, goede bruine suiker gebruikt worden, fatsoenlijke wiskey erdoor. En de top moet natuurlijk echte room zijn. In Delft zit een café wat dat helemaal volgens het boekje doet, ben alleen de naam kwijt.oesterschelpje schreef:Wie weet er een goed restaurant met echte Irish coffee?
Ik bedoel klaargemaakt met geklopte room, niet met spuitslagroom.
Mijn man is hier verzot op, we zijn het nog maar 1 keer ergens tegen gekomen.
Ik zou hem graag deze vakantie er mee willen verrassen.
Wat je natuurlijk ook kan doen, is je man een keer zondagavond verrassen met een zelfgemaakte Irish Coffee. Op internet staan genoeg recepten voor hoe je dat zelf kan doen. Espresso kan je vervangen door flink sterk gezette koffie (geen senseo!).
Recept:
Neem voor elke gast een (groot) wijnglas of een speciaal Irish Coffee-glas. Doe hier per glas twee theelepels bruine suiker in. Doe in elk glas een borrelglaasje whiskey. Schenk de glazen met de hete koffie tot driekwart vol. Vul de glazen verder met slagroon. Strooi bovenop de slagroon een beetje cacaopoeder.
- oesterschelpje
- Berichten: 832
- Lid geworden op: 16 jun 2010, 14:35
Re: Leuke en goede restaurants
Ja, dat doe ik al regelmatig...
Ik heb er een hele dure fles wisky voor aangeschaft!
Maar wij vinden het heerlijk als we onder weg zijn, om ergens een hapje te eten.
Dan is een lekkere kop Irish Coffee voor hem een klinkende afsluiter!

Ik heb er een hele dure fles wisky voor aangeschaft!
Maar wij vinden het heerlijk als we onder weg zijn, om ergens een hapje te eten.
Dan is een lekkere kop Irish Coffee voor hem een klinkende afsluiter!
Re: Leuke en goede restaurants
Toen ik bij een bedrijf ging werken, kreeg ik dat een keer smorgens ! geserveerd.
Het viel als een bom !
Ik kon de volgende dag mn werk weer overdoen, zag ik.
Het viel als een bom !
Ik kon de volgende dag mn werk weer overdoen, zag ik.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Leuke en goede restaurants
Het werd Grand Café Nobel voor de lunchHendrikus schreef:Friet van Piet,jvdg schreef:Friet van PietHendrikus schreef:Ach, de s en de t zitten dicht bij elkaar.coupe soleil schreef:Hm, ik was ver weg.
Iemand nog een goede tip voor Haarlem?
dat wordt 'm niet
http://www.grandcafenobel.nl/?page=menu&kaart=lunch
en het wás me toch lekker

~~Soli Deo Gloria~~
Re: Leuke en goede restaurants
huize J@J
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Re: Leuke en goede restaurants
aha! dus de vlg keer als we in de buurt zijn bel ik en zeg ik: we komen een hapje mee-etenhenriët schreef:huize J@J

Re: Leuke en goede restaurants
doen!helma schreef:aha! dus de vlg keer als we in de buurt zijn bel ik en zeg ik: we komen een hapje mee-etenhenriët schreef:huize J@J
dat ik dit zei was naar aanleiding van wat een van de visite kinderen zei:
't Lijkt hier wel een restaurant'.

Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Re: Leuke en goede restaurants
Wij hebben vandaag heerlijk gegeten in de Emmamolen in Nieuwkuijck.
Het brood was vers. En de saté was heerlijk.

Het brood was vers. En de saté was heerlijk.
De halve waarheid is funester dan de onjuistheid (E. von Feuchtersieben)
Re: Leuke en goede restaurants
Leuke tip!
Lekker, leuk en betaalbaar!
http://www.roc-zadkine.nl/smartsite20097.html
Het is wel raadzaam om van te voren te reserveren!
Lekker, leuk en betaalbaar!
http://www.roc-zadkine.nl/smartsite20097.html
Het is wel raadzaam om van te voren te reserveren!
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Leuke en goede restaurants
Nog een tip: http://www.t-edelhert.nl/
Helaas in februari gesloten...
Enkele week geleden gegeten:
Voorgerecht: Gebakken kippenlevers met spek, ui en champignons
Hoofdgerecht: Stoofpotje van Veluws wild
Nagerecht: Supercoupe 't Edelhert (4 bollen vanille-ijs met advocaat, boerenjongens, chocoladesaus en slagroom)
Vrouwlief:
Voorgerecht: Champignons gevuld met knoflook, ui en paprika, gegratineerd met kaas
Hoofdgerecht: Stoofpotje van Veluws wild
Nagerecht: Ons Elspeets ijsje (vanille ijs met warme bosbessen en slagroom)

Helaas in februari gesloten...
Enkele week geleden gegeten:
Voorgerecht: Gebakken kippenlevers met spek, ui en champignons
Hoofdgerecht: Stoofpotje van Veluws wild
Nagerecht: Supercoupe 't Edelhert (4 bollen vanille-ijs met advocaat, boerenjongens, chocoladesaus en slagroom)
Vrouwlief:
Voorgerecht: Champignons gevuld met knoflook, ui en paprika, gegratineerd met kaas
Hoofdgerecht: Stoofpotje van Veluws wild
Nagerecht: Ons Elspeets ijsje (vanille ijs met warme bosbessen en slagroom)

