Pagina 211 van 254

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 28 okt 2010, 13:14
door albion
MarthaMartha schreef:
Mara schreef:Andijvie slinkt toch ? Of is de krop echt mega ?
Maar je kunt er bijv overmorgen nog een lekkere salade van maken.

Ik ben naar mijn favo slager geweest en heb een lekkere rookworst gehaald, hij heeft er ooit een prijs mee gewonnen op de slagersvakbeurs.
Daarbij wijnzuurkool (voor de kids stoofperen erbij)
Lekker stampen.
Omdat 1 kind geen rookworst lust, een tartaar, heb ik meteen jus :)
Slinken? geen idee.... ik doe ze rauw door de stamp...
Dat doet mijn man ook ;)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 28 okt 2010, 13:28
door Orchidee
Ze lusten hier alleen maar rauwe andijvie...

http://www.telegraaf.nl/mijnbedrijf/803 ... ijnbedrijf

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 28 okt 2010, 13:42
door JolandaOudshoorn
een "recept" voor een toetje. Gegeten op het verlovingsfeestje van mijn broertje.
Snij een banaan (met schil) aan 1 kant in, overdwars. Stop stukken chocolade erin. Wikkel in aluminiumfolie. Ongeveer 25 minuten in de oven (schat 175 C) Daarna kan je de gesmolten banaan, chocolade uit de bananeschil lepelen, vergeet de slagroom niet, anders is het te warm :slurp

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 28 okt 2010, 15:02
door henriët
MarthaMartha schreef:als er nog een veenendaler is die vandaag of morgen andijvie wil eten.... ik heb veel te veel aan die mega-krop....

dus kom gerust wat halen!!!!!!!!!!!!!!!
je mag t wel op de post doen :nananere

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 28 okt 2010, 15:26
door Mara
MarthaMartha schreef:
Mara schreef:Andijvie slinkt toch ? Of is de krop echt mega ?
Maar je kunt er bijv overmorgen nog een lekkere salade van maken.

Ik ben naar mijn favo slager geweest en heb een lekkere rookworst gehaald, hij heeft er ooit een prijs mee gewonnen op de slagersvakbeurs.
Daarbij wijnzuurkool (voor de kids stoofperen erbij)
Lekker stampen.
Omdat 1 kind geen rookworst lust, een tartaar, heb ik meteen jus :)
Slinken? geen idee.... ik doe ze rauw door de stamp...
Ow, in dat geval :)
Tja dan heb je maar weinig nodig.
Ik doe meestal om en om, de ene keer, de andere keer rauw stampen, maar het is geen favo groente hier :nonnon

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 28 okt 2010, 16:11
door MarthaMartha
henriët schreef:
MarthaMartha schreef:als er nog een veenendaler is die vandaag of morgen andijvie wil eten.... ik heb veel te veel aan die mega-krop....

dus kom gerust wat halen!!!!!!!!!!!!!!!
je mag t wel op de post doen :nananere
kom het maar halen :nananere

(je zou gek opkijken trouwens....)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 28 okt 2010, 17:44
door MarthaMartha
:mosc

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 28 okt 2010, 20:51
door Rijssen
Vandaag gewokte spitskool met een uitje, rosti rondjes, en een kipfilet met bacon. :super

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 28 okt 2010, 21:01
door Mara
Ow das lekker, uit de oven (die kipfilet met bacon ?)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 28 okt 2010, 21:08
door Rijssen
Mara schreef:Ow das lekker, uit de oven (die kipfilet met bacon ?)

Uh nee de rosti rondjes wel, de kipfilet uit de pan.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 28 okt 2010, 21:19
door Gabrielle
ouderwets lekkere stampot moas oftewel : boerenkool
met slagersrookworst.....mmmmmmmmmmmmmmm
beetje azijn eroverheen, smullen maar

morgen wordt het wraps met spitskool
kinderen vinden spitskool niet veel aan, maar met wraps gaat het erin als koek

gehakt in olie roerbakken, een ui, 3 teentjes knoflook en een in reepjes gesneden rode paprika toevoegen.
even fruiten, dan handje voor handje de in reepjes gesneden spitskool toevoegen en roerbakken.
wat zout en peper, en 4 eetlepel sweet chilisaus toevoegen

wraps even in de magnetron verwarmen, en klaar is kees.

(zonder pakjes en zakjes)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 28 okt 2010, 21:22
door Gabrielle
JolandaOudshoorn schreef:een "recept" voor een toetje. Gegeten op het verlovingsfeestje van mijn broertje.
Snij een banaan (met schil) aan 1 kant in, overdwars. Stop stukken chocolade erin. Wikkel in aluminiumfolie. Ongeveer 25 minuten in de oven (schat 175 C) Daarna kan je de gesmolten banaan, chocolade uit de bananeschil lepelen, vergeet de slagroom niet, anders is het te warm :slurp
klinkt goed (moet je wel van banaan houden, is aan mij niet besteed, maar de kids wel)

dit vinden ze hier ook toppie :

smeer een wrap in met chocolade/hazelnootpasta
banaan (zonder schil) er op leggen en de wrap oprollen
in een ovenschaal leggen, poedersuiker eroverheen strooien
en 10 minuten op 200 graden in de oven bakken..... :super

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 28 okt 2010, 21:34
door Orchidee
henriët schreef:
MarthaMartha schreef:als er nog een veenendaler is die vandaag of morgen andijvie wil eten.... ik heb veel te veel aan die mega-krop....

dus kom gerust wat halen!!!!!!!!!!!!!!!
je mag t wel op de post doen :nananere
Doet me denken aan een kinderboek ( weet zo gauw de titel niet) , dat ventje wilde zijn eten opsturen naar de arme kinderen :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 28 okt 2010, 22:26
door Zita
hier schafte de pot home-made rode kool met appeltjes (en ma gooide er ook laurierblad, kruidnagels, speculaaskruiden, gembersiroop en ontbijtkoek door, en vast ook nog wel wat ongeziene zaken, maar 't smaakte nog steeds echt naar rode kool), met aardappels en een bal gehakt. Heerlijk. Ma mag meer vrije dagen opnemen, dan eet je van dat quality-aandachts-eten. Al houd ik ook wel veel van een turbo-wok of een goede pasta.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 29 okt 2010, 09:34
door Marnix
Lassie schreef:
Marnix schreef:
Katharina van Bora schreef:
Mara schreef:Dat heb ik jarenlang gehad met hachee. 1 keer als kind teveel van gegeten, als ik alleen de lucht al rook, werd ik al misselijk.
Gelukkig nu niet meer, al eet ik het niet vaak.
Ik kan niet zo goed tegen zoveel uien.
Tip voor Mara en eventueel anderen: Vervang de uien eens door prei. Zelf vind ik dat zachter dan smaak en lekkerder. :slurp
Hm je ziet vaker dat als mensen ergens 1x ziek van zijn geworden, ze het vervolgens niet meer lekker vinden :)

Maar ik vind hachee super. Sowieso draadjesvlees.... we eten het alleen haast nooit omdat het zo'n werk is om klaar te maken, als je allebei werkt schiet het niet echt op om na afloop rundvlees te gaan klaarmaken, dan kan je pas heeeeel laat eten :)
Dan heb ik 1 tipje. Maak het een dag van te voren klaar, dan smaakt het draadjesvlees nog veeeel lekkerder (aldus mijn man).

Ik maak het meestal de avond ervoor klaar (na het avond eten).

De combinatie peen en ui daar kan ik niet tegen. Voor de rest eet ik gewoon alles waar ik ook ziek van geworden ben (al eet ik liever geen kebab meer van de turk bbrr).
\

Hm ja, goede tip ga ik eens proberen!