Dat doet mijn man ookMarthaMartha schreef:Slinken? geen idee.... ik doe ze rauw door de stamp...Mara schreef:Andijvie slinkt toch ? Of is de krop echt mega ?
Maar je kunt er bijv overmorgen nog een lekkere salade van maken.
Ik ben naar mijn favo slager geweest en heb een lekkere rookworst gehaald, hij heeft er ooit een prijs mee gewonnen op de slagersvakbeurs.
Daarbij wijnzuurkool (voor de kids stoofperen erbij)
Lekker stampen.
Omdat 1 kind geen rookworst lust, een tartaar, heb ik meteen jus
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
De halve waarheid is funester dan de onjuistheid (E. von Feuchtersieben)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
een "recept" voor een toetje. Gegeten op het verlovingsfeestje van mijn broertje.
Snij een banaan (met schil) aan 1 kant in, overdwars. Stop stukken chocolade erin. Wikkel in aluminiumfolie. Ongeveer 25 minuten in de oven (schat 175 C) Daarna kan je de gesmolten banaan, chocolade uit de bananeschil lepelen, vergeet de slagroom niet, anders is het te warm
Snij een banaan (met schil) aan 1 kant in, overdwars. Stop stukken chocolade erin. Wikkel in aluminiumfolie. Ongeveer 25 minuten in de oven (schat 175 C) Daarna kan je de gesmolten banaan, chocolade uit de bananeschil lepelen, vergeet de slagroom niet, anders is het te warm
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
je mag t wel op de post doenMarthaMartha schreef:als er nog een veenendaler is die vandaag of morgen andijvie wil eten.... ik heb veel te veel aan die mega-krop....
dus kom gerust wat halen!!!!!!!!!!!!!!!
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Ow, in dat gevalMarthaMartha schreef:Slinken? geen idee.... ik doe ze rauw door de stamp...Mara schreef:Andijvie slinkt toch ? Of is de krop echt mega ?
Maar je kunt er bijv overmorgen nog een lekkere salade van maken.
Ik ben naar mijn favo slager geweest en heb een lekkere rookworst gehaald, hij heeft er ooit een prijs mee gewonnen op de slagersvakbeurs.
Daarbij wijnzuurkool (voor de kids stoofperen erbij)
Lekker stampen.
Omdat 1 kind geen rookworst lust, een tartaar, heb ik meteen jus
Tja dan heb je maar weinig nodig.
Ik doe meestal om en om, de ene keer, de andere keer rauw stampen, maar het is geen favo groente hier
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
kom het maar halenhenriët schreef:je mag t wel op de post doenMarthaMartha schreef:als er nog een veenendaler is die vandaag of morgen andijvie wil eten.... ik heb veel te veel aan die mega-krop....
dus kom gerust wat halen!!!!!!!!!!!!!!!
(je zou gek opkijken trouwens....)
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Vandaag gewokte spitskool met een uitje, rosti rondjes, en een kipfilet met bacon. 
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Ow das lekker, uit de oven (die kipfilet met bacon ?)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Mara schreef:Ow das lekker, uit de oven (die kipfilet met bacon ?)
Uh nee de rosti rondjes wel, de kipfilet uit de pan.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
ouderwets lekkere stampot moas oftewel : boerenkool
met slagersrookworst.....mmmmmmmmmmmmmmm
beetje azijn eroverheen, smullen maar
morgen wordt het wraps met spitskool
kinderen vinden spitskool niet veel aan, maar met wraps gaat het erin als koek
gehakt in olie roerbakken, een ui, 3 teentjes knoflook en een in reepjes gesneden rode paprika toevoegen.
even fruiten, dan handje voor handje de in reepjes gesneden spitskool toevoegen en roerbakken.
wat zout en peper, en 4 eetlepel sweet chilisaus toevoegen
wraps even in de magnetron verwarmen, en klaar is kees.
(zonder pakjes en zakjes)
met slagersrookworst.....mmmmmmmmmmmmmmm
beetje azijn eroverheen, smullen maar
morgen wordt het wraps met spitskool
kinderen vinden spitskool niet veel aan, maar met wraps gaat het erin als koek
gehakt in olie roerbakken, een ui, 3 teentjes knoflook en een in reepjes gesneden rode paprika toevoegen.
even fruiten, dan handje voor handje de in reepjes gesneden spitskool toevoegen en roerbakken.
wat zout en peper, en 4 eetlepel sweet chilisaus toevoegen
wraps even in de magnetron verwarmen, en klaar is kees.
(zonder pakjes en zakjes)
Laatst gewijzigd door Gabrielle op 28 okt 2010, 21:25, 1 keer totaal gewijzigd.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
klinkt goed (moet je wel van banaan houden, is aan mij niet besteed, maar de kids wel)JolandaOudshoorn schreef:een "recept" voor een toetje. Gegeten op het verlovingsfeestje van mijn broertje.
Snij een banaan (met schil) aan 1 kant in, overdwars. Stop stukken chocolade erin. Wikkel in aluminiumfolie. Ongeveer 25 minuten in de oven (schat 175 C) Daarna kan je de gesmolten banaan, chocolade uit de bananeschil lepelen, vergeet de slagroom niet, anders is het te warm
dit vinden ze hier ook toppie :
smeer een wrap in met chocolade/hazelnootpasta
banaan (zonder schil) er op leggen en de wrap oprollen
in een ovenschaal leggen, poedersuiker eroverheen strooien
en 10 minuten op 200 graden in de oven bakken.....
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Doet me denken aan een kinderboek ( weet zo gauw de titel niet) , dat ventje wilde zijn eten opsturen naar de arme kinderenhenriët schreef:je mag t wel op de post doenMarthaMartha schreef:als er nog een veenendaler is die vandaag of morgen andijvie wil eten.... ik heb veel te veel aan die mega-krop....
dus kom gerust wat halen!!!!!!!!!!!!!!!
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
hier schafte de pot home-made rode kool met appeltjes (en ma gooide er ook laurierblad, kruidnagels, speculaaskruiden, gembersiroop en ontbijtkoek door, en vast ook nog wel wat ongeziene zaken, maar 't smaakte nog steeds echt naar rode kool), met aardappels en een bal gehakt. Heerlijk. Ma mag meer vrije dagen opnemen, dan eet je van dat quality-aandachts-eten. Al houd ik ook wel veel van een turbo-wok of een goede pasta.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
\Lassie schreef:Dan heb ik 1 tipje. Maak het een dag van te voren klaar, dan smaakt het draadjesvlees nog veeeel lekkerder (aldus mijn man).Marnix schreef:Hm je ziet vaker dat als mensen ergens 1x ziek van zijn geworden, ze het vervolgens niet meer lekker vindenKatharina van Bora schreef:Tip voor Mara en eventueel anderen: Vervang de uien eens door prei. Zelf vind ik dat zachter dan smaak en lekkerder.Mara schreef:Dat heb ik jarenlang gehad met hachee. 1 keer als kind teveel van gegeten, als ik alleen de lucht al rook, werd ik al misselijk.
Gelukkig nu niet meer, al eet ik het niet vaak.
Ik kan niet zo goed tegen zoveel uien.
Maar ik vind hachee super. Sowieso draadjesvlees.... we eten het alleen haast nooit omdat het zo'n werk is om klaar te maken, als je allebei werkt schiet het niet echt op om na afloop rundvlees te gaan klaarmaken, dan kan je pas heeeeel laat eten
Ik maak het meestal de avond ervoor klaar (na het avond eten).
De combinatie peen en ui daar kan ik niet tegen. Voor de rest eet ik gewoon alles waar ik ook ziek van geworden ben (al eet ik liever geen kebab meer van de turk bbrr).
Hm ja, goede tip ga ik eens proberen!
Do not waste time bothering whether you ‘love’ your neighbor; act as if you did. As soon as we do this we find one of the great secrets. When you are behaving as if you loved someone, you will presently come to love him."