Pagina 20 van 41
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 07 jul 2011, 13:38
door Zita
Mara schreef:Zita schreef:Help! Ik geloof dat ik echt huishoudelijk ga worden.
Hoe kook je bessensap? Ik kan wel tig recepten vinden van dingen die lekker zijn met bessensap, maar niet hoe je van bes naar sap komt. Gewoon koken? Hoe lang? Iets erdoor? Binden? Suiker?
Heb je een flesje van Flipje ?

Wat erg lekker is is Haagse bluf, dus met stijfgeklopt eiwit. Of Deense vla. Heel makkelijk te vinden op een (ouderwetse) kook rubriek of kookboek.
Haagse Bluf eten wij niet, sinds er een gezin uit de kerk voltallig door in het ziekenhuis heeft gelegen. Oma had voor het gemak de Haagse Bluf vast een dag vantevoren gemaakt. Tja, dat is niet zo handig met rauwe eieren.

Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 07 jul 2011, 15:27
door Oude-Waarheid
Zita schreef:Mara schreef:Zita schreef:Help! Ik geloof dat ik echt huishoudelijk ga worden.
Hoe kook je bessensap? Ik kan wel tig recepten vinden van dingen die lekker zijn met bessensap, maar niet hoe je van bes naar sap komt. Gewoon koken? Hoe lang? Iets erdoor? Binden? Suiker?
Heb je een flesje van Flipje ?

Wat erg lekker is is Haagse bluf, dus met stijfgeklopt eiwit. Of Deense vla. Heel makkelijk te vinden op een (ouderwetse) kook rubriek of kookboek.
Haagse Bluf eten wij niet, sinds er een gezin uit de kerk voltallig door in het ziekenhuis heeft gelegen. Oma had voor het gemak de Haagse Bluf vast een dag vantevoren gemaakt. Tja, dat is niet zo handig met rauwe eieren.

Tja in dit geval lijkt een Haags hopje wel wat voor jou

Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 07 jul 2011, 15:36
door Mara
Zita schreef:Mara schreef:Zita schreef:Help! Ik geloof dat ik echt huishoudelijk ga worden.
Hoe kook je bessensap? Ik kan wel tig recepten vinden van dingen die lekker zijn met bessensap, maar niet hoe je van bes naar sap komt. Gewoon koken? Hoe lang? Iets erdoor? Binden? Suiker?
Heb je een flesje van Flipje ?

Wat erg lekker is is Haagse bluf, dus met stijfgeklopt eiwit. Of Deense vla. Heel makkelijk te vinden op een (ouderwetse) kook rubriek of kookboek.
Haagse Bluf eten wij niet, sinds er een gezin uit de kerk voltallig door in het ziekenhuis heeft gelegen. Oma had voor het gemak de Haagse Bluf vast een dag vantevoren gemaakt. Tja, dat is niet zo handig met rauwe eieren.

Dat is link ja, maar dat kun je met bavaroise ook hebben. Maar ook met een salade o.i.d.
Ik was deze week bij mijn oom, die nog zelf kookt, hij braadt een hele pan vlees, warmt die elke dag op en heeft zo een hele week vlees. Hij zet hem nimmer in de koelkast, want vlees onder het vet bederft niet, volgens hem. Als hij een bloemkool klaarmaakt, doet hij daar 3 dagen van. Ook gewoon steeds opwarmen, niet koelzetten. Wij hadden al 10 x voedselvergiftiging gehad, hij niet. Volgens mij is hij resistent.
Ik had vorige week haringen voor hem meegenomen. Hij pakte ze uit, wilde er al eentje nemen (bij de koffie

) maar liet hem per ongeluk in de gootsteen glijden. O maakt niks uit, zei hij, en liet hem zo naar binnen glijden
Hij is er toch bijna 100 mee geworden intussen

Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 09 jul 2011, 21:27
door Zita
aangezien dit het topic is waar je alle mogelijke vragen kunt stellen, gooi ik maar weer een nieuwe vraag in de groep:
stel dat je een gewone baan hebt, en daarnaast als hobby wat lessen geeft in het een of ander (ik hoef zusjelief niet al te herkenbaar te maken

), moet je het beetje dat je met die lessen verdient (50 euro per week oid) gewoon optellen bij je inkomsten in box 1? Of is er een bepaald bedrag wat je belastingvrij mag bijverdienen?
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 09 jul 2011, 21:33
door albion
Mara schreef:Zita schreef:Mara schreef:Zita schreef:Help! Ik geloof dat ik echt huishoudelijk ga worden.
Hoe kook je bessensap? Ik kan wel tig recepten vinden van dingen die lekker zijn met bessensap, maar niet hoe je van bes naar sap komt. Gewoon koken? Hoe lang? Iets erdoor? Binden? Suiker?
Heb je een flesje van Flipje ?

Wat erg lekker is is Haagse bluf, dus met stijfgeklopt eiwit. Of Deense vla. Heel makkelijk te vinden op een (ouderwetse) kook rubriek of kookboek.
Haagse Bluf eten wij niet, sinds er een gezin uit de kerk voltallig door in het ziekenhuis heeft gelegen. Oma had voor het gemak de Haagse Bluf vast een dag vantevoren gemaakt. Tja, dat is niet zo handig met rauwe eieren.

Dat is link ja, maar dat kun je met bavaroise ook hebben. Maar ook met een salade o.i.d.
Ik was deze week bij mijn oom, die nog zelf kookt, hij braadt een hele pan vlees, warmt die elke dag op en heeft zo een hele week vlees. Hij zet hem nimmer in de koelkast, want vlees onder het vet bederft niet, volgens hem. Als hij een bloemkool klaarmaakt, doet hij daar 3 dagen van. Ook gewoon steeds opwarmen, niet koelzetten. Wij hadden al 10 x voedselvergiftiging gehad, hij niet. Volgens mij is hij resistent.
Ik had vorige week haringen voor hem meegenomen. Hij pakte ze uit, wilde er al eentje nemen (bij de koffie

) maar liet hem per ongeluk in de gootsteen glijden. O maakt niks uit, zei hij, en liet hem zo naar binnen glijden
Hij is er toch bijna 100 mee geworden intussen

Ik kan me herinneren dat mijn moeder ook vlees bakte voor een paar dagen tegelijk, als het maar onder het vet blijft. Hoe ze het goed hield vroeger zonder koelkast, dat weet ik niet.
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 09 jul 2011, 22:10
door Mara
Volgens mij hadden de mensen vroeger een betere natuurlijke weerstand. Vlees werd idd onder het vet gehouden, veel spulletjes werden in de vliegenkast bewaard. Ik kan me nog herinneren dat wij nog geen koelkast hadden, maar alleen een kelder. Als er schimmel op het stuk kaas zat, werd dat er gewoon afgesneden, de rest werd gegeten. Nu staat overal een datum op, zelfs op een dichte fles water
Chips en koekjes kunnen hooguit wat oudbakken worden, of taai, maar bedorven ?
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 09 jul 2011, 22:20
door Zita
Mara schreef:Volgens mij hadden de mensen vroeger een betere natuurlijke weerstand. Vlees werd idd onder het vet gehouden, veel spulletjes werden in de vliegenkast bewaard. Ik kan me nog herinneren dat wij nog geen koelkast hadden, maar alleen een kelder. Als er schimmel op het stuk kaas zat, werd dat er gewoon afgesneden, de rest werd gegeten. Nu staat overal een datum op, zelfs op een dichte fles water
Chips en koekjes kunnen hooguit wat oudbakken worden, of taai, maar bedorven ?
Het geldt inderdaad (nog steeds) voor kaas dat je wat niet beschimmeld is nog prima kunt eten.
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 09 jul 2011, 22:23
door Mara
Zita schreef:Mara schreef:Volgens mij hadden de mensen vroeger een betere natuurlijke weerstand. Vlees werd idd onder het vet gehouden, veel spulletjes werden in de vliegenkast bewaard. Ik kan me nog herinneren dat wij nog geen koelkast hadden, maar alleen een kelder. Als er schimmel op het stuk kaas zat, werd dat er gewoon afgesneden, de rest werd gegeten. Nu staat overal een datum op, zelfs op een dichte fles water
Chips en koekjes kunnen hooguit wat oudbakken worden, of taai, maar bedorven ?
Het geldt inderdaad (nog steeds) voor kaas dat je wat niet beschimmeld is nog prima kunt eten.
Ik haal altijd gesneden kaas
Want ieder heeft zijn voorkeur hier, oude geit, jong belegen, komijn. Dus wat kaas betreft heeft het niet eens de tijd om te gaan beschimmelen.
Maar ik geniet ook op zn tijd van een stukje brie hoor, met dat lekkere "beschimmelde" korstje, raar is dat

Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 09 jul 2011, 22:26
door edele strijdster
Mara schreef:Volgens mij hadden de mensen vroeger een betere natuurlijke weerstand. Vlees werd idd onder het vet gehouden, veel spulletjes werden in de vliegenkast bewaard. Ik kan me nog herinneren dat wij nog geen koelkast hadden, maar alleen een kelder. Als er schimmel op het stuk kaas zat, werd dat er gewoon afgesneden, de rest werd gegeten. Nu staat overal een datum op, zelfs op een dichte fles water
Chips en koekjes kunnen hooguit wat oudbakken worden, of taai, maar bedorven ?
Je hebt vast nog nooit bedorven koekjes op?

Ik wel...

Al is het bijna 20 jaar geleden, ik kan me de dag nog goed herinneren. (en de bewuste koekjes raak ik dan ook noóit meer aan!)
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 09 jul 2011, 22:39
door Mara
edele strijdster schreef:Mara schreef:Volgens mij hadden de mensen vroeger een betere natuurlijke weerstand. Vlees werd idd onder het vet gehouden, veel spulletjes werden in de vliegenkast bewaard. Ik kan me nog herinneren dat wij nog geen koelkast hadden, maar alleen een kelder. Als er schimmel op het stuk kaas zat, werd dat er gewoon afgesneden, de rest werd gegeten. Nu staat overal een datum op, zelfs op een dichte fles water
Chips en koekjes kunnen hooguit wat oudbakken worden, of taai, maar bedorven ?
Je hebt vast nog nooit bedorven koekjes op?

Ik wel...

Al is het bijna 20 jaar geleden, ik kan me de dag nog goed herinneren. (en de bewuste koekjes raak ik dan ook noóit meer aan!)
Nee, ik eet bijna nooit koekjes.

Maar vertel, welk koekje was dat dan ? Uit een fabriek of van een banketbakker ? Met creme ertussen of zo ?
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 09 jul 2011, 22:46
door edele strijdster
Mara schreef:edele strijdster schreef:Mara schreef:Volgens mij hadden de mensen vroeger een betere natuurlijke weerstand. Vlees werd idd onder het vet gehouden, veel spulletjes werden in de vliegenkast bewaard. Ik kan me nog herinneren dat wij nog geen koelkast hadden, maar alleen een kelder. Als er schimmel op het stuk kaas zat, werd dat er gewoon afgesneden, de rest werd gegeten. Nu staat overal een datum op, zelfs op een dichte fles water
Chips en koekjes kunnen hooguit wat oudbakken worden, of taai, maar bedorven ?
Je hebt vast nog nooit bedorven koekjes op?

Ik wel...

Al is het bijna 20 jaar geleden, ik kan me de dag nog goed herinneren. (en de bewuste koekjes raak ik dan ook noóit meer aan!)
Nee, ik eet bijna nooit koekjes.

Maar vertel, welk koekje was dat dan ? Uit een fabriek of van een banketbakker ? Met creme ertussen of zo ?
Haha... bij de fabriek vandaan. Mergpijpjes die 'n beetje groen waren geworden. Alleen zag ik dat niet aan de buitenkant!

Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 09 jul 2011, 22:50
door Mara
edele strijdster schreef:Mara schreef:edele strijdster schreef:Mara schreef:Volgens mij hadden de mensen vroeger een betere natuurlijke weerstand. Vlees werd idd onder het vet gehouden, veel spulletjes werden in de vliegenkast bewaard. Ik kan me nog herinneren dat wij nog geen koelkast hadden, maar alleen een kelder. Als er schimmel op het stuk kaas zat, werd dat er gewoon afgesneden, de rest werd gegeten. Nu staat overal een datum op, zelfs op een dichte fles water
Chips en koekjes kunnen hooguit wat oudbakken worden, of taai, maar bedorven ?
Je hebt vast nog nooit bedorven koekjes op?

Ik wel...

Al is het bijna 20 jaar geleden, ik kan me de dag nog goed herinneren. (en de bewuste koekjes raak ik dan ook noóit meer aan!)
Nee, ik eet bijna nooit koekjes.

Maar vertel, welk koekje was dat dan ? Uit een fabriek of van een banketbakker ? Met creme ertussen of zo ?
Haha... bij de fabriek vandaan. Mergpijpjes die 'n beetje groen waren geworden. Alleen zag ik dat niet aan de buitenkant!

O die zijn op zich heel lekker
Dan lagen ze al wel een poosje in de winkel of je kast, want ze staan bol van de suiker

Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 09 jul 2011, 22:53
door edele strijdster
Mara schreef:edele strijdster schreef:Mara schreef:edele strijdster schreef:
Je hebt vast nog nooit bedorven koekjes op?

Ik wel...

Al is het bijna 20 jaar geleden, ik kan me de dag nog goed herinneren. (en de bewuste koekjes raak ik dan ook noóit meer aan!)
Nee, ik eet bijna nooit koekjes.

Maar vertel, welk koekje was dat dan ? Uit een fabriek of van een banketbakker ? Met creme ertussen of zo ?
Haha... bij de fabriek vandaan. Mergpijpjes die 'n beetje groen waren geworden. Alleen zag ik dat niet aan de buitenkant!

O die zijn op zich heel lekker
Dan lagen ze al wel een poosje in de winkel of je kast, want ze staan bol van de suiker


Ja, toen ik de dag erna op school kwam snapte ik er niets van dat de meester met smaak dat koekje op at. En dat kinderen juist mergpijpjes wilde trakteren op hun verjaardag... Daár kon ik al helemaal niet inkomen!
Ze zullen vast lekker zijn, maar ik blijf er met een grote boog omheen lopen.
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 09 jul 2011, 23:06
door Neeltje Jans
Nieuwe vraag: zat ff naar het logo van rf te kijken, er waren toch geen nieuwe berichten, en ik vind het (op de kleur na) een heel mooi logo, wie heeft dat gemaakt?
Re: Wist je niet...gewoon ff een vraagje
Geplaatst: 13 jul 2011, 12:49
door Mister
Staat op een 'umweltplakette' je kenteken?