Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Gebruikersavatar
helma
Berichten: 19495
Lid geworden op: 11 sep 2006, 10:36
Locatie: Veenendaal

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door helma »

Mijn man deed vandaag ook boodschappen. Een tiental zakken friet gekocht. 't Was in de aanbieding :haha (1+1 gratis)
Gebruikersavatar
refo
Berichten: 24694
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:45

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door refo »

Mara schreef:
Zita schreef:
Mara schreef:
Chrisje72 schreef:Doe je die kip rauw in de oven?
Ja hoor. Daarom zet ik plm 30-40 min, het is even aankijken, kip moet goed door en door gaar zijn immers? Ik braadde ze eerst licht aan, maar dat hoeft helemaal niet. De spek houdt ze lekker sappig, ik kruid de filets niet, de zoute smaak trekt helemaal door de kip. De aardappel kruid ik met een mengsel van kerrie, peper en parikapoeder, zout naar smaak.
De aardappels kruiden met rozemarijn is ook erg lekker.
het boodschappenlijstje staat al vol met aanwijzingen ;)
Dat geloof ik graag. :haha
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

refo schreef:
Mara schreef:
Zita schreef:
Mara schreef: Ja hoor. Daarom zet ik plm 30-40 min, het is even aankijken, kip moet goed door en door gaar zijn immers? Ik braadde ze eerst licht aan, maar dat hoeft helemaal niet. De spek houdt ze lekker sappig, ik kruid de filets niet, de zoute smaak trekt helemaal door de kip. De aardappel kruid ik met een mengsel van kerrie, peper en parikapoeder, zout naar smaak.
De aardappels kruiden met rozemarijn is ook erg lekker.
het boodschappenlijstje staat al vol met aanwijzingen ;)
Dat geloof ik graag. :haha
Gelukkig heeft mijn man een gruwelijke hekel aan de Lidl :huhu
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
refo
Berichten: 24694
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:45

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door refo »

Het ging me meer om de aanwijzingen.
Volgens mij heb jij weinig vertrouwen in de kennis en kunde van je medemensen.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

refo schreef:Het ging me meer om de aanwijzingen.
Volgens mij heb jij weinig vertrouwen in de kennis en kunde van je medemensen.
Je zou ook eerst kunnen vragen wat ik dan precies aanwijs en waarom, ipv weer een kort-door-de-bocht conclusie te trekken.
Ik geef je een paar voorbeeldjes als het je interesseert tenminste:
Peterselie (welke? Er ligt hier krul of platte peterselie)
Yoghurt (welke? Volle, halfvolle, magere, biogarde)
Pakje roomboter (gras, gezouten, ongezouten?)
Pak bloem (patentbloem, volkorenmeel, zelfrijzend bakmeel)

Zo gaat dat dan, omdat ik altijd alle boodschappen doe. En de keus in de supermarkt ontzettend groot is, m.i. te groot.
Ik ga niet over een merk of vol/middel/mager/halfvol/gezouten/ongezouten zeuren, maar er zijn gewoon specifieke boodschappen die je soms moet hebben.
En ik merk dat mannen echt moeten zoeken (als ze tenminste niet regelmatig naar de supermarkt (mee)gaan.
Vrouwen doen heel anders boodschappen. Meestal uit hun hoofd, i.t.t. mannen.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
refo
Berichten: 24694
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:45

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door refo »

Je voorbeeld is perfect. Dat was wat ik bedoelde. Compleet met een generalisering van de mannen.
:super

En ja, ik ben een man.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Meestal!
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
henriët
Berichten: 12915
Lid geworden op: 30 mar 2007, 17:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door henriët »

rollade ( had ik nog in de diepvries..)
sperzieboontjes, sla, aardappelen.
Gewoon lekker gezond, vakantie is tenslotte voorbij:)
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 11011
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Zita »

We hebben nog een restje staan van gisteren:
Tagliatelle beetgaar koken in lichtgezouten water.
50 gram boter smelten, 1 eetlepel bloem toevoegen en roeren tot alle klontjes verdwenen zijn, 250 ml melk toevoegen, 80 gram parmezaanse kaas (ik nam Italian flakes) toevoegen en roeren tot de kaas gesmolten is. 2 eetlepels kappertjes toevoegen, 3 eetlepels zongedroogde tomaten in stukjes toevoegen, verse (of gedroogde) oregano (ik had alleen gedroogde Italiaanse kruiden) naar smaak toevoegen en ca 60 gram verse spinazie (geen idee hoeveel het bij mij uiteindelijk is geworden) toevoegen en roeren tot de spinazie wat slinkt. Tenslotte 200 gram gerookte zalm in stukjes toevoegen en even doorwarmen.
Het was heerlijk. Jammer dat er zo weinig groenten in zaten, dus voor de volgende keer moet ik nog een lekkere bijpassende salade fantaseren.

Vandaag eten we het restje, en ik ga eens zoeken naar een recept voor die spinazie, dat anders is dan 'kook aardappels, kook de spinazie, bind de spinazie, kook een eitje, eet smakelijk'.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Zita schreef:We hebben nog een restje staan van gisteren:
Tagliatelle beetgaar koken in lichtgezouten water.
50 gram boter smelten, 1 eetlepel bloem toevoegen en roeren tot alle klontjes verdwenen zijn, 250 ml melk toevoegen, 80 gram parmezaanse kaas (ik nam Italian flakes) toevoegen en roeren tot de kaas gesmolten is. 2 eetlepels kappertjes toevoegen, 3 eetlepels zongedroogde tomaten in stukjes toevoegen, verse (of gedroogde) oregano (ik had alleen gedroogde Italiaanse kruiden) naar smaak toevoegen en ca 60 gram verse spinazie (geen idee hoeveel het bij mij uiteindelijk is geworden) toevoegen en roeren tot de spinazie wat slinkt. Tenslotte 200 gram gerookte zalm in stukjes toevoegen en even doorwarmen.
Het was heerlijk. Jammer dat er zo weinig groenten in zaten, dus voor de volgende keer moet ik nog een lekkere bijpassende salade fantaseren.

Vandaag eten we het restje, en ik ga eens zoeken naar een recept voor die spinazie, dat anders is dan 'kook aardappels, kook de spinazie, bind de spinazie, kook een eitje, eet smakelijk'.
Zita: (iets met) spinazie mag je toch niet weer opwarmen?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

henriët schreef:rollade ( had ik nog in de diepvries..)
sperzieboontjes, sla, aardappelen.
Gewoon lekker gezond, vakantie is tenslotte voorbij:)
Als de rollade niet helemaal opgaat, kun je er morgen een heerlijke salade omheen bedenken ;)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
henriët
Berichten: 12915
Lid geworden op: 30 mar 2007, 17:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door henriët »

Mara schreef:
henriët schreef:rollade ( had ik nog in de diepvries..)
sperzieboontjes, sla, aardappelen.
Gewoon lekker gezond, vakantie is tenslotte voorbij:)
Als de rollade niet helemaal opgaat, kun je er morgen een heerlijke salade omheen bedenken ;)
Het is echt een hele grote, dus opgaan zal íe niet.
Gaan we morgen nog een keertje van smullen!
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 11011
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Zita »

Mara schreef:
Zita schreef:We hebben nog een restje staan van gisteren:
Tagliatelle beetgaar koken in lichtgezouten water.
50 gram boter smelten, 1 eetlepel bloem toevoegen en roeren tot alle klontjes verdwenen zijn, 250 ml melk toevoegen, 80 gram parmezaanse kaas (ik nam Italian flakes) toevoegen en roeren tot de kaas gesmolten is. 2 eetlepels kappertjes toevoegen, 3 eetlepels zongedroogde tomaten in stukjes toevoegen, verse (of gedroogde) oregano (ik had alleen gedroogde Italiaanse kruiden) naar smaak toevoegen en ca 60 gram verse spinazie (geen idee hoeveel het bij mij uiteindelijk is geworden) toevoegen en roeren tot de spinazie wat slinkt. Tenslotte 200 gram gerookte zalm in stukjes toevoegen en even doorwarmen.
Het was heerlijk. Jammer dat er zo weinig groenten in zaten, dus voor de volgende keer moet ik nog een lekkere bijpassende salade fantaseren.

Vandaag eten we het restje, en ik ga eens zoeken naar een recept voor die spinazie, dat anders is dan 'kook aardappels, kook de spinazie, bind de spinazie, kook een eitje, eet smakelijk'.
Zita: (iets met) spinazie mag je toch niet weer opwarmen?
Nitraat in de spinazie zou zich bij opnieuw opwarmen omzetten in nitriet, en dat is niet heel goed voor je. Maar die stelregel lijkt achterhaald te zijn, omdat er nu goed gekoeld wordt tussendoor.
Bovendien gaat het in mijn geval om een zeer kleine hoeveelheid, en hebben we hier geen extreem zwakke personen of baby's in huis.
De combinatie van nitraat en eiwit zou eerder schadelijk zijn, leerde ik destijds bij biologie. Geen spinazie met een gekookt eitje dus meer :)
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Zita schreef:
Mara schreef:
Zita schreef:We hebben nog een restje staan van gisteren:
Tagliatelle beetgaar koken in lichtgezouten water.
50 gram boter smelten, 1 eetlepel bloem toevoegen en roeren tot alle klontjes verdwenen zijn, 250 ml melk toevoegen, 80 gram parmezaanse kaas (ik nam Italian flakes) toevoegen en roeren tot de kaas gesmolten is. 2 eetlepels kappertjes toevoegen, 3 eetlepels zongedroogde tomaten in stukjes toevoegen, verse (of gedroogde) oregano (ik had alleen gedroogde Italiaanse kruiden) naar smaak toevoegen en ca 60 gram verse spinazie (geen idee hoeveel het bij mij uiteindelijk is geworden) toevoegen en roeren tot de spinazie wat slinkt. Tenslotte 200 gram gerookte zalm in stukjes toevoegen en even doorwarmen.
Het was heerlijk. Jammer dat er zo weinig groenten in zaten, dus voor de volgende keer moet ik nog een lekkere bijpassende salade fantaseren.

Vandaag eten we het restje, en ik ga eens zoeken naar een recept voor die spinazie, dat anders is dan 'kook aardappels, kook de spinazie, bind de spinazie, kook een eitje, eet smakelijk'.
Zita: (iets met) spinazie mag je toch niet weer opwarmen?
Nitraat in de spinazie zou zich bij opnieuw opwarmen omzetten in nitriet, en dat is niet heel goed voor je. Maar die stelregel lijkt achterhaald te zijn, omdat er nu goed gekoeld wordt tussendoor.
Bovendien gaat het in mijn geval om een zeer kleine hoeveelheid, en hebben we hier geen extreem zwakke personen of baby's in huis.
De combinatie van nitraat en eiwit zou eerder schadelijk zijn, leerde ik destijds bij biologie. Geen spinazie met een gekookt eitje dus meer :)
En bij vis dan?
Spinazie als 'prak" eten wij vrijwel nooit. Maar ik zou er dan een bal gehakt bij doen denk ik. Oeps, zit ook eitje in :jongle
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 11011
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Zita »

De spinazie van vandaag wordt deze: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=759 ... rty=rating.
We moeten ons tenslotte nog door de rest van de 300 grams-zak heen-eten. En om eiwitten ga ik me niet druk maken. Geen zin in.
Plaats reactie