Pagina 179 van 458
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 07 jul 2016, 17:32
door merel
Mara schreef:merel schreef:@ mara nee, altijd van rundergehakt. Wij eten weinig varkensvlees.
Voor gebraden gehaktballen neem ik altijd halfom, dan zijn ze wat sappiger.
Voor roerbakgerechten, hamburgers en soepballetjes e.d. haal ik de rundergehakt.
Vinden jullie varkensvlees niet lekker?
In het blad Boodschappen staat deze maand een recept voor vislasagne, is dat iets voor je?
Als je het wilt kan ik het recept wel even overtypen voor je.
Nee, wij zijn niet dol op varkensvlees. Af en toe spekjes of wordt, maar meer niet.
Vislasagne klinkt goed! Houd mij aanbevolen voor het recept.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 08 jul 2016, 08:07
door Jeremiah
Was kostelijk.
Recept:
Twee 100% Angus Beef burgers met bacon (varkensvlees), Old Amsterdam® kaas, rode uienringen, batavia sla, ketchup en Wild Mustard saus op een speciaal sesam- en maanzaadbroodje. Lekker met Boerenfriet en Mayonaise.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 08 jul 2016, 10:12
door -DIA-
Jeremiah schreef:
Was kostelijk.
Recept:
Twee 100% Angus Beef burgers met bacon (varkensvlees), Old Amsterdam® kaas, rode uienringen, batavia sla, ketchup en Wild Mustard saus op een speciaal sesam- en maanzaadbroodje. Lekker met Boerenfriet en Mayonaise.
Ziet er goed uit. Het zou zomaar sluikreclame kunnen zijn voor Westland Kaasspecialiteiten B.V. Misschien goed om boven dit berichtje "advertorial" te plaatsen?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 08 jul 2016, 10:16
door Mara
merel schreef:
Nee, wij zijn niet dol op varkensvlees. Af en toe spekjes of wordt, maar meer niet.
Een knapperig gebakken karbonaadje of op zondag een varkenshaasje, gaat er hier wel goed in.
En bij krootjes een gegrild speklapje, jammie.
merel schreef:Vislasagne klinkt goed! Houd mij aanbevolen voor het recept.
Het recept is voor 4 personen dus je zult de hoeveelheden even moeten aanpassen denk ik.
300 gr lasagne bladen
rode, groene en gele paprika, in blokjes
2 blikjes tonijn op water, uitgelekt
1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt, in stukjes
2 potten of 1 fles pastasaus
1 bakje cherry tomaatjes, gehalveerd
100 gram geraspte belegen kaas
Voor de komkommersalade:
1 komkommer in dunne plakjes
1 eetl mayonaise
3 eetl griekse yoghurt
1 eetl citroensap
2 eetl gehakte dille
Leg 1/3 van de lasagnebladen op de bodem van een ingevette schaal. Meng de paprikablokjes, tonijn en ansjovis met de pastasaus.
Schep 1/3 van deze saus over de lasagnebladen.
Herhaal deze laagjes tweemaal.
Verdeel de cherrytomaatjes met de snijzijde naar boven over de bovenste laag saus. Verdeel de kaas erover en zet de lasagne ong
20 minuten in een voorverwarmde oven 200 graden. (mij lijkt dat een beetje te kort, ik laat hem 30 min staan meestal)
Meng intussen de komkommerplakjes met mayo, yoghurt, citroensap, dille, zout en peper.
Supermakkelijk dus.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 08 jul 2016, 11:17
door Orchidee
Wij waren gisteren een dagje bij vrienden en werden getrakteerd
https://www.koeckers.nl/nl/menukaart/ho ... chten.html
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 08 jul 2016, 21:46
door helma
Vanavond heb ik erg lekker gegeten. Gebakken scholfilet (Toscaans gekruid). Gewokte bloemkoolroosjes, met een knoflookteentje, gember, een rode peper, kerrie, komijn, peper, zout, koriander, verse bieslook en peterselie en een scheut ketjap. In aparte pan krieltjes gebakken, die aan het eind door het bloemkoolmengsel geschept.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 25 jul 2016, 20:39
door emigrant
Siciliaanse spaghetti met soepgroenten, ui, knoflook, tomatensaus en een gesneden salami. Italiaans gekruid en een mespuntje sambal manis
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 25 jul 2016, 20:57
door Orchidee
Wat is Siciliaanse spaghetti?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 25 jul 2016, 21:09
door refo
Gewoon spaghetti met soepgroenten, ui, knoflook, tomatensaus, gesneden salami en Italiaanse kruiden.
( Sambal hoort er niet bij.)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 25 jul 2016, 21:27
door emigrant
Volkoren spaghetti van tarwe die groeit op Sicilië
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 25 jul 2016, 22:36
door Orchidee
Hahaha, en zelf geoogst ook zeker? :-)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 26 jul 2016, 12:57
door Mara
emigrant schreef:Volkoren spaghetti van tarwe die groeit op Sicilië
Wat is er zo speciaal aan tarwe uit Sicilië?
Ik weet wel dat de zng. harde soorten gebruikt worden voor pasta, als je zelf pasta maakt, dien je daar ook op te letten.
Op verzoek van de sportende gezinsleden komt er hier vanavond ook pasta op tafel. Weet nog niet welke, eerst maar eens
de voorraadkast bekijken en dan vermoedelijk een simpel receptje met tomatensaus van verse tomaten, uitje, puntpaprika en wat tuinkruiden en rul gebakken gehakt erdoor.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 10 aug 2016, 18:21
door Orchidee
Gisteren en vandaag, oer Hollands gegeten
Gisteren sla, schnitzel en aardappeltjes uit de oven.
Vandaag bloemkool, gekookte Opperdoezers en een gehaktballetje.
Dochterlief kon dat erg waarderen na 2 weken Cypriotische gerechten

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 11 aug 2016, 11:03
door Mara
Orchidee schreef:Gisteren en vandaag, oer Hollands gegeten
Gisteren sla, schnitzel en aardappeltjes uit de oven.
Vandaag bloemkool, gekookte Opperdoezers en een gehaktballetje.
Dochterlief kon dat erg waarderen na 2 weken Cypriotische gerechten

Moeder's hollandse pot is zo slecht nog niet. Ontberen doet waarderen.
Ik vind het best een beetje lastig, als het warm is vinden ze hier een frisse salade wel lekker, in deze kou en regen zou ik best een
snertje of stamppotje zuurkool lusten, maar ik ben de enige.
Gisteravond scholfiletjes uit de oven, met gebakken aardappeltjes en snijboontjes.
Ik vind schol, naast tong, de lekkerste vissoort. Zachte smaak, licht verteerbaar.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 11 aug 2016, 23:08
door merel
Nee hoor, snert of zuurkool lust ik nu ook wel. Wij zijn eind vorige week teruggekomen van vakantie en eten nu ook al sinds zaterdag Hollandse pot. Gewoon aardappeltjes, groente , vlees/ vis. Heerlijk! Volgende week weer eens wat anders inplannen.