Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

sirdanilot
Berichten: 772
Lid geworden op: 26 jun 2012, 13:49
Locatie: Leiden

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door sirdanilot »

Gister heerlijke verse weidechampignons gevonden, geplukt en gegeten. De smaak is een stuk intenser dan die witte ballen uit de winkel ! Ik vind het werkelijk prachtig om zulke dingen in de schepping te vinden. Er stonden nog veel meer champignons, maar uiteraard hebben we maar een klein deel geplukt zodat ze er volgend jaar weer zijn.

Afbeelding

(uiteraard alleen paddestoelen plukken als je weet wat je doet en altijd je vondst controleren door middel van een paddestoelenboekje. wij eten geen soorten die te verwarren zijn met dodelijk giftige (zoals anijschampignons, die we wel eens gevonden hebben maar zo veel lijken op de dodelijke amoniet paddestoel dat we besloten hadden ze niet te eten)
Gebruikersavatar
refo
Berichten: 24694
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:45

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door refo »

Nu heb je toch een soort gegeten die lijkt op drie giftige soorten.
Welke 'witte ballen' bedoel je? De gewassen die in de winkel liggen zijn ook 'Gods schepping'.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Ik zou erg voorzichtig zijn om paddestoelen in de vrije natuur te plukken. Voor je het weet heb je een giftige te pakken ;(
En wat zou het verschil kunnen zijn tussen een gekweekte champignon en een wilde?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
jakobmarin
Berichten: 3523
Lid geworden op: 04 aug 2004, 13:42

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door jakobmarin »

Mara schreef:Ik zou erg voorzichtig zijn om paddestoelen in de vrije natuur te plukken. Voor je het weet heb je een giftige te pakken ;(
En wat zou het verschil kunnen zijn tussen een gekweekte champignon en een wilde?
en kijk ook uit met paddo's :offtopic
Wie zegt 'er is geen waarheid' heeft groot gelijk, want die bestaat wél.
Gebruikersavatar
vlinder
Berichten: 5474
Lid geworden op: 22 nov 2004, 18:19

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door vlinder »

Ik krijg zo heerlijke kip siam voorgeschoteld! :super
Een lepel vol vriendelijkheid helpt de ander om de waarheid te slikken.
Gebruikersavatar
henriët
Berichten: 12915
Lid geworden op: 30 mar 2007, 17:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door henriët »

spercieboontjes,
toen ik gisteren thuiskwam, lag er een zak op de aanrecht..
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Schemerlichtje
Berichten: 960
Lid geworden op: 05 jul 2010, 08:07

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Schemerlichtje »

henriët schreef:spercieboontjes,
toen ik gisteren thuiskwam, lag er een zak op de aanrecht..
Fijn! Hier wat restjes van gisteren...toen een beetje teveel (door visite :super )
~ Het was zo donker dat ik overal lichtpuntjes zag ~ (Loesje)
Online
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 11011
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Zita »

De pot moet morgen iets met courgettes schaften. Wie weet iets lekkers waar een hoop courgettes doorheen gaan en dat niet te flauw smaakt?
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Met dit warme weer geen recepten waar je vaak in de pan moet roeren.
Kipfilets omwikkelen met ontbijtspek en samen met gekruide rauwe aardappelblokjes in de oven. 30-40 minuten op 180-200 graden
Een frisse groene salade erbij.
Misschien breng ik iemand op een idee? ;)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Online
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 11011
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Zita »

Mara schreef:Met dit warme weer geen recepten waar je vaak in de pan moet roeren.
Kipfilets omwikkelen met ontbijtspek en samen met gekruide rauwe aardappelblokjes in de oven. 30-40 minuten op 180-200 graden
Een frisse groene salade erbij.
Misschien breng ik iemand op een idee? ;)
met een heteluchtoven wordt de keuken net een sauna. Maar afgezien daarvan is je voorstel erg lekker. Hier wordt het schnitzel met roerbakgroenten en aardappels, denk ik.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Zita schreef:
Mara schreef:Met dit warme weer geen recepten waar je vaak in de pan moet roeren.
Kipfilets omwikkelen met ontbijtspek en samen met gekruide rauwe aardappelblokjes in de oven. 30-40 minuten op 180-200 graden
Een frisse groene salade erbij.
Misschien breng ik iemand op een idee? ;)
met een heteluchtoven wordt de keuken net een sauna. Maar afgezien daarvan is je voorstel erg lekker. Hier wordt het schnitzel met roerbakgroenten en aardappels, denk ik.
Ffies zonder heteluchtfunctie Zita en we eten vandaag maar niet aan de eettafel, te dicht bij de oven en aan de zuidkant :sweat :sweat
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Chrisje72
Berichten: 1598
Lid geworden op: 09 apr 2012, 11:50

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Chrisje72 »

Mara schreef:Met dit warme weer geen recepten waar je vaak in de pan moet roeren.
Kipfilets omwikkelen met ontbijtspek en samen met gekruide rauwe aardappelblokjes in de oven. 30-40 minuten op 180-200 graden
Een frisse groene salade erbij.
Misschien breng ik iemand op een idee? ;)
Doe je die kip rauw in de oven?
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Chrisje72 schreef:
Mara schreef:Met dit warme weer geen recepten waar je vaak in de pan moet roeren.
Kipfilets omwikkelen met ontbijtspek en samen met gekruide rauwe aardappelblokjes in de oven. 30-40 minuten op 180-200 graden
Een frisse groene salade erbij.
Misschien breng ik iemand op een idee? ;)
Doe je die kip rauw in de oven?
Ja hoor. Daarom zet ik plm 30-40 min, het is even aankijken, kip moet goed door en door gaar zijn immers? Ik braadde ze eerst licht aan, maar dat hoeft helemaal niet. De spek houdt ze lekker sappig, ik kruid de filets niet, de zoute smaak trekt helemaal door de kip. De aardappel kruid ik met een mengsel van kerrie, peper en parikapoeder, zout naar smaak.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Online
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 11011
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Zita »

Mara schreef:
Chrisje72 schreef:
Mara schreef:Met dit warme weer geen recepten waar je vaak in de pan moet roeren.
Kipfilets omwikkelen met ontbijtspek en samen met gekruide rauwe aardappelblokjes in de oven. 30-40 minuten op 180-200 graden
Een frisse groene salade erbij.
Misschien breng ik iemand op een idee? ;)
Doe je die kip rauw in de oven?
Ja hoor. Daarom zet ik plm 30-40 min, het is even aankijken, kip moet goed door en door gaar zijn immers? Ik braadde ze eerst licht aan, maar dat hoeft helemaal niet. De spek houdt ze lekker sappig, ik kruid de filets niet, de zoute smaak trekt helemaal door de kip. De aardappel kruid ik met een mengsel van kerrie, peper en parikapoeder, zout naar smaak.
De aardappels kruiden met rozemarijn is ook erg lekker.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Zita schreef:
Mara schreef:
Chrisje72 schreef:
Mara schreef:Met dit warme weer geen recepten waar je vaak in de pan moet roeren.
Kipfilets omwikkelen met ontbijtspek en samen met gekruide rauwe aardappelblokjes in de oven. 30-40 minuten op 180-200 graden
Een frisse groene salade erbij.
Misschien breng ik iemand op een idee? ;)
Doe je die kip rauw in de oven?
Ja hoor. Daarom zet ik plm 30-40 min, het is even aankijken, kip moet goed door en door gaar zijn immers? Ik braadde ze eerst licht aan, maar dat hoeft helemaal niet. De spek houdt ze lekker sappig, ik kruid de filets niet, de zoute smaak trekt helemaal door de kip. De aardappel kruid ik met een mengsel van kerrie, peper en parikapoeder, zout naar smaak.
De aardappels kruiden met rozemarijn is ook erg lekker.
I know, maar momenteel doet manlief de boodschappen, ik heb huisarrest wegens ziekte en het boodschappenlijstje staat al vol met aanwijzingen ;)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Plaats reactie