Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Heeft iemand tips hoe je een AVOCADO het beste kunt eten?
Moet die rijp en zacht zijn? En hoe lang kan die goed blijven?
Ik heb nog nooit een avocado geproefd, en ik dacht dat het eens tijd werd.
Vandaar...
Moet die rijp en zacht zijn? En hoe lang kan die goed blijven?
Ik heb nog nooit een avocado geproefd, en ik dacht dat het eens tijd werd.
Vandaar...
© -DIA- 33.630 || ©Dianthus »since 03.10.2008«
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Qua rijpheid misschien heb je hier wat aan:
http://kuifjeindekeuken.nl/zo-weet-je-j ... o-eetbaar/
http://kuifjeindekeuken.nl/zo-weet-je-j ... o-eetbaar/
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
En beetje peper en zout; of aromat. Lekker in schijfjes op brood of uit de schil lepelen. Ook lekker als guacomole. Met wat tortillachips. Maar je moet de vrucht wel iets in kunnen duwen; anders is hij nog niet rijp en echt niet lekker!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Je kunt de vrucht bijvoorbeeld fijn prakken en dan een klein beetje halvanaise/yoghonaise erdoor roeren, voor de smeuïgheid, op een boterham smeren en dan een plakje ham erop.-DIA- schreef:Heeft iemand tips hoe je een AVOCADO het beste kunt eten?
Moet die rijp en zacht zijn? En hoe lang kan die goed blijven?
Ik heb nog nooit een avocado geproefd, en ik dacht dat het eens tijd werd.
Vandaar...
AH heeft 2 soorten, eetrijp (meestal per 2 verpakt) en los. Ze moeten donker van kleur zijn, bruinig. Groene zijn nog niet rijp.
Hij bevat de goede vetten, dus is supergezond.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Hij is is inderdaad van AHMara schreef:Je kunt de vrucht bijvoorbeeld fijn prakken en dan een klein beetje halvanaise/yoghonaise erdoor roeren, voor de smeuïgheid, op een boterham smeren en dan een plakje ham erop.-DIA- schreef:Heeft iemand tips hoe je een AVOCADO het beste kunt eten?
Moet die rijp en zacht zijn? En hoe lang kan die goed blijven?
Ik heb nog nooit een avocado geproefd, en ik dacht dat het eens tijd werd.
Vandaar...
AH heeft 2 soorten, eetrijp (meestal per 2 verpakt) en los. Ze moeten donker van kleur zijn, bruinig. Groene zijn nog niet rijp.
Hij bevat de goede vetten, dus is supergezond.

Mijn broer heeft vorige week zijn eerste exemplaar verorbert, en constateerde: Dat voedt goed! Je hebt na één avocado niet zoveel behoefte meer aan een uitgebreide maaltijd...
© -DIA- 33.630 || ©Dianthus »since 03.10.2008«
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Waarschijnlijk dit:

Ovenfrites niet lekker? Vanaf nu is dat verleden tijd. Echt krokante frites uit de oven en in een mum van tijd klaar. In maximaal 12 minuten zet u 5 porties tegelijk op tafel. Omscheppen is ook niet meer nodig. Beschikt u over een airfryer? Gefeliciteerd! Nog sneller klaar. In maar 6 minuten (en dat is 2 minuten langer ten opzichte van de frituurfrites) smikkelt u van de meest krokante ovenfrites.
Nieuw in de vriezer bij de Plus. Ik ben benieuwd.
Bevat geen allergenen en geen transvetten.

Ovenfrites niet lekker? Vanaf nu is dat verleden tijd. Echt krokante frites uit de oven en in een mum van tijd klaar. In maximaal 12 minuten zet u 5 porties tegelijk op tafel. Omscheppen is ook niet meer nodig. Beschikt u over een airfryer? Gefeliciteerd! Nog sneller klaar. In maar 6 minuten (en dat is 2 minuten langer ten opzichte van de frituurfrites) smikkelt u van de meest krokante ovenfrites.
Nieuw in de vriezer bij de Plus. Ik ben benieuwd.
Bevat geen allergenen en geen transvetten.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Hier wordt het pizza. Van dr. Oetker. Op verzoek van jongste dochter die vandaag 12 is geworden. Waar blijft de tijd..
- Dodo
- Berichten: 5834
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Het is heel vet, met weinig smaak. Je moet er echt iets aan toevoegen om er wat lekkers van te maken. Maar wel heel gezond.-DIA- schreef:Hij is is inderdaad van AHMara schreef:Je kunt de vrucht bijvoorbeeld fijn prakken en dan een klein beetje halvanaise/yoghonaise erdoor roeren, voor de smeuïgheid, op een boterham smeren en dan een plakje ham erop.-DIA- schreef:Heeft iemand tips hoe je een AVOCADO het beste kunt eten?
Moet die rijp en zacht zijn? En hoe lang kan die goed blijven?
Ik heb nog nooit een avocado geproefd, en ik dacht dat het eens tijd werd.
Vandaar...
AH heeft 2 soorten, eetrijp (meestal per 2 verpakt) en los. Ze moeten donker van kleur zijn, bruinig. Groene zijn nog niet rijp.
Hij bevat de goede vetten, dus is supergezond.Hij is nu donker en wat zacht geworden. Ik denk dat ik het morgen eens ga proeven.
Mijn broer heeft vorige week zijn eerste exemplaar verorbert, en constateerde: Dat voedt goed! Je hebt na één avocado niet zoveel behoefte meer aan een uitgebreide maaltijd...
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Aardbeien, denk ik. Vier dozen voor drie euro op de markt. Zaterdag betaalde ik nog twee euro voor een doosje. Ergens klopt het voor mijn idee niet, om in april al volop aardbeien te eten. Maar 't is wel lekker 
Voorts schaft de pot iets met macaroni. Er ligt nog een zakje voorgesneden groenten, er zijn nog champignons en er is nog gehakt. Dat mag allemaal tegelijk op.

Voorts schaft de pot iets met macaroni. Er ligt nog een zakje voorgesneden groenten, er zijn nog champignons en er is nog gehakt. Dat mag allemaal tegelijk op.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Gefeliciteerd! Dus die gaat na de zomer naar het vo?helma schreef:Hier wordt het pizza. Van dr. Oetker. Op verzoek van jongste dochter die vandaag 12 is geworden. Waar blijft de tijd..
Hier eten we pannenkoeken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ik had ze ook bij de Plus.Zita schreef:Aardbeien, denk ik. Vier dozen voor drie euro op de markt. Zaterdag betaalde ik nog twee euro voor een doosje. Ergens klopt het voor mijn idee niet, om in april al volop aardbeien te eten. Maar 't is wel lekker
Voorts schaft de pot iets met macaroni. Er ligt nog een zakje voorgesneden groenten, er zijn nog champignons en er is nog gehakt. Dat mag allemaal tegelijk op.
Hoe kan het seizoen in april beginnen?
Doordat aardbeien tegenwoordig ook in kassen geteeld worden. Met behulp verwarming en water geven kan moeder natuur een beetje geholpen worden en zijn er al Hollandse aardbeien in april. Ook in kassen speelt het weer nog steeds een rol. Aardbeienplantjes hebben nog steeds voldoende licht nodig om lekker aardbeien te kunnen maken.
http://www.hollandseaardbeien.nl/weetjes/?faq_cat=3
Gefeliciteerd met je grote jongste dochter Helma.

Tja.... waar blijft de tijd.

Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Er staat een mini-kiprollade in de oven. Daarbij een stampot met sla en bonen.
Deze week alleen maar snel-klaar eten. We lopen namelijk de Avond4daagse.
Deze week alleen maar snel-klaar eten. We lopen namelijk de Avond4daagse.
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Ja klopt! Ze wordt ook echt inerns groot. Binnen een half jaar tijd van maat 134 naar 158!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Het word vandaag: blote billetjes in het gras met gekookte aardappels en een gehaktballetje.
Ik had snijbonen gekocht maar bij nader inzien vind ik het toch te weinig dus doe ik er voor een keer een potje witte bonen doorheen
Ik had snijbonen gekocht maar bij nader inzien vind ik het toch te weinig dus doe ik er voor een keer een potje witte bonen doorheen

Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Mmmm lekker! Hier liggen de aardappels al in de pan, en de spinazie. Kipdijfilet erbij.