Pagina 162 van 457
Re: RE: Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 04 mar 2016, 15:32
door helma
helma schreef:Aardappels, snijbonen en hachee.
Ik ben zo dom...vanavond heb ik eters, waaronder iemand die geen gluten mag. Heb ik alles nauwkeurig gewikt en gewogen. Het recept uitgeplozen en nog speciale maïzena gekocht. Vanmorgen nog even wat andere recepten bekeken toen ik het vlees en de uien in de slowcooker deed. Nog wat dingen toegevoegd. Realiseer ik me net dat ik op dat moment even de gluten ben vergeten en er twee plakken ontbijtkoek bijgedaan heb...

Stom.Stom.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 04 mar 2016, 16:02
door Mara
Het is ook best lastig Helma.
Het vervelende is dat ze van slechts 1 kruimeltje heel ziek kunnen worden, dus je kunt het dan iemand niet voorzetten.
Orchidee schreef:Ik ben er geen grote fan van ik vind het te "zoet"
Tarly en couscous zijn aan mij ook niet besteed. Beide geprobeerd en ik vind het niets.
Je mag niet zeggen dat iets vies is maar voor mij komt het er wel dicht tegenaan.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 04 mar 2016, 20:24
door Lassie
Mara schreef:Het is ook best lastig Helma.
Het vervelende is dat ze van slechts 1 kruimeltje heel ziek kunnen worden, dus je kunt het dan iemand niet voorzetten.
Dat is zo verschillende per persoon. De een kan er heel ziek van worden, de ander krijgt er buikpijn/diarree.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 04 mar 2016, 20:50
door emigrant
Aardappelpuree met linzen, nootmuskaat en witte peper en stukjes rookworst.
Alles biologisch voor drie personen net onder de 10 euro.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 05 mar 2016, 14:15
door Mara
emigrant schreef:Aardappelpuree met linzen, nootmuskaat en witte peper en stukjes rookworst.
Alles biologisch voor drie personen net onder de 10 euro.
Dat is best mild gekruid.
Waar haal jij die biologische rookworst, bij een speciale slager?
Als ik peulvruchten klaarmaak, laat ik het vlees weg. Omdat het een vleesvervanger betreft.
Dat heet met een modern woord flexitarisme, mijn moeder noemde dat gewoon bezuinigen.
Gisteravond éénpersoons quiches gemaakt met gerookte zalm, broccoli, aspergetips.
Heel handig die kleintjes, want in die van mij heb ik ook nog cherrytomaatjes gestopt.
Het lijkt weinig op je bord, maar we zaten er echt de hele avond goed gevuld van.
Vanavond een rodekool-tuttifruttistamppotje met runderbraadworstjes.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 05 mar 2016, 19:18
door emigrant
@mara biologische rookworst stond gewoon in het bescheiden vleeskoelinkje van de biologische winkel hier. Vlees, vis en een kleine diepvries met patat en kroketten.
Vandaag de helft afwezig hier: kaasfondue.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 05 mar 2016, 19:20
door helma
Wij aten krieltjes uit de oven. Sla. Lekkerbekjes. Héerlijk gegeten. Over de krieltjes had ik vooraf een dressing gedaan van de rasp van een citroen, gemengd met olijfolie en grove zout. Zo lekker!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 05 mar 2016, 19:31
door -DIA-
Brood (bruin), beleg (eerst eentje met kaas en eentje me zoet), kopke rooibosthee, gezoet met stevia, en straks nog een appel of mandarijntje. That's all, friends! A simple but nutritious meal!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 05 mar 2016, 23:10
door Orchidee
Gebruiken jullie alleen olijfolie om een uitje, paprika, champignons en prei in te wokken voor bijv. Nasi, bami, macaronie enz?
Of gebruiken jullie ook wel andere olie's zoals zonnebloemolie of arachideolie?
Of bakken en braden jullie in vloeibare margarine?
Misschien zijn er ook nog die ouderwets in roomboter bakken of een pakje margarine gebruiken?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 05 mar 2016, 23:20
door Johann Gottfried Walther
Orchidee schreef:Gebruiken jullie alleen olijfolie om een uitje, paprika, champignons en prei in te wokken voor bijv. Nasi, bami, macaronie enz?
Of gebruiken jullie ook wel andere olie's zoals zonnebloemolie of arachideolie?
Of bakken en braden jullie in vloeibare margarine?
Misschien zijn er ook nog die ouderwets in roomboter bakken of een pakje margarine gebruiken?
Hier ouderwets in margarine en soms wat zonnebloemolie.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 07 mar 2016, 09:38
door merel
JolandaOudshoorn schreef:merel schreef:Vandaag gekookte prei met een balletje gehakt. Morgen een zuurkoolschotel met zoete aardappel. Voor woensdag nog wat makkelijks bedenken ivm biddag. Tussen de kerkdiensten door is het altijd haasten met eten en iedereen op bed krijgen.
Huh? Het is toch volgende week pas biddag?
Wij hebben altijd een week eerder biddag, maar wel op dezelfde dag dankdag.
@ orchidee Ik gebruik altijd olijfolie, margerine en roomboter. Sudderlappen en gehaktballen bak ik in margerine of in roomboter, maar roerbakken doe ik meestal in olijfolie. Kip maak ik vaak klaar in de oven en dan gebruik ik helemaal geen vet, alleen kruiden en een scheut water.
Zaterdag een zuurkoolschotel klaargemaakt met zoete aardappel, ui, tomaat en gehakt. Gisteren de franse kipstoof van Allerhande ( op advies van Mara). Was wel lekker, maar ik vond het erg zwaar door de creme fraiche en voor mijn doen zat er te wenig groente in. De kipstoof had ik trouwens niet gegeten met brood, maar met zilvervliesrijst. Voor vandaag moet ik nog even nadenken, bloemkool met kip of bieten met verse worst.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 07 mar 2016, 09:38
door merel
JolandaOudshoorn schreef:merel schreef:Vandaag gekookte prei met een balletje gehakt. Morgen een zuurkoolschotel met zoete aardappel. Voor woensdag nog wat makkelijks bedenken ivm biddag. Tussen de kerkdiensten door is het altijd haasten met eten en iedereen op bed krijgen.
Huh? Het is toch volgende week pas biddag?
Wij hebben altijd een week eerder biddag, maar wel op dezelfde dag dankdag.
@ orchidee Ik gebruik altijd olijfolie, margerine en roomboter. Sudderlappen en gehaktballen bak ik in margerine of in roomboter, maar roerbakken doe ik meestal in olijfolie. Kip maak ik vaak klaar in de oven en dan gebruik ik helemaal geen vet, alleen kruiden en een scheut water.
Zaterdag een zuurkoolschotel klaargemaakt met zoete aardappel, ui, tomaat en gehakt. Gisteren de franse kipstoof van Allerhande ( op advies van Mara). Was wel lekker, maar ik vond het erg zwaar door de creme fraiche en voor mijn doen zat er te wenig groente in. De kipstoof had ik trouwens niet gegeten met brood, maar met zilvervliesrijst. Voor vandaag moet ik nog even nadenken, bloemkool met kip of bieten met verse worst.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 07 mar 2016, 10:05
door Orchidee
Oke, ik gebruik zelf altijd olijfolie om on te roerbakken en becel vloeibaar of een pakje becel om vlees te bakken/braden.
Maar nu zag ik dat "brio" weer terug is en dat gebruikte mijn moeder werkelijk voor alles dus dacht ik: misschien moet ik dat ook eens gaan proberen en mijn schoonzus gebruikt altijd zonnebloemolie ipv olijfolie.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 07 mar 2016, 10:06
door Mara
merel schreef: Gisteren de franse kipstoof van Allerhande ( op advies van Mara). Was wel lekker, maar ik vond het erg zwaar door de creme fraiche en voor mijn doen zat er te wenig groente in. De kipstoof had ik trouwens niet gegeten met brood, maar met zilvervliesrijst. Voor vandaag moet ik nog even nadenken, bloemkool met kip of bieten met verse worst.
Had je het recept precies overgenomen?
Ik heb het nu 3 x gemaakt, steeds iets anders.
Sowieso meer bouillon, geen winterpeen maar geschrapte worteltjes (veel zoeter dan de winterpeen) je kunt er nog wat (diepvries)erwtjes bij doen, en ik gebruik de halfvette (demi) creme fraiche.
Een schoofschotel is altijd ideaal om restantjes in te verwerken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 07 mar 2016, 10:09
door Mara
Orchidee schreef:Oke, ik gebruik zelf altijd olijfolie om on te roerbakken en becel vloeibaar of een pakje becel om vlees te bakken/braden.
Maar nu zag ik dat "brio" weer terug is en dat gebruikte mijn moeder werkelijk voor alles dus dacht ik: misschien moet ik dat ook eens gaan proberen en mijn schoonzus gebruikt altijd zonnebloemolie ipv olijfolie.
Olijfolie gebruik alleen voor Italiaans getinte gerechten, anders rijstolie. (neutraler van smaak)
Momenteel gebruik ik als proef de koolzaadolie.
Voor braadvlees gebruik ik de Remia vloeibaar. Uitzondering is biefstuk, dat gaat in de roomboter.
Brio is terug ja, ik heb het kuipje gekocht voor de boterham.
