Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 12 jan 2016, 23:06
Nee hoor @Orchidee, ik ben in de dertig. Eet graag vergeten Hollands voedsel. Gezond en Sterkend. Fascineert mij.
Misschien heeft het een reden dat het vergeten voedsel is.emigrant schreef:Nee hoor @Orchidee, ik ben in de dertig. Eet graag vergeten Hollands voedsel. Gezond en Sterkend. Fascineert mij.
Dit herinnert me aan vroeger, als ik thuis kwam tussen de middag had m'n moeder ook wel eens zo'n prakkie opgewarmd, heerlijk op brood!Mara schreef:Bij de lunch een opgewarmd prakkie hutspot. Ik wilde een portie naar iemand brengen wiens vrouw in het ziekenhuis ligt, maar hij gaf te kennen het niet te lusten.
Okay, dan verder rondvragen bij de op-kamers-wonende studentenvrienden(innen), maar ik kon het niet kwijt.
Ze lusten het allemaal niet.
Zonde om weg te gooien, er zit ook klapstuk in, dus ik bak het lekker op, als vanouds.![]()
Vanavond krootjes met gegrilde speklapjes.
Ja, mijn moeder deed dat ook. Ook een prikkie zuurkool vond ik dan zo lekker.Terri schreef:Dit herinnert me aan vroeger, als ik thuis kwam tussen de middag had m'n moeder ook wel eens zo'n prakkie opgewarmd, heerlijk op brood!Mara schreef:Bij de lunch een opgewarmd prakkie hutspot. Ik wilde een portie naar iemand brengen wiens vrouw in het ziekenhuis ligt, maar hij gaf te kennen het niet te lusten.
Okay, dan verder rondvragen bij de op-kamers-wonende studentenvrienden(innen), maar ik kon het niet kwijt.
Ze lusten het allemaal niet.
Zonde om weg te gooien, er zit ook klapstuk in, dus ik bak het lekker op, als vanouds.![]()
Vanavond krootjes met gegrilde speklapjes.
Grappig dat je dat schrijft, onze kleindochter smulde pas van de erwtensoep van oma en verkoos dat boven een pizza.Mara schreef:Ja, mijn moeder deed dat ook. Ook een prikkie zuurkool vond ik dan zo lekker.Terri schreef:Dit herinnert me aan vroeger, als ik thuis kwam tussen de middag had m'n moeder ook wel eens zo'n prakkie opgewarmd, heerlijk op brood!Mara schreef:Bij de lunch een opgewarmd prakkie hutspot. Ik wilde een portie naar iemand brengen wiens vrouw in het ziekenhuis ligt, maar hij gaf te kennen het niet te lusten.
Okay, dan verder rondvragen bij de op-kamers-wonende studentenvrienden(innen), maar ik kon het niet kwijt.
Ze lusten het allemaal niet.
Zonde om weg te gooien, er zit ook klapstuk in, dus ik bak het lekker op, als vanouds.![]()
Vanavond krootjes met gegrilde speklapjes.
Ik heb het niet op brood gedaan, is een beetje dubbelop op mijn leeftijd.![]()
Ik heb het opgebakken totdat het een beetje knapperig bruin was, ik had geen jus meer nl.
Augurkje erbij en een lik mosterd, het was vurrukkuluk.
Ik kan trouwens ook geen erwtensoep kwijt aan het jongere grut.
Veranderen smaken nu zo met generaties?
Ik heb de indruk dat het vooral pasta, en bij feestelijke gelegenheden sushi is, wat vaak gegeten wordt.
Mara schreef:Ik heb nooit kliekjes meer.
Ik weeg tegenwoordig de pasta, rijst e.d. af, weet precies hoeveel aardappelen ik moet schillen (voor stamppot altijd iets meer) en dat gaat vrijwel altijd op. Die ene aardappel of eetlepel rijst evt, gooi ik weg. (vogels)
Groenten blijft nooit over, die maak ik desnoods op.
Nou ik maak nog altijd erwtensoep, zuurkool, hutspot.Mara schreef:Ja, mijn moeder deed dat ook. Ook een prikkie zuurkool vond ik dan zo lekker.Terri schreef:Dit herinnert me aan vroeger, als ik thuis kwam tussen de middag had m'n moeder ook wel eens zo'n prakkie opgewarmd, heerlijk op brood!Mara schreef:Bij de lunch een opgewarmd prakkie hutspot. Ik wilde een portie naar iemand brengen wiens vrouw in het ziekenhuis ligt, maar hij gaf te kennen het niet te lusten.
Okay, dan verder rondvragen bij de op-kamers-wonende studentenvrienden(innen), maar ik kon het niet kwijt.
Ze lusten het allemaal niet.
Zonde om weg te gooien, er zit ook klapstuk in, dus ik bak het lekker op, als vanouds.![]()
Vanavond krootjes met gegrilde speklapjes.
Ik heb het niet op brood gedaan, is een beetje dubbelop op mijn leeftijd.![]()
Ik heb het opgebakken totdat het een beetje knapperig bruin was, ik had geen jus meer nl.
Augurkje erbij en een lik mosterd, het was vurrukkuluk.
Ik kan trouwens ook geen erwtensoep kwijt aan het jongere grut.
Veranderen smaken nu zo met generaties?
Ik heb de indruk dat het vooral pasta, en bij feestelijke gelegenheden sushi is, wat vaak gegeten wordt.