Pagina 150 van 457

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 12 jan 2016, 23:06
door emigrant
Nee hoor @Orchidee, ik ben in de dertig. Eet graag vergeten Hollands voedsel. Gezond en Sterkend. Fascineert mij.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 12 jan 2016, 23:19
door Orchidee
Oh oke, idd fascinerend

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 13 jan 2016, 09:37
door Mara
emigrant schreef:Nee hoor @Orchidee, ik ben in de dertig. Eet graag vergeten Hollands voedsel. Gezond en Sterkend. Fascineert mij.
Misschien heeft het een reden dat het vergeten voedsel is. :D

Waar eet je die mosselen dan bij, brood, rijst?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 13 jan 2016, 10:31
door Lassie
Stoofvlees, gekookte aardappelen en wortels uit de oven.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 13 jan 2016, 11:05
door merel
Spruitjes

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 13 jan 2016, 11:23
door Mara
Bij de lunch een opgewarmd prakkie hutspot. Ik wilde een portie naar iemand brengen, wiens vrouw in het ziekenhuis ligt, maar hij gaf te kennen het niet te lusten. Dus voortaan eerst maar even vragen alvorens ik inkoop, want ik had nu teveel.
Okay, dan verder rondvragen bij de op-kamers-wonende studentenvrienden(innen), maar ik kon het niet kwijt.
Ze lusten het allemaal niet.
Zonde om weg te gooien, er zit ook klapstuk in, dus ik bak het lekker op, als vanouds. :langue
Vanavond krootjes met gegrilde speklapjes.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 13 jan 2016, 12:56
door Terri
Mara schreef:Bij de lunch een opgewarmd prakkie hutspot. Ik wilde een portie naar iemand brengen wiens vrouw in het ziekenhuis ligt, maar hij gaf te kennen het niet te lusten.
Okay, dan verder rondvragen bij de op-kamers-wonende studentenvrienden(innen), maar ik kon het niet kwijt.
Ze lusten het allemaal niet.
Zonde om weg te gooien, er zit ook klapstuk in, dus ik bak het lekker op, als vanouds. :langue
Vanavond krootjes met gegrilde speklapjes.
Dit herinnert me aan vroeger, als ik thuis kwam tussen de middag had m'n moeder ook wel eens zo'n prakkie opgewarmd, heerlijk op brood!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 13 jan 2016, 14:18
door Mara
Terri schreef:
Mara schreef:Bij de lunch een opgewarmd prakkie hutspot. Ik wilde een portie naar iemand brengen wiens vrouw in het ziekenhuis ligt, maar hij gaf te kennen het niet te lusten.
Okay, dan verder rondvragen bij de op-kamers-wonende studentenvrienden(innen), maar ik kon het niet kwijt.
Ze lusten het allemaal niet.
Zonde om weg te gooien, er zit ook klapstuk in, dus ik bak het lekker op, als vanouds. :langue
Vanavond krootjes met gegrilde speklapjes.
Dit herinnert me aan vroeger, als ik thuis kwam tussen de middag had m'n moeder ook wel eens zo'n prakkie opgewarmd, heerlijk op brood!
Ja, mijn moeder deed dat ook. Ook een prikkie zuurkool vond ik dan zo lekker.
Ik heb het niet op brood gedaan, is een beetje dubbelop op mijn leeftijd. :huhu
Ik heb het opgebakken totdat het een beetje knapperig bruin was, ik had geen jus meer nl.
Augurkje erbij en een lik mosterd, het was vurrukkuluk.

Ik kan trouwens ook geen erwtensoep kwijt aan het jongere grut.
Veranderen smaken nu zo met generaties?
Ik heb de indruk dat het vooral pasta, en bij feestelijke gelegenheden sushi is, wat vaak gegeten wordt.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 13 jan 2016, 14:53
door Terri
Mara schreef:
Terri schreef:
Mara schreef:Bij de lunch een opgewarmd prakkie hutspot. Ik wilde een portie naar iemand brengen wiens vrouw in het ziekenhuis ligt, maar hij gaf te kennen het niet te lusten.
Okay, dan verder rondvragen bij de op-kamers-wonende studentenvrienden(innen), maar ik kon het niet kwijt.
Ze lusten het allemaal niet.
Zonde om weg te gooien, er zit ook klapstuk in, dus ik bak het lekker op, als vanouds. :langue
Vanavond krootjes met gegrilde speklapjes.
Dit herinnert me aan vroeger, als ik thuis kwam tussen de middag had m'n moeder ook wel eens zo'n prakkie opgewarmd, heerlijk op brood!
Ja, mijn moeder deed dat ook. Ook een prikkie zuurkool vond ik dan zo lekker.
Ik heb het niet op brood gedaan, is een beetje dubbelop op mijn leeftijd. :huhu
Ik heb het opgebakken totdat het een beetje knapperig bruin was, ik had geen jus meer nl.
Augurkje erbij en een lik mosterd, het was vurrukkuluk.

Ik kan trouwens ook geen erwtensoep kwijt aan het jongere grut.
Veranderen smaken nu zo met generaties?
Ik heb de indruk dat het vooral pasta, en bij feestelijke gelegenheden sushi is, wat vaak gegeten wordt.
Grappig dat je dat schrijft, onze kleindochter smulde pas van de erwtensoep van oma en verkoos dat boven een pizza.
In onze familie is de traditionele Hollandse pot favoriet.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 13 jan 2016, 15:52
door refo
Mara schreef:Ik heb nooit kliekjes meer.
Ik weeg tegenwoordig de pasta, rijst e.d. af, weet precies hoeveel aardappelen ik moet schillen (voor stamppot altijd iets meer) en dat gaat vrijwel altijd op. Die ene aardappel of eetlepel rijst evt, gooi ik weg. (vogels)
Groenten blijft nooit over, die maak ik desnoods op.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 13 jan 2016, 15:56
door Lassie
Mara schreef:
Terri schreef:
Mara schreef:Bij de lunch een opgewarmd prakkie hutspot. Ik wilde een portie naar iemand brengen wiens vrouw in het ziekenhuis ligt, maar hij gaf te kennen het niet te lusten.
Okay, dan verder rondvragen bij de op-kamers-wonende studentenvrienden(innen), maar ik kon het niet kwijt.
Ze lusten het allemaal niet.
Zonde om weg te gooien, er zit ook klapstuk in, dus ik bak het lekker op, als vanouds. :langue
Vanavond krootjes met gegrilde speklapjes.
Dit herinnert me aan vroeger, als ik thuis kwam tussen de middag had m'n moeder ook wel eens zo'n prakkie opgewarmd, heerlijk op brood!
Ja, mijn moeder deed dat ook. Ook een prikkie zuurkool vond ik dan zo lekker.
Ik heb het niet op brood gedaan, is een beetje dubbelop op mijn leeftijd. :huhu
Ik heb het opgebakken totdat het een beetje knapperig bruin was, ik had geen jus meer nl.
Augurkje erbij en een lik mosterd, het was vurrukkuluk.

Ik kan trouwens ook geen erwtensoep kwijt aan het jongere grut.
Veranderen smaken nu zo met generaties?
Ik heb de indruk dat het vooral pasta, en bij feestelijke gelegenheden sushi is, wat vaak gegeten wordt.
Nou ik maak nog altijd erwtensoep, zuurkool, hutspot.
Sushi, bleghh daar maak je mij niet blij mee.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 13 jan 2016, 16:56
door emigrant
Ze wilden mij laatst sushi laten proeven in de biologische winkel: nou nee!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 13 jan 2016, 17:33
door emigrant
Straks rösti, gebakken in de jus van runderworstjes, met sperziebonen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 13 jan 2016, 19:44
door Orchidee
Staat jou maag niet regelmatig op z'n kop ?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 13 jan 2016, 21:16
door emigrant
Nee hoor @orchidee, de maag is een van mijn sterksteorganen geworden