Terri schreef:Mara schreef:Zuurkool met kaascrumble.
@Terri, kun je zeggen wat de gort precies doet in het gerecht? Geeft het een andere smaak, andere bite of zo?
Ik herinner me gort van de pap en daar heb ik niet echt goede herinneringen aan. Ik vond het zo zuur en slijmerig.
Maar zo herinneren zich veel mensen ook de postelein, maar dat kwam omdat deze vaak te lang gekookt werd.

Gortepap griezel ik ook van, maar in boerenkool geeft het een zachte smaak ( soms kan boerenkool erg bitter zijn) en maakt het lekker smeuïg.
Ik twijfel nog.

Boerenkool wordt toch zoet, net als de spruitjes, als de vorst erover heen gegaan is? Dan gaat het suikergehalte omhoog.
Boerenkool is trouwens de enige groente die ik gesneden haal. Ik vind het zo'n gedoe om die enorme kroppen mooi fijn te snijden, ik heb geen keukenmachine nl.
Wist je dat de pappen (havermout, gortepap, griesmeel en bloempas weer helemaal terug van weggeweest zijn?) Althans, in deze omgeving, ik weet niet of het in boerengebieden ook zo was.