Pagina 125 van 456
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 06 okt 2015, 16:01
door Orchidee
Heb net de eerste spruitjes van dit seizoen weer schoongemaakt

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 06 okt 2015, 16:23
door Mara
Orchidee schreef:Heb net de eerste spruitjes van dit seizoen weer schoongemaakt

Nee joh, nu al? Effies wachten tot de vorst eroverheen gegaan is.
In een boodschappenpakket zat ooit een pakje braadstomen. (Hawai) Ik zag dat de uiterste houdbaarheidsdatum bijna verstreken is, dus dat maar eens doen. Met een pannetje pandanrijst erbij.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 07 okt 2015, 15:42
door Zita
scholfilet met basilicumsaus en wortelpappardelle.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 07 okt 2015, 17:00
door JolandaOudshoorn
Zita schreef:scholfilet met basilicumsaus en wortelpappardelle.
De wortelwattes??
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 07 okt 2015, 17:17
door helma
Kip tandoori. Uit een pakkie
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 07 okt 2015, 18:01
door Zita
JolandaOudshoorn schreef:Zita schreef:scholfilet met basilicumsaus en wortelpappardelle.
De wortelwattes??
Zoiets
https://www.dirk.nl/recepten/wortelpapp ... ensaus.htm
De wortels na het schillen van de wortels gewoon blijven doorschillen tot er geen wortel (en geen vingertoppen) meer is. Ik weet niet precies wat de meerwaarde is boven gewone wortels, maar 't staat wel leuk op je bord.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 08 okt 2015, 19:35
door henriët
Een geïmproviseerde ovenschotel, die er ovenheerlijk uit zag

Een soort van donderdagse ovenschotel.
Recept: kijk in de koelkast/ vriezer/ voorraadkast wat je hebt, kiep eea bij elkaar, tomaat en kaas er overheen, en je schuift het een half uur de oven in

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 09 okt 2015, 18:56
door samanthi
gekookte andijvie
aardappelen
draadjesvlees
yoghurt toe
ben om twaalf uur met het vlees begonnen, heb het een tijdje uitgezet en om half vijf weer aan, het was echt heeeeerlijk
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 09 okt 2015, 19:56
door Mister
samanthi schreef:gekookte andijvie
aardappelen
draadjesvlees
yoghurt toe
ben om twaalf uur met het vlees begonnen, heb het een tijdje uitgezeten en om half vijf weer aan, het was echt heeeeerlijk
Vlees uitzitten, hoe doe je dat precies??

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 09 okt 2015, 20:04
door samanthi
Mister schreef:samanthi schreef:gekookte andijvie
aardappelen
draadjesvlees
yoghurt toe
ben om twaalf uur met het vlees begonnen, heb het een tijdje uitgezeten en om half vijf weer aan, het was echt heeeeerlijk
Vlees uitzitten, hoe doe je dat precies??

In de gevangenis.
ps ik heb het veranderd

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 09 okt 2015, 22:42
door merel
Chili con carne; toch krijg ik deze zonder zakjes niet echt lekker. Smaak blijft wat vlak.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 09 okt 2015, 22:59
door refo
samanthi schreef:Mister schreef:samanthi schreef:gekookte andijvie
aardappelen
draadjesvlees
yoghurt toe
ben om twaalf uur met het vlees begonnen, heb het een tijdje uitgezeten en om half vijf weer aan, het was echt heeeeerlijk
Vlees uitzitten, hoe doe je dat precies??

In de gevangenis.
ps ik heb het veranderd

Ik snap het nóg niet. Hoe zet je vlees uit?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 09 okt 2015, 23:04
door samanthi
refo schreef:samanthi schreef:Mister schreef:samanthi schreef:gekookte andijvie
aardappelen
draadjesvlees
yoghurt toe
ben om twaalf uur met het vlees begonnen, heb het een tijdje uitgezeten en om half vijf weer aan, het was echt heeeeerlijk
Vlees uitzitten, hoe doe je dat precies??

In de gevangenis.
ps ik heb het veranderd

Ik snap het nóg niet. Hoe zet je vlees uit?

Gewoon vlamberen en dan uitblazen

Re: RE: Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 10 okt 2015, 08:54
door Chrisje72
merel schreef:Chili con carne; toch krijg ik deze zonder zakjes niet echt lekker. Smaak blijft wat vlak.
Ik gebruik chilipoeder en meestal een halve fles chilisaus. Scherpe of milde naargelang de mee-eters.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 10 okt 2015, 10:03
door Mara
merel schreef:Chili con carne; toch krijg ik deze zonder zakjes niet echt lekker. Smaak blijft wat vlak.
Dit is een recept van Janny van der Heijden:
2 rode pepers
2 tenen knoflook
1 grote ui
olijfolie
600 gram rundergehakt
0,5 theelepel komijn (djinten), gemalen (potje)
0,5 theelepel korianderzaad (ketoembar), gemalen (potje)
2 blikken tomatenblokjes op sap
1 kaneelstokje
1 blik kidneybonen (400 gram)
1 blik zwarte bonen (ca. 400 gram)
verse koriander (alleen als je t lekker vindt)
eventueel geraspte belegen Goudse kaas
Eerst maak je de pepers, knoflook en ui schoon en hak je het fijn. In een grote pan olijfolie bak je de uisnippers zachtjes voor 3-4 minuten, dan knoflook en peper en na een halve minuut het gehakt. Bak terwijl je telkens omschept. Bestrooi het mengesel met gemalen komijn en korianderzaad. Giet de blokjes tomaat met sap en het kaneelstokje in de pan. Laat dit ongeveer 20-25 minuten pruttelen en doe dan de (afgespoelde) bonen in de pan. Laat het warm worden en bestrooi met verse koriander en geraspte kaas. Eet smakelijk!
Daar kun je eventueel mee variëren door alleen bruine bonen te gebruiken.