Mijn vader en moeder en ik..Gijs83 schreef:(ik en mijn vader en moeder)
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Een lepel vol vriendelijkheid helpt de ander om de waarheid te slikken.
- Bert Mulder
- Berichten: 9114
- Lid geworden op: 28 aug 2006, 22:07
- Locatie: Grace URC Leduc Alberta Canada
- Contacteer:
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
JolandaOudshoorn schreef:Hier dus daging smoor, gadogado, rijst, pindasaus en kroepoek. Zoals het hoort: een on-even aantal gerechten
nasi-goreng, kroepoek, banaan
met een biertje...
Mijn enige troost is, dat ik niet mijn, maar Jezus Christus eigen ben, Die voor mijn zonden betaald heeft, en zo bewaart, dat alles tot mijn zaligheid dienen moet; waarom Hij mij ook door Zijn Heilige Geest van eeuwig leven verzekert, en Hem voortaan te leven van harte willig en bereid maakt.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Vandaag nog ff geen idee...
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Moet dat nu altijd...dat gemuggenzift...vlinder schreef:Mijn vader en moeder en ik..Gijs83 schreef:(ik en mijn vader en moeder)
(Ik weet ook heus wel dat het anders hoort...)
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Mmmm.... heb me voorgenomen vanavond eens lekker te gaan kokkerellen.
Zalm voor Demo, voor mezelf moet ik nog verzinnen, gebakken aardappeltjes, lekker sla...
nog een nagerechtje verzinnen, misschien nog een voorafje...
Zalm voor Demo, voor mezelf moet ik nog verzinnen, gebakken aardappeltjes, lekker sla...
nog een nagerechtje verzinnen, misschien nog een voorafje...
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
je verwent hem nu al veel te veelMarthaMartha schreef:Mmmm.... heb me voorgenomen vanavond eens lekker te gaan kokkerellen.
Zalm voor Demo, voor mezelf moet ik nog verzinnen, gebakken aardappeltjes, lekker sla...
nog een nagerechtje verzinnen, misschien nog een voorafje...
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Is dit ook lekker om een dag van te voren klaar te maken?JolandaOudshoorn schreef:Daging smoor/gesmoord rundvlees
500gr rundvlees (sucade/riblappen)
3 eetl. ketjap manis
1 eetl. citroensap
1 ui
2 knoflookteentjes
3 kemirienoten (of 6 pinda's)
zonnebloemolie
1 theelepel ketoembar
1/2 theelepen djinten
1 theelepel 5 kruidenpoeder
1 theelepel kaneel
evt. zout en peper
1/4 kippenbouillon van een 1/2 tablet
evt. 1 eetlepel tamarindepasta
1 eetlepel goela djawa of donkerbruine basterdsuiker
Snij het vlees in reepjes/blokjes en doe die in een kom. Meng 1 eetlepel ketjap en het citroensap erdoor en laat afgedekt ca 30 minuten staan. Snipper de gepelde ui en de knoflookteentjes. Hak de noten fijn, rooster ze in een koekenpan lichtbruin en wrijf ze fijn in een vijzel.
Verhit de olie in de braadpan en roerbak de ui, knoflook, kemirie (notenmengsel), ketoembar, djinten, vijfkruidenpoeder en kaneel ca 2 minuten. Voeg het vlees toe en roerbak ca 3 minuten. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schenk de bouillon erbij en roer de suiker en de overige ketjap en evt. de tamerindepasta goed door. Laat het vlees afgedekt, zachtjes in minimaal 1,5 uur gaar worden.
Heerlijk!!!!!
Lekker met witte rijst.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Gisteravond hadden we heerlijke tagliatellig.
In de wok had mijn vrouw stukje kip gebraden met spekreepjes. Veel uien erbij en knoflook en vervolgens verse bladspinazie.
Alles tesamen smaakte het uitstekend en zelfs naar meer. Maar ja, toen was de pan leeg.
Niet eens wat overgebleven voor mijn lunch vandaag
Dan maar een broodje Mario met tonijn
In de wok had mijn vrouw stukje kip gebraden met spekreepjes. Veel uien erbij en knoflook en vervolgens verse bladspinazie.
Alles tesamen smaakte het uitstekend en zelfs naar meer. Maar ja, toen was de pan leeg.
Niet eens wat overgebleven voor mijn lunch vandaag
Dan maar een broodje Mario met tonijn
Vertel God niet hoe groot jouw storm is. Vertel de storm hoe groot jouw GOD is !!!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
denk aan je gewicht fluitje.... 
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Zou ik niet doen. je kan het wel al 's morgens klaar maken en dan de hele dag lekker laten sudderen. Maar het kan wel! (een dag van tevoren klaar maken)Lassie schreef:Is dit ook lekker om een dag van te voren klaar te maken?JolandaOudshoorn schreef:Daging smoor/gesmoord rundvlees
500gr rundvlees (sucade/riblappen)
3 eetl. ketjap manis
1 eetl. citroensap
1 ui
2 knoflookteentjes
3 kemirienoten (of 6 pinda's)
zonnebloemolie
1 theelepel ketoembar
1/2 theelepen djinten
1 theelepel 5 kruidenpoeder
1 theelepel kaneel
evt. zout en peper
1/4 kippenbouillon van een 1/2 tablet
evt. 1 eetlepel tamarindepasta
1 eetlepel goela djawa of donkerbruine basterdsuiker
Snij het vlees in reepjes/blokjes en doe die in een kom. Meng 1 eetlepel ketjap en het citroensap erdoor en laat afgedekt ca 30 minuten staan. Snipper de gepelde ui en de knoflookteentjes. Hak de noten fijn, rooster ze in een koekenpan lichtbruin en wrijf ze fijn in een vijzel.
Verhit de olie in de braadpan en roerbak de ui, knoflook, kemirie (notenmengsel), ketoembar, djinten, vijfkruidenpoeder en kaneel ca 2 minuten. Voeg het vlees toe en roerbak ca 3 minuten. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schenk de bouillon erbij en roer de suiker en de overige ketjap en evt. de tamerindepasta goed door. Laat het vlees afgedekt, zachtjes in minimaal 1,5 uur gaar worden.
Heerlijk!!!!!
Lekker met witte rijst.
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Wij eten vanavond lekker andijviestamppot met runderbraadworst en spekjes. hmmm
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
FRIET!!!!!!!!!!!!
met zulk weer geen zin om te koken:)
mèt komkommer en versgeperste jus d'orange
met zulk weer geen zin om te koken:)
mèt komkommer en versgeperste jus d'orange
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
ici aussihenriët schreef:FRIET!!!!!!!!!!!!
~~Soli Deo Gloria~~
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Hier auch!Hendrikus schreef:ici aussihenriët schreef:FRIET!!!!!!!!!!!!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Dat wordt nog wat dan, als het zulk weer blijft of nog warmer wordt dan eten jullie alleen maar friethenriët schreef:FRIET!!!!!!!!!!!!
met zulk weer geen zin om te koken:)
mèt komkommer en versgeperste jus d'orange
Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen!