Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Gebruikersavatar
helma
Berichten: 19448
Lid geworden op: 11 sep 2006, 10:36
Locatie: Veenendaal

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door helma »

Vandaag eten we dit: Afbeelding

met rijst en chinese kool. Het ruikt al zó lekker.
Voor het recept: http://www.favfamilyrecipes.com/crock-p ... icken.html
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Dat ziet er zeker smakelijk uit, :super alleen zou ik de cashewnoten weglaten (allergie)
Laat je het sudderen in de slowcooker?

Vanavond een vers gebakken pistolet met zuurkool/biet salade en rookworst, ben benieuwd.
Ik heb zuurkool op diverse manieren bereid, maar nog nooit als salade.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
helma
Berichten: 19448
Lid geworden op: 11 sep 2006, 10:36
Locatie: Veenendaal

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door helma »

Ja, het heeft gesudderd in de slowcooker (behalve de rijst; die heb ik apart gekookt)
Het was echt heerlijk; iedereen vond het een 'blijvertje'.

Vandaag hebben de meiden en ik een high tea (vrijgezellenfeestje)
De mannen mogen thuis een pizza in de oven schuiven.
Ik heb 2 uur in de keuken gestaan om sandwiches te maken.
Wat een klus zeg!!

O.a. basilicummayonaise gemaakt; echt lekker!
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

helma schreef: Ik heb 2 uur in de keuken gestaan om sandwiches te maken.
Wat een klus zeg!!

O.a. basilicummayonaise gemaakt; echt lekker!
Dat is zeker een klus. Dochter heeft eens een high tea party gegeven t.g.v. haar verjaardag.
Ik dacht dat het makkelijk en snel was, maar ik had me verkeken. :sweat

Heb je een recept voor die mayo? Lijkt me wel lekker in combi met een Italiaans gekruid stukje vlees en gebakken aardappeltjes. :slurp

Vanavond staat een moot zalm op het menu, ik probeer elke week minstens één visgerecht te bereiden.
Hij gaat in de oven, daarbij gebakken krieltjes, kleine worteltjes en 2 kleuren peultjes. (groen en paars)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Lassie »

Hier lekker nasi gegeten.
Vorst
Verbannen
Berichten: 1040
Lid geworden op: 03 mar 2015, 20:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Vorst »

De bedoeling was broccoli met krieltjes en een runderburger. Maar toen we in de stad waren, lieten we ons verleiden door Vapiano. De pizza's smaakten heerlijk.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Gisteren open, verse lasagne gemaakt, met groene groenten en een romige citroensaus.
Verrassend en fris, echt een voorjaarsgerecht. :super
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Chrisje72
Berichten: 1592
Lid geworden op: 09 apr 2012, 11:50

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Chrisje72 »

Heb je daar een recept van Mara, ik ben dol op citroen.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Chrisje72 schreef:Heb je daar een recept van Mara, ik ben dol op citroen.
Ja, ik weet alleen niet voor hoeveel personen.
Dit recept is voor 4, dan kun je het zelf aanpassen.

250 gram verse lasagnebladen (AH, koelvers)
1 bosje basilicum
1 citroen, schoongeboend
250 gram mascarpone
125 ml slagroom
300 gram broccoli
200 gram sugarsnaps
250 gram tuinerwten, diepvries
peper, zout en (olijf)olie

Broccoliroosjes, sugarsnaps en tuinerwten plm. 5 minuten laten koken
Rasp intussen de schil van de citroen en pers hem uit, verwarm de rasp en sap in een pannetje,
tot tegen de kook. Voeg de mascarpone en slagroom toe, op laag vuur dus!, roeren, voeg peter en zout naar smaak toe.
Zet het op een warmhoudplaatje op laag vuur en voeg later evt nog een paar druppels kookwater van de pasta toe.
Kook intussen de lasagnebladen ong. 3 minuten in ruim water met een scheutje olie.
Leg op elk bord een lasagneblad, schep er een lepel saus op en bedek het met portie groenten,
leg er nog een lasagneblad op, schep er wat saus op en naast en wat gescheurde basilicum erop.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Scholrolletjes, italiaans gekruid, met basilicumroomsaus en basmatirijst.
Helaas komt de vis wel uit de diepvries, is altijd iets minder lekker.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
samanthi
Berichten: 7880
Lid geworden op: 16 jul 2009, 10:30
Locatie: rotterdam

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door samanthi »

kapsalon :blush
O HEERE, wat is de mens, dat Gij hem kent? Het kind des mensen, dat Gij het acht?
Gebruikersavatar
Terri
Berichten: 4551
Lid geworden op: 21 nov 2009, 20:53

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Terri »

samanthi schreef:kapsalon :blush
Wat een calorieën hè? Maar erg lekker.....
merel
Berichten: 11895
Lid geworden op: 08 jun 2015, 10:58

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door merel »

Hollandse pot; sperziebonen, sucadelapjes, gekookte aardapplen en komkommersalade
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 10969
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Zita »

Champignons op hoog vuur bruin bakken. Uitje snipperen en meebakken. Spinazie in delen toevoegen en laten slinken. Intussen trostomaatjes met olijfolie, peper en zout 20 minuten op 160 graden in de oven (dat gaat bij mij erg spetteren en walmen). Pasta koken. Pijnboompitten roosteren. Geraspte parmezaanse kaas over het groentemengsel strooien en de pasta door de groente roeren. De tomaten, die ik er los bij serveer, zijn fris en zoet, en geven ook wat kleur aan het geheel (verder is het natuurlijk een groenbruine smurrie).
Op je bord nog wat parmezaanse kaas toevoegen en de pijnboompitten over de pasta strooien.
Ik vind het erg lekker, en mis geen seconde het vlees.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Bericht door Mara »

Boskrootjes met een kruimige doré aardappel en gegrilde speklapjes.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Plaats reactie