Pagina 108 van 459

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 mei 2015, 23:42
door Luther
Orchidee schreef:Wat zijn volgens jou dan de heerlijke sauzen bij de lidl :quoi
Er gaat toch bijna niets boven zelfgemaakt?!
Alle sauzen zijn prima bij de Lidl.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 16 mei 2015, 08:46
door Tiberius
Orchidee schreef:Wat zijn volgens jou dan de heerlijke sauzen bij de lidl :quoi
Er gaat toch bijna niets boven zelfgemaakt?!
Het enige dat boven zelfgemaakt gaat is zelfgekocht. ;)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 16 mei 2015, 09:01
door Dodo
Eten jullie allemaal zoveel mayonaise? Ik heb een tube in huis voor het geval er iets in een recept moet, maar verder gebruik ik het nooit. Als we gebakken aardappels hebben, is het met chilisaus. Veel minder vet.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 16 mei 2015, 09:56
door Mara
Dodo schreef:Eten jullie allemaal zoveel mayonaise? Ik heb een tube in huis voor het geval er iets in een recept moet, maar verder gebruik ik het nooit. Als we gebakken aardappels hebben, is het met chilisaus. Veel minder vet.
We eten ong. eens in de 4 weken zelfgebakken en zelfgemaakte frietjes, daar maak ik mayo bij.
In een salade gaat soms slasaus, is wat pittiger en minder vet.
Mijn man is meer van de tomatenketchup op friet en gewone sla.
En dan zijn die statubes heel handig en langer houdbaar dan een gewoon flesje.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 16 mei 2015, 10:06
door Dodo
Als je zelf maakt, moet het vrij snel op (een paar weken, geloof ik). Dus zelf maken heeft alleen zin als je het ook op maakt. Vandaar mijn vraag.
Ik heb zo'n klein tubetje Zaanse mayonaise in de koelkast, en daar doe ik maanden mee.
We hebben geen frituurpan, dat scheelt ook misschien.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 16 mei 2015, 10:37
door Mara
Dodo schreef:Als je zelf maakt, moet het vrij snel op (een paar weken, geloof ik). Dus zelf maken heeft alleen zin als je het ook op maakt. Vandaar mijn vraag.
Ik heb zo'n klein tubetje Zaanse mayonaise in de koelkast, en daar doe ik maanden mee.
We hebben geen frituurpan, dat scheelt ook misschien.
Die Zaanse is ook lekker. Op een tomaatje bijvoorbeeld. :slurp
Als ik het zelf maak, gaat het in één keer op, ik bewaar het dan niet.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 16 mei 2015, 18:09
door Orchidee
Ik zie het al; ik neem mijn huishoudelijke "plichten" veel te serieus :hum

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 16 mei 2015, 18:40
door Vorst
Haha!

Overigens was de laatste keer dat ik mayonaise maakte (en gebruikte) kerst 2013. Verder gebruik ik het nooit, net als andere sausen. Maar ik eet dan ook zelden frietjes.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 16 mei 2015, 18:55
door Orchidee
Ik bedoel het eigenlijk in het algemeen, niet alleen voor mayonaise zelf maken, dat hoeft idd. niet zo vaak maar gewoon aandacht aan het eten geven vind ik best belangrijk, terwijl sommigen zich daar totaal niet druk om maken :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 16 mei 2015, 19:46
door Chrisje72
Ik vind de smaak van zelfgemaakte mayo minder lekker, het is veel zuurder dan de gekochte. Dat, en de oliesmaak, houdt mij tegen om het nog eens te maken.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 18 mei 2015, 18:50
door Orchidee
Vandaag "Haagse bluf" gemaakt, het is meer dan 20 jaar geleden dat ik het voor het laatst gegeten heb :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 18 mei 2015, 18:53
door Dodo
Orchidee schreef:Vandaag "Haagse bluf" gemaakt, het is meer dan 20 jaar geleden dat ik het voor het laatst gegeten heb :)
Is dat lekker? Ik ken het niet.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 18 mei 2015, 19:08
door Orchidee
Ik vind het wel lekker, wat vers fruit en evt. een lange vinger in het toetje steken en smullen maar :langue
Niet te vaak eten hoor, is best machtig, al zeggen ze dat het een licht en luchtig toetje is......

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 18 mei 2015, 21:46
door henriët
Orchidee schreef:Vandaag "Haagse bluf" gemaakt, het is meer dan 20 jaar geleden dat ik het voor het laatst gegeten heb :)
Ah, dat is nou echt een goed idee zeg!

Hopelijk heeft het gesmaakt!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 18 mei 2015, 22:17
door Dodo
Ik ben het Mexicaanse kookboek aan het doorwerken. Vanavond tortilla's met een tomatensaus. Heel lekker. Dit ligt ons wel.
Het kookboek is wel wat gedateerd, weinig groente, tamelijk zout. Maar met wat aanpassingen komen er lekker dingen op tafel.