Pagina 105 van 458

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 08 apr 2015, 14:30
door Auto
helma schreef:
Auto schreef:Voor degenen die niet weten wat ze klaar moeten maken

http://www.receptenenzo.nl/recepten/Rod ... rs%20wijze

Afbeelding
Wanneer kunnen we komen eten :hum
(dat zal een poosje duren, we hebben het net gehad, dus duurt even voordat het weer op het lijstje staat)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 08 apr 2015, 14:32
door helma
Auto schreef:
helma schreef:
Auto schreef:Voor degenen die niet weten wat ze klaar moeten maken

http://www.receptenenzo.nl/recepten/Rod ... rs%20wijze

Afbeelding
Wanneer kunnen we komen eten :hum
(dat zal een poosje duren, we hebben het net gehad, dus duurt even voordat het weer op het lijstje staat)
Oh ik dacht dat je kookinspiratie had...
dan wachten we maar op weer voor een Skottelbraai

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 08 apr 2015, 14:59
door Mara
Auto schreef:Voor degenen die niet weten wat ze klaar moeten maken

http://www.receptenenzo.nl/recepten/Rod ... rs%20wijze

Afbeelding
Dit recept bevat een aantal foutjes.
Ten eerste moet je er nooit in het begin azijn bij doen, dan blijft de kool hard en taai.
(Al is er verschil tussen een winterkool en een zomerkool, de laatste is lichter van kleur en losser van structuur)
En ten tweede werd er vaker appelstroop in gedaan, ipv gewone stroop.

Moderne recepten voor rodekool doen suiker of bruine basterdsuiker erbij, en na het koken een scheutje azijn. Dit recept gebruikt stroop en kookt de azijn mee met de kool. Bovendien wordt de rodekool veel langer gestoofd dan in moderne recepten gebruikelijk is, minimaal anderhalf uur! Een recept met ongekookte rodekool is deze Amerikaanse coleslaw, maar ook nu is de kool niet echt rauw, door een nacht met zout door te brengen breken de celwanden van de koolreepjes waardoor de kool toch zachter is geworden. Zuurkool wordt volgens hetzelfde principe gemaakt.

Het recept komt uit de tweede druk van Betje, de goedkoope keukenmeid uit 1851.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 08 apr 2015, 15:02
door Tiberius
Mara schreef:Ten eerste moet je er nooit in het begin azijn bij doen, dan blijft de kool hard en taai.
Volgens mij moet er in elke fase een flinke scheut azijn bij. :OO3

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 08 apr 2015, 15:07
door Mara
Tiberius schreef:
Mara schreef:Ten eerste moet je er nooit in het begin azijn bij doen, dan blijft de kool hard en taai.
Volgens mij moet er in elke fase een flinke scheut azijn bij. :OO3
Nu heb jij het niet over rode kool. :D

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 08 apr 2015, 15:13
door Luther
Mara schreef:
Tiberius schreef:
Mara schreef:Ten eerste moet je er nooit in het begin azijn bij doen, dan blijft de kool hard en taai.
Volgens mij moet er in elke fase een flinke scheut azijn bij. :OO3
Nu heb jij het niet over rode kool. :D
Nee, over RF-kool.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 08 apr 2015, 15:17
door Mara
Luther schreef:
Mara schreef:
Tiberius schreef:
Mara schreef:Ten eerste moet je er nooit in het begin azijn bij doen, dan blijft de kool hard en taai.
Volgens mij moet er in elke fase een flinke scheut azijn bij. :OO3
Nu heb jij het niet over rode kool. :D
Nee, over RF-kool.
Ik hoop dat voortaan deze gehanteerd wordt:
Afbeelding

Heerlijk bij bietjes, met een vleugje zoet. ;)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 08 apr 2015, 23:07
door samanthi
gestoofde kabeljauw
Peentjes en aardappels gestampt
mosterdsaus gemaakt met een roux van de boterjus uit de vispan

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 09 apr 2015, 17:22
door helma
Good Time Casserole (en sla erbij voor wat meer vitamines)

Ingredients: (serves 8)

4 cups cooked noodles (ik heb een kilo macaroni genomen)
2 pounds ground beef
4 7 1/2 ounce cans tomato sauce
2 teaspoons salt
1/4 teaspoon pepper
1 teaspoon garlic salt
2 teaspoons sugar
8 ounces cream cheese, softened
2 cups sour cream
5 green onions, sliced including tops (ik heb 2 bosjes gedaan)
2 cups medium Cheddar Cheese, grated

Directions:
1.Prepare noodles as directed on package. Drain. Spread in bottom of 4 quart casserole.
2.Brown the beef in frying pan, stirring to break up chunks.
3.Drain the oil
4.Add tomato sauce to meat. Measure in salt, pepper, garlic salt and sugar. Stir; bring to boil and simmer gently for 15 minutes. Spoon over noodles.
5.In bowl, mash cream cheese and sour cream. Stir in green onions. Spread over meat layer. Sprinkle cheese on top.
6.Bake uncovered in 350F oven for 35 minutes.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 09 apr 2015, 18:43
door Zita
Pastasalade. De eerste dag dat je in de tuin kunt eten moet je wel een gepaste maaltijd in elkaar frutselen.
De lunch was overigens witlofsalade met appel. Ook lekker.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 09 apr 2015, 20:14
door Lassie
Pilaf.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 10 apr 2015, 10:25
door Mara
Zita schreef:Pastasalade. De eerste dag dat je in de tuin kunt eten moet je wel een gepaste maaltijd in elkaar frutselen.
De lunch was overigens witlofsalade met appel. Ook lekker.
En in deze tijd nog geen wespen en ander hinderlijk prikgedierte. :super
Mijn bammetjes smaakten dubbel lekker in het warme zonnetje.
Vandaag nog warmer. Ik denk dat het vanavond plaatpizza of een groene salade wordt.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 10 apr 2015, 16:39
door samanthi
Ik krijg vandaag eters het wordt een fikse pan spaghetti, veel.verse groente gehakt en kaas

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 10 apr 2015, 16:41
door samanthi
Zita schreef:Pastasalade. De eerste dag dat je in de tuin kunt eten moet je wel een gepaste maaltijd in elkaar frutselen.
De lunch was overigens witlofsalade met appel. Ook lekker.
Ik hoorde van iemand uit de kerk dat zij ipv peer nam, ik heb het geprobeerd en ja het was echt heel lekker

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 11 apr 2015, 10:14
door Mara
samanthi schreef:
Zita schreef:Pastasalade. De eerste dag dat je in de tuin kunt eten moet je wel een gepaste maaltijd in elkaar frutselen.
De lunch was overigens witlofsalade met appel. Ook lekker.
Ik hoorde van iemand uit de kerk dat zij ipv peer nam, ik heb het geprobeerd en ja het was echt heel lekker
Witlof heeft een bittertje en dat kan dus goed samen met allerlei soorten fruit.
In de wintervariant doe ik vaak mandarijntjes uit blik en ananas.
s'Zomers liever vers fruit, ik heb er zelfs eens een restje frambozen bij geserveerd. Niet erdoor, dan gaan ze stuk, maar erop.

Vanavond kipfilet gevuld met kruidenroomkaas en omrold met pancetta.
Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar kipfilet enkel zo braden of bakken, wordt bij mij erg droog.
Daarom vul ik het altijd of omwikkel het met spek.
Erbij pommes duchesse en een waterkerssalade met een gekookt bietje en worteltjes, beide juliƫnne gesneden en lenteuitjes.
Als toetje lepelen we passiefruit uit.